Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

*zehra*

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
38
Takım
Diğer
Hikâye.

Minik fare, duvardaki çatlaktan mutfağa bakarken, çiftçi ve eşinin paket açtıklarını görür. Ambalajı yırtarlar ki, kapan... Telaşla bahçeye fırlar, ilk gördüğü tavuğa “evde kapan var” der. Tavuk omuz silker, bana ne birader der, seni kümese alırsam başıma iş alırım. Fare panikle ağıla koşar, koyuna yalvarır, evde kapan var... Koyun, kusura bakma senin problemin der, el âlemin derdiyle huzurumuzu kaçıramayız. Son çare ahıra dalar fare, çırpınır adeta, evde kapan var... İnek bön bön bakar, çevirir kafasını öte tarafa, duymamak için yalağa yürür.

Farecik yapayalnızdır. Kurda kuşa yem olmamak için mecburen evin yolunu tutar, yüreği ağzında, parmak uçlarına basa basa duvardaki çatlağa sığınır, gün döner, gece zifiri, çıtankkk, ölüm sessizliği... Peşinden çığlık. Yanlışlıkla bastılar galiba diye düşünürken, bi de ne görsün, mutfağa süzülen yılan kuyruğu kaptırmış iyi mi, üstelik, kör karanlıkta yatağından fırlayıp uyku sersemi kapana uzanan çiftçiyi sokuvermiş elinden can havliyle.

Çiftçi yaygarayı basınca, eşi uyanmış, apar topar doktora... Sarıp sarmalatıp eve dönmüşler ama, ateş fırlamış 40 dereceye... E hastaya çorba. Tavuk suyu. Kadın bıçağı kapıp kümese.

Ertesi gün, konu komşu duymuş, gelmişler geçmiş olsuna, ikram ister, kadın bıçağı kapıp doooğru ağıla, pilav üstü tandır... Maalesef, ateş 40, 42 derken, çiftçi sizlere ömür... Bütün köy doluşmuş cenaze evine, taziyeye, ikramın büyüğü ister haliyle, büyükbaş da sizlere ömür.

Kadın çocuklarına taşınmış.
Ocak sönmüş, ev harabe.
Kümes-ağıl mezbele, ahır çökmüş.

Diyeceksiniz ki:
Farenin akıbeti n'oolmuş?

“Arkadaş, iş işten geçtikten sonra benim akıbetimi merak etmeniz de, enteresan yani” demiş

Not : Sizler bu hikayeden ne anla
diniz yorumlarinizi paylasirsaniz menun olurum

katresu

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
14
Takım
Diğer
"Bana dokunmayan yılan, binyıl yaşasın" dersek, o yılan bin yıl yaşar ve gelip, birgün bizi de...

Yardımlaşmamanın, ilişkileri ne şekilde olumsuz etkilediğinin göstergesidir. Bu gün komşunun başına gelenin, yarın da bizim başımıza geleceğidir.

Allah razı olsun kardeşim, paylaşım için.

EkSen

Çelİşkilli

Aldığı Beğeniler
13
Evde bir kedi olsaydı ne kapan alınmasına gerek kalırdı ne ortada fare kalırdı ne de bir yılan içeri girebilirdi ..

*zehra*

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
38
Takım
Diğer
"Bana dokunmayan yılan, binyıl yaşasın" dersek, o yılan bin yıl yaşar ve gelip, birgün bizi de...

Yardımlaşmamanın, ilişkileri ne şekilde olumsuz etkilediğinin göstergesidir. Bu gün komşunun başına gelenin, yarın da bizim başımıza geleceğidir.

Allah razı olsun kardeşim, paylaşım için.

allah cümlemizden razı olsun ..hikayede anlatilmak istenen sey aslinda cok cok basit olsa gerek.

Anekdot çok anlamlı, bana değmeyen yılan bin yıl yaşasın mantığının ne kadar yanlış olduğu tüm yönleriyle ortada.

Düşündüğümüzde birimiz tehdit altındaysak, hepimiz risk altındayız anlamına geliyor.
Çevremizde yaşanan sorunlar konusunda ne kadar duyarlıyız?

Bana değmeyen yılan bin yaşasın mantığımı yoksa birliktelik mantığını mı benimsiyoruz?
Duyarsız bir toplum olduğumuz için adamsendecilik anlayışı şimdilerde en önemli özelliğimiz oldu.
Oysa sorunlar bireysel de olsa çözmek için elimizden geleni yapmalıyız......

ciler

Bir B/Aşk'a 'yım..

Aldığı Beğeniler
14
Takım
Galatasaray
vay ablam döktürmüssün :D... Rabbim razı olsun inş.

Üst Alt