Yeniden Doğuş

• Konbuyu başlatan ŞEVVAL
  • Başlangıç tarihi
  • 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧
Ş

ŞEVVAL

Guest
arkadaşlar müslümanlık ne demektir??bugün birisiyle tartışmaya girdim..ve bana dediki tam anlamıyla ALLAHA inanmak ve tam olarak onun yoluna gitmektir dedi..bende anlamının insanlarca farklı yorumlanaca ını düşünüyorum..yani herkes farklı tanımlar getirebilir..yada yanlış mı düşünüyorum bilmiyorum..ama sadece ö renmem gerekti i için size soruyorum sizce müslümanlık nedir???

keremm

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
9
Takım
Galatasaray
Orjinal Yazarı ŞEVVAL
arkadaşlar müslümanlık ne demektir??bugün birisiyle tartışmaya girdim..ve bana dediki tam anlamıyla ALLAHA inanmak ve tam olarak onun yoluna gitmektir dedi..bende anlamının insanlarca farklı yorumlanaca ını düşünüyorum..yani herkes farklı tanımlar getirebilir..yada yanlış mı düşünüyorum bilmiyorum..ama sadece ö renmem gerekti i için size soruyorum sizce müslümanlık nedir???
MÜSLİM, MÜSLÜMAN

İslâm dinini kabul eden, Allah'a teslim olmuş kişi.

"Es.le.me" fiilinin ism-i faili olup "İslâm" ile aynı kökten gelir. İslâm lügatta itaat etmek, boyun e mek, ba lanmak, bir şeye teslim olmak, kendini Allah'a vermek, ihlaslı davranmak, samimiyetle ve içten gelerek yönelmek, müslüman olmak, İslâm'a girmek; Yüce Allah'a itaat etmek, Peygamberimiz Hz. Muhammed'in getirdi i din adına bildirmiş oldu u şeylerin hepsini benimsemek, şer'î hükümlere ba lılık göstermek, İslâmiyeti bir din olarak kabul etmektir (Bkz. el-Bakara: 2/112, 131-133; Âlu İmrân: 3/20, 83; en-Nisa: 4/125; el-Mâide, 5/44; el-En'âm: 6/14; en-Nahl: 16/81-83; el-Hacc: 22/34; en-Neml: 27/44; Lokman: 31/22, es-Sâffât: 37/103; ez-Zümer: 39/54; el-Fetih: 48/16; el-Cinn: 72/14).

"İslâm" ile "müslim" veya "müsliman" kelimeleri arasında sıkı bir ilişki vardır. Bu sebeple, "İslâm" kelimesinin Iü at ve ıstılah manasında zikredilen özellikleri taşıyan kimseye de müslim veya müsliman denilmiştir. Müsliman, Farsça "müslim''in ço uludur. Halk dilinde bu kelime müslüman şeklinde kullanılmaktadır ve bu şekilde şöhret bulmuştur.

Kur-'ân-ı Kerim'de iman ile İslâm, bazan aynı manada kullanılmış, bazan da farklı kavramlar olarak ele alınmıştır. İman ile İslâm, aynı manâda kullanılırsa; bu durumda İslâm deyince, İslam'ın gerekleri olan hükümlerin dinden oldu una inanmak, İslâm'ı bir din olarak benimsemek ve ona boyun e mek manâsı anlaşılır.

İslâm çok geniş bir kavramdır ve kısaca "İhlâs, inkıyad ve teslimiyet" demektir. Teslimiyet ise üç türlü olur: Ya kalben olur ki; bu kat'î inanç demektir. Veya dil ile olur ki; bu da ikrardır. Ya da organlarla olur. Bunlar da ibadetlerdir. Bu üç şeklin en üstünü kalb ile olanıdır. İşte İslâm'ın üç şeklinden biri olan kalbin teslimiyet ve ba lılı ına iman denilir. Matüridîler bu anlayıştan hareketle, imanla İslâm'ı bir telakki etmişlerdir (bk. Matüridî, Kitabü't-Tevhîd, s. 398).

Kalbinde imanı olan her insan aynı zamanda müslümandır. Fakat her müslüman mü'min olmayabilir. İslam'da asıl olan iman ve amelin birlikte bulunmasıdır. İbadetler, insanlar arası münasebetleri düzenleyen hükümler ve bunlara uymayanlar için öngörülen dünyevî ve uhrevî müeyyideler bir bütün olarak alınır, birbirini tâmamlayacak şekilde kişi ve toplum hayatında uygulamaya konulursa "İslâm'a gir, kurtulmuş olursun" hadisinin haber verdi i gerçek ortaya çıkar.

İbadet ve muamelelerden soyutlanmış, kalbteki bir imanın korunması güçtür. Aylarca veya yıllarca namaz, oruç, zekât ibadetini tanımamış, günlük işlerinde İslâmî bir endişesi olmayan bir kimsenin kalbi kararabilir ve İlâhî duygulara karşı duyarlılı ını kaybedebilir. Özellikle kendilerini amelden müsta nî görerek başkalarını irşad etmeye çalışmanın çirkinli i Kur'an-ı Kerim'de şöyle belirtilir: "Ey iman edenler! Yapmayaca ınız şeyi niçin söyleyip duruyorsunuz?" (es-Saff, 61/2). "İnsanlara iyili i emrediyor da, kendi nefsinizi unutuyor musunuz? Oysa siz, kitabı da okuyorsunuz. Hiç düşünmez misiniz?" (el-Bakara, 2/44).

Sonuç olarak müslüman; özü, sözü ve işleriyle en do ru hareket eden, haksızlık yapmayan, daima her işin iyi yanını görmeye ve almaya çalışan, dünyada her davranışının yazıcı melekler tarafından tespit edildi ine inanan kimsedir.

Ahmed GÜÇ

PasHa

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1
Bence Müslümanlık Dünyadaki en Yüce Dindir Biz birer müslüman olarak Yaradana ne kadar dua etsek ne kadar şükür etsek azdır..Manevi bir aşktır Müslümanlık ba lanırsın kopamassın kendine düşman kazanırsın şeytan adında eger ona kanmassan neler verilecek bir bilsen Öbür Dünyada...

Saygılar...

Habibemsin

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Kisaca

En son gelen Dine yani islam dinine inanan ümmetler/insanlar müslümanlardir..

hakan_48

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
5
Müslümanlık Allahın kendisine,meleklerine,peygamberlerine ,kitaplarına, kadere şerrin Allahtan geldigine ve ahirete inanmaktır. Kısacası sünneti seniye çerçevesi içerisinde Allahû Teâlaya kul olabilmektir. Allahû Teâlanın indirdigi herseye kayıtsız şartsız itiraz etmeden kabul etmektir.

vakkas

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
42
Takım
Diğer
müslümanlik ,ne midir,

müslümanlik ,allahu tealanin emir ve yasaklarini uygulamak imanin ,6 sartini sehadet etmek ,

ve hz peyganmber efendimizin sünneti seniyesini. uygulamak.

din ,hz alllahin islam dini , biz müslümaniz,

bir milletin islami bilme orani ne kadar cok olursa islam gelir o bölgeye ferah bolluk hersey olur.

lakinnnnnnnnnnnnnn ,bir milletin de bilme orani ne kadar azalirsa islam o nisbette gider ,

ve o ülkelerde fuhus fesat fitne rüsvet dala vere terör her türlü hayasizlik ne ararsan meccut olur .

selam ve saygilar

konu icin tesekkür ler

Üst Alt