]Ezan Türkçe okunsun!
07 Ekim 2007 Pazar 17:27
Rektör Yurtkuran, Arapça okunan ezandan rahatsız. Türkçe okunmalı dedi...
Bursa'nın Mudanya ilçesinde düzenlenen "Mütarekenin 85. Yıldönümü" sempozyumunda konuşan Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mustafa Yurtkuran, "dili, ciddi tehdit altında olan bir ülkeyiz" dedi ve ezanın Türkçe okunması gerektiğini savundu.
Rektör, 'bizi namaza bile yabancı dille çağırmaya devam ediyorlar. Namaza bile Arapça çağırıyorlar. Ve ben seksen yıllık cumhuriyetim' dedi.
Yurtkuran, Türkiye'de cumhuriyetin kuruluştaki ilkelerin unutturulduğu iddiasında bulundu ve "Ezanın, kendi dilinde okunmasını en çok hak eden millet Türkler'dir" dedi.
MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ SALONU TERKETTİ
Yurtkuran'ın bu sözlerine tepkiler gecikmedi. Rektörün konuşmasının izleyiciler tarafından alkışlanması üzerine İlçe Milli Eğitim Müdürü Resul Yeşilyurt "Bunu da alkışladılar" diyerek salondan ayrıldı
Zaman gazetesi
Dilimizi bukadar düşünen sn.yurtkuran acaba neden ingilizce konuşmalara,ülkemizi yabancı dillerle temsil ettiğimiz programlara karşıı çıkmıyorda bizim ezanımızın arapça okunmasına tepki gösteriyor ki Uludağ üniversitesi kampüsünde ezan okunmasına bile izin vermeyen kişi neden bundan rahatsızlık duyuyo.Zaten ezanı bile duymuyodur belki.Silimizi bukadar düşünüyorsa savunulması gereken yerlerde savunsun ezanımızın nasıl okunacağına karışmasın.Okumakla maalesef adam olumuyomuş Rabbim hidayete erdirir inşallah.Dua ederim kardeşler mübarek günlerde....