Yeniden Doğuş

  • 🍂🍃Bu çağdan etinizle, kemiğinizle nefret edeceğinize bir şeyler yapın 🍃 Güzel bir şeyler 🍃Yerdekiler ve göktekiler desin ki "Orada güzel şeyler yapan birileri var. .🍂🍃

Necmeddin

YD Üyesi
 
Üyelik Tarihi
24 Ocak 2006
Mesajlar
10,138
Aldığı Beğeniler
173
Konum
Batman
Takım
Diğer
ALLAH'a iltica ederseniz size karanlık yok, aydınlıktasınız. Eğer Allah'a iltica etmezseniz karanlıktasınız ve bugün insanlık karanlıktaysa neden karanlıkta olduğunu burdan anlayalım.
Biz ALLAH'ın kitabını kendimize ölçü olarak belirlemezsek karanlıktayız...

Kalplerimiz şuan karanlıkta
Hanelerimiz şuan karanlıkta
İşlerimiz şuan karanlıkta
İletişimlerimiz şuan karanlıkta
Hizmet kurumlarımız/alanlarımız şuan karanlıkta

1) Kalplerimiz karanlıkta: ~ Ekseni kendimizi koyalım. İnanın şu an kalplerimiz o kadar gereksiz şeylerle meşgul ki.. O kadar kirletmişiz ki bu kalbi.. Mesela; bir günümüzü hesap etsek o bir gün içersinde o kalbe ne kadar ALLAH dedirttik ne kadar haset biriktirdik, gıybet ne kadardı bizim kalplerimizde ? O kadar boş şeylerle boş gündemlerle ve gereksiz şeylerle kalbimizi meşgul ediyoruz ki KALPLERİMİZ DARMADAĞIN. Her şeyin öncesine "ALLAH ne der?" bunu alabilirsem o zaman ben kalbimi ALLAH'ın izniyle aydınlatabilirim.

2) Hanelerimiz/Evlerimiz karanlıkta: ~ Müslümanların evleri kararmış. Sevgisizlikle kararmış.. Sevgi yok evlerimizde. Evlerimiz o biçim, perdeler mobilyalar o biçim avizeler o biçim her şey dört dörtlük. Tek eksik kalan şey sevgi o olmadığı için zindan olmuş o avizeli evler. Aslında birbirlerine o sarayı zindana çevirmişler ve o sevgisizlikten dolayı kararmış evler.. Karardığı içinde sözler birbirine batıyor. Peki neyle aydınlatıcaz?
...MUHABBET ile...

3) İşlerimiz karanlıkta: ~ Ne işi yapıyorsanız bir şey hayatımızdan o kadar çekildeki o çekildiği şeyden dolayı şu anda işlerimiz karanlıkta. O şey; HASSASİYET DUYGUMUZ. Helal-haram duygularımız zayıfladı. Şu anda İslam toplumlarının en büyük problemi günaha alışmak. (Ör; Faiz) Bunların giderilmesi adına adım atmalıyız öylelikle aydınlığa kavuşuruz ALLAH'ın izniyle.

4) İlişkilerimiz karanlıkta : akraba, komşu, arkadaş, dost ilişkisi , hayvan , bitki, doğa hepsinde bir karanlık yaşıyoruz. Çünkü ilişkilerimiz MERHAMET üzere değil MENFAAT üzere yapıyoruz...Menfaatin yerini Merhamet alırsa biz tüm ilişkilerimizi aydınlatırız ALLAH ın izniyle. Çünkü merhamet neydi ? Hem acımak hem de acıtmamak ama islam'ın merhamet anlayışı acıtmamak acımaktan önce gelirdi.

5) Hizmet kurumlarımız karanlıkta: ~ Öyle bi reklam, şov, beğenilme arzusu hayatlarımızı kapsadı ki hizmet alanlarımız karardı. Çok iş yapıyosun belki ama bereket çekildiği için ortaya bi şey çıkmıyor. O bereket çekildiği için o riyadan dolayı ALLAH senin üzerine indireceği inayeti indirmiyo. İHLASLA aydınlanmamız lazım.

"ALLAH'ım beni eğer saidler defterine yazdınsa beni orada sabitle, beni oradan çıkarma. Eğer beni şakiler defterine yazdınsa ALLAH'ım çıkar o şakiler defterinden beni saidler defterine yaz.

...Amin...

...Alıntı...
 
Üst Alt