Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

uhibbu

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
39,770
Takım
Galatasaray
Rönesans hümanizmi'nin simgelerinden biri olan, İtalyan sanatçı Leonardo da vinci "SON AKŞAM YEMEĞİ" isimli resmini yapmayı düşündüğünde, Büyük bir zorlukla karşılaştı❗

"İYİ" i Hz İsa (as) mın bedeninde "KÖTÜ" yüde Hz İsa'nın arkdaşı olan, Ve son akşam yemeğinde ona İHANET etmeye karar veren, Yahuda'nın bedeninde tasvir etmek zorundaydı, Resmi yarım bırakarak bu iki kişiye MODEL olarak, Kullana bileceği birilerini aramaya başladı❗

Birgün bir koro'nun verdiği konser sırasında, Koro'dakilerden birinin Hz İsa tasvirine, Çok UYDUĞUNU fark etti, Onu poz vermesi için atölyesine davet etti, Sayısız taslak ve eskiz çizdi, Aradan üç yıl geçti "Son akşam yemeği" neredeyse tamamlanmıştı, Ancak Leonardo da vinci henüz, Yahuda için kullanacağı modeli BULAMAMIŞ'tı❗

Leonardo'nun çalıştığı kilisenin kardinal'i, Resmi bir an önce BİTİRMESİ için, Ressamı sıkıştırmaya başladı, Günlerce aradıktan sonra Leonardo "VAKTİNDEN ÖNCE YAŞLANMIŞ" genç bir Adam buldu, Paçavralar içindeki bu Adam SARHOŞ'luktan, Kendinden geçmiş bir durumda, Kaldırım kenarında çöplerin içinde yığılıp kalmış tı❗

Leonardo yardımcılarına Adamı kiliseye taşımalarını söyledi, Çünkü artık taslak çizecek zamanı kalmamıştı, kiliseye varınca yardımcılar Adamı ayağa diktiler, Zavallı Adam başına gelenleri anlamamıştı, Leonardo Adamın yüzünden görülen "İNANÇSIZ'LIĞI-GÜNAH'I" çizdiği resme geçiriyordu❗

Leonardo çizimi bitirdiğinde, O'zamana kadar sarhoşluğun etkisinden KURTULMUŞ olan Adam, Gözlerini açtı ve bu harika duvar resmini gördü, Şaşkınlık ve hüzün dolu bir sesle şöyle dedi❗

"BEN BU RESMİ DAHA ÖNCE GÖRDÜM" ne zaman diye sordu Leonardo da şaşırmıştı
"ÜÇ YIL ÖNCE" dedi Adam ve devam etti "ELİMDE AVUCUMDA OLANI KAYBETMEDEN ÖNCE, OSIRALARDA BİR KORODA ŞARKI SÖYLÜYORDUM, PEK ÇOK HAYALİM VARDI, BİR RESSAM BENİ HZ İSANIN YÜZÜNÜN GÜZELLİĞİNİ, ÇİZDİĞİ BU RESME YANSITMAK İÇİN, MODELLİK YAPMAK ÜZERE DAVET ETMİŞTİ"❗:agla:

Burası sözün bittiği yer, Fakat bu olaydan çıkaracağımız ders, Demekki "İYİ İLE KÖTÜ NÜN" yüzü "AYNIYMIŞ" Yanlız herşey İnsanın yoluna nezaman "ÇIKTIKLARINA" ve nefsine nezaman "YENİLDİĞİNE" bağlıdır❗

Kardeşlerim şeytanın yoldaşları laf anlamıyor, Fitne ve şer odaklarının düşmüş olduğu "GAFLETE" Sizleri de bizleri de düşürmeye çalışan, iblis kılıklılara "CEVABI" bu mukaddes yolcular, İlim irfan yuvalarıyla en iyi şekilde, Dünyanın dört bir tarafında "VERMEKTE" kısır döngülerden uzak duralım "KERVAN YÜRÜMEKTE" ALLAH'ın izniyle❗

6_d.jpg

RABBİM iyi niyetinizi iğrenç tahrikler le kötüye çevirmeniz için ellerinden gelen hertürlü ZULMÜ uyğulayan mahlukları, İSLAH eylesin İNSAN eylesin, Sizleride nefsine yenilip Ahiretini kaybeden lerden eylemesin inşaALLAH amiiinnnnn :oooo:

Geceler

Sükut_u Sonbahar

Aldığı Beğeniler
22,175
Takım
Fenerbahçe
Aminnnnn
EyvAllah canim tesekkürler...

Üst Alt