Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Sizce Mizah hangisi ile daha iyi?

• Kullanılan toplam oy
    21

vakkas

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
42
Takım
Diğer
mizah; normal olan her durumun, gülünç, farklı, alışılmadık, birbiriyle çelişkili hallerini ortaya çıkaran, amacının insanları güldürmek, güldürürken düşündürmek ve aynı zamanda eleştirmek olduğu hayatın içinden, insanın doğasından kaynaklanan sanat dilidir.

insanın beyninde bir kalıp vardır, neyin nasıl olması gerektiği neye nasıl tepki konması gerektiği sanki şartlı gibidir.mizah bunları tepetaklak eder, şaşırtır, kızdırır, utandırır, aklı bir an için de olsa saf dışı bırakır, zorlar, sorumluluğun yok olduğunu zannetmemize sebep olur.bunun için de rahatlatır.

kara mizah ise;güldürür evet, ama en can sıkıcı, en hasta, en can alıcı unsurların, güldürücü, eğlendirici unsurlarla harmanlanıp önümüze gelmiş halidir.aslında güldürür, düşündürür, hatta acı verir.
daha akla yakın, daha hayatı sorgulayan mesajlar kara mizahtır.

bu olsa gerek ben birinci olan konuya tikladim sadece müsbet olan seyler

bilmem dogrumu?

TESEKKÜRLER

AskSairi

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
14
Takım
Fenerbahçe
mizah yalansız olursa iyidir

Resulullah bururdular ki: "Yazıklar olsun o kimseye ki, insanları güldürmek için konuşur ve yalan söylerler! Yazık ona, yazık ona" .

Tartışmaya girmeyen, haklı olsa da kimseyi incitmeyen, şaka veya güldürmek için yalan söylemeyen, iyi huylu olan Müslüman Cennete girer.) [Tirmizi] ...

nehar

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
7
Takım
Galatasaray
hakikat olan ve yerinde oln şakalr güzeldir.zira peygamberimizde şaka yapardı.bir gün hz aliyle zeytin yerlerken peygamberimiz çekirdekleri hz alinin önüne koyuyomuş ve sonra ya ali nekadar çok zeytin yemişsin demiş hz alide yaresullah bende sizin zeytinleri çekirdekleriyla barabar yediğinizi zannetttim demiş...

semerkand

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
40
Takım
Diğer
hakikat olan ve yerinde oln şakalr güzeldir.zira peygamberimizde şaka yapardı.bir gün hz aliyle zeytin yerlerken peygamberimiz çekirdekleri hz alinin önüne koyuyomuş ve sonra ya ali nekadar çok zeytin yemişsin demiş hz alide yaresullah bende sizin zeytinleri çekirdekleriyla barabar yediğinizi zannetttim demiş...

güncel konular.. hakikat olması gerekir.. emeğine sağlık

uhibbu

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
39,770
Takım
Galatasaray
Sadece müsbet oLan şeyLeri tıklamıştım ..doğru OLduktan sonra argo hariç konu güncel olsun kadın erkek ilişkisi olsun politik olsun müsbetse mizah anlayışımıza yer verebiliriz..

[KaYRa]

İslam Güzel Ahlaktır...

Aldığı Beğeniler
11
Takım
Fenerbahçe
:D ben yanlış şıkka oy verdim düzeltebilirmiyim acep :)))

Üst Alt