Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

sifaderyasi

ESKİ DOST

Aldığı Beğeniler
0
Takım
Diğer
Evet arkadaşlar sizlere bizzat yaşadığım bir olayı aktarmak istiyorum.. Bu olay yakın bir zamanda meydana gelmiş gerçek bir olaydır.

Bir gün çok değerli bir hocamızın dersini dinliyorduk.. İman hakikatından ve Allah'ın büyüklüğünden ders veriyordu. Derse yeni gelen ilkokul çağlarındaki bir çocuk yerinde duramıyor, adeta soru sorabilmek için bahaneler arıyordu. Neyse ki Hocamız sohbetini bitirmek üzereyken " Arkadaşlar soru sormak isteyen varmı? " demesi üzerine yerinde duramıyan bu genç ne sorsa iyidir. Hayatımda bu kadar etkilendiğim ve tüylerimin diken diken olduğu ( yazarken bile ) bir olay pek hatırlamıyorum. Hocamıza sorduğu soru şu idi " Hocam Allah'mı büyük himen mi ? (hani gölgelerin gücü adına, güç bende artık diyen herif.). Hocamız çocuğa ne kadar anlatırsa anlatsın çocuk sadece gördüklerine inanıyordu...

zeyno

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6
Takım
Galatasaray
Bu tarz sorularla çok karşılaşıyoruz.Şimdiki çocuklar çok ilginç sorular soruyorlar.Bu aslında normal ,tv çağını geçtik artık bilgisayar çağındayız.Önemli olan burada aile.Çocukları çok iyi şekilde yetiştirmek ,her gün sordukları sorulara onların anlayabileceği dilde cevaplar vermek olayı çözecektir.

*perwerder*

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
ebeveynlerin ne kadar aciz kaldıklarının göstergesinden başka bişey diyemiyecem....... X(

TebessüM

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
9
Ramazan ayında ablamın başına böyle bir olay gelmişti yiyenim oruç tıtmak zorunda degilim neden tutmalıyım herşeyi Allah mı yarattı(haşa) cinsinden sorular sormaya başlamıştı baya zor oldu bizim için insan ne diyecegini şaşırıyor ?(
kendisine birkaç kitap almıştım sorularına cevap verebilecek faydası oldugu kanaatindeyim inş
gerçekten çocuklar duyduklarına degil gördüklerine inanıyorlar
Allah yardımcımız olsun

eslem

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
O çocuğun sorusun da ailenin buyuk bir katkısı var demekki aile çocuğa küçüklüğünde alabilceği eğitimi vermemiş ve tabiki de en önemlisi tv çocuklarımızı cidden çok bozuyor.. benim 8 yaşındaki kardeşim sihirli annem diye bir dizi vardı onu ilk zamanlar çok seyrediyordu ve kendi kendine oynarken sihirler yapmaya kalkışıyordu daha sonra diziyi yasakladık ve sürekli göz önünde tutmaya başladık ve gerekli açıklamalarıda yapdık.. şuan bize başka çocuk geldiğinde o diziyi açsa hemen diziyi kapar ve direk gelip banaşikayet eder çok şükür..

ne başımıza geliyorsa zaten şu fitnevizyondan geliyor..

YaMusaB

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
5
Ben şöle derdim herhalde;

himeni yaratan bile Allah... sen kendin düşün bakalım hangisi daha büyük deyip, çocuğa Allah büyük dedittirirdim...

Yada çocuğun durumuna göre, o çizgi filmini yapan insanları Allah yarattığına göre, sen söle bakalım derdim, kim daha büyük...

aklıma bir anda bu geldi... Aslında bu konu gerçekten önemli, şimdiki veletler çok değişik sorular sorabiliyor...

Üst Alt