- Aldığı Beğeniler
- 14,607
- Takım
- Galatasaray
Sabah vakti, hindiba çiçekleri insanın en gizli duygu aynalarını dolduracak gibi göze çarpıyordu. Güzellik bazen bize o kadar yaklaşır ki varlığın atkısını-çözgüsünü de geçer ve bize boca olur. Hep böyle olmalı. Yıllar önce kendi şehrimizin çöllerinde bir ağacın altında duruyordum, aniden Tanrı o kadar yaklaştı ki ben biraz geri çekildim. İnsanlar sürekli böyleler. Dolaysız ve karşı karşıya bakışa katlanamazlar. Eşyaya sadece yandan bakarlar (...) Bugünler az okuyorum. Kitap okumakla iyi değilim. Kendi ruhumuzun kıyısına geldiğimizde kitap okuruz. Ne zaman ki bakma coşkusunu kaybederiz kitap okuruz. Başı kitaba eğilmiş bir adamın yüzünde asla tazelik görmedim. Bir süredir zamanımın çoğunu evde geçiriyorum. Onunla bununla karşılaşmayı azalttım. Şayet dostlar bizim evdeki salkım söğüt kadar az konuşkan olsalardı her gün onları görmeye giderdim. Bazen elimize damlayan bir damla su tüm görüşmelerden daha diridir (...) Hepimizin gözü sizin yolunuzda, dönün. Batıda iyilik yoktur…/ Sohrab Sepehri Mektubu, 1962