Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

fadikhatun

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2,870
Takım
Beşiktaş
Siz 1- 2- 3- hangisi siniz? yada olmayı çabalıyorsunuz?

Üç tür insan vardır, 1- Üzüldüğünde kederlendiğinde hastalandığında insana ilaç gibi gelir, kendini unutturur o iyi gelir..Çünkü mutluluk ilacıdır..Müslüman müslüman kardeşinin iyiliğini ister..Öyle dost iyidir kendinden önce dostunu düşünendir..

2- Aldığın verdiğin nefes gibi hayattır vaz geçilemez daim yanında olsun istersin, yanında olmadığı zaman ölüden farkın yoktur, yanındaysa dünyanın en zengini ömrünü cennet eder.. dünyanıda ahirinide cennet eden iki dünyada şefeat eden dost..O dost müttakilerdendir..Nasıl vazgeçilirki, görünüzü tavus kuşu lakin huyu ahlakı ilede bülbül-ü zişandır..İnsan bülbülü dinlemeye bıkar mı?..

3- Fersah fersah kaçman gereken görünüşe aldanıpta yanıldığın insanlar, onlar insanı günahlara cehenneme sürükler, Rabbim iki yüzlü insanlardan dostunu haramlar deryasına sürükleyenden kılmasın, o tür insanlardan uzak etsin..Muşmula yemiş gibi eder insanı. sonrasında, üzüntü keder pişmanlıklarla dolu ah lar keşkelerle geçen zaman...

------------------------------------------------

Rabbim bizleri iyilerden müminlerden dostluğu ile bal tadında olan müttaki kullardan, duaları ile kalplerimizi coşturan bizleri daim Allah yoluna ulaştıran, Rabbimin rızasına kavuşan öylesi dostlar kardeşler akrabalar versin bizleride sevdiği rızasına kavuşan dünyada iken ben sizden razıyım kulum dediği kullar arasına kılsın..

Rabbim bizleri yanılıpta tutamayacağımız sözler verdirme, övünmeyi, övülmeyi seven ahmak, riyakar bencil kullarından etme..

Huzuru mahşerde verdiğimiz sözlerden hesaba çekilen değil sözlerine sadık olanlardan beratını alandan Resul efendimiz a.s.v.-in şefeatına nail olandan kıl bizleri Rabbim..

Ya İlahi senin adını zikredince tüm dertleri unutandan, Allah deyince kalpleri mütmain olandan daim Elhamdülillah diyen her anında şükreden kulundan eyle..
amin..

İsrâ

"Özlem"imsin

Aldığı Beğeniler
12,753
Takım
Galatasaray
Amin.
Allahin sevdigi kullardan olalim yeterli

Geceler

Sükut_u Sonbahar

Aldığı Beğeniler
22,175
Takım
Fenerbahçe
Aminnnn,Aminnnnn
Cenab-i Hak sonsuz razi ve memmun olsun insaAllah kardesim yüregin dert görmesin tesekkürler
Selam ve Dualarimla.....

ArorA

Attractive-Heart

Aldığı Beğeniler
3,056
Metni okuyunca Ben hangisinden olmaya çalışıyorum diye değil de "Ben hangisinden muzdaribiim onu düşündüm doğrusu.
3. gruptan muzdaripim diye net söyleyebilirim.Malesef...
2.gruptan da başta sevgili Hocam (kendisi şuan 93 yaşında MaşaAllah. ) ve bir de dostumcanım var yani iki kişi... bu az geldi gözüme ama bu gruptan çok kişi zaten olmazmıştır diye düşünüyorum :gul:

bilgilendirme için tşkkler... gece gece beynime jimnastik oldu o oldu. :)

fadikhatun

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2,870
Takım
Beşiktaş
ArorA
Attractive-Heart
teşekkür ederim kardeşim Rabbim size dünyada cenneti yaşayabileceğiniz dost akraba arkadaş kardeş eş ve evladı versin.. onlar sizin ahir yurdunuzda hesaba çekildiğiniz değilde sizi cennete ulaştıran olsun..okuyan gözleriniz dilleriniz dert görmesin mutluluk sevinçler sizinle olsun..selam ve dua ile...

Üst Alt