Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

turangida

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
14,607
Takım
Galatasaray
''Bir keresinde doktora gitmiştim.
Karşımdaki koskoca bir profesördü.
Gazeteci olduğumu duyunca sordu:
"Neler yazıyorsun bakalım?"

"Politika ve gündeme pek girmiyorum" dedim; "kuşlar, böcekler, çiçekler... genellikle bunlardan bahsediyorum."

Bana olan ilgisi bir anda dağıldı ve tekrar masasının üzerindeki evraklara gömüldü. Ve şunu mırıldandı:
"Tabii, tabii.. Ara sıra böyle şeyler de lazım."

Bu, o an için zoruma gitmişti.
Sonradan anladım ki, "zoruma giden" şeyler sayesinde insanım."

İBRAHİM TENEKECİ (Son Düzlük)

uhibbu

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
39,770
Takım
Galatasaray

Şu menkibeyi hatırlattı bana :)
delikanlı bilgeye mutluluğun sırrını sormuş.

Bilge şu an anda sana bunu öğretmeye zamanım yok.. sen şimdi çık sarayı dolaş gez etrafa bak iki saat sonra gel deyip çocuğun eline bir kaşık tutuşturmuş ve içine iki damla yağ damlatmış: “sarayda dolaşırken bu kaşığı elinde tutacak ve yağı dökmeyeceksin” demiş. Delikanlı sarayın merdivenlerini inip çıkarak sarayın içini dışını bir güzel gezmiş, ama gözünü elindeki kaşıktan hiç ayırmıyor, yağın dökülmemesi için çok dikkat ediyormuş. İki saat sonra Bilgenin yanına gelmiş.

Bilge: Sarayı gezdin mi deyince, Genç: Evet gezdim çok büyükmüş demiş. Bilge: Peki salondaki acem halılarını gördün mü, duvardaki tabloları, bahçıvanımın on yılda emek çekerek meydana getirdiği o güzel bahçeyi, rengarenk çiçekleri gördün mü ve kütüphanede kitapları?

Sorular karşısında delikanlı hiçbir şey görmediğini itiraf etmiş. Çünkü bilgenin verdiği yağı dökmemek için çabaladığından başka bir şeye dikkat edemediğini söylemiş. Bilge öyle ise tekrar çık çevrendeki harikaları iyice tanı oturduğu evi tanıyamayan mutluluğun sırrını öğrenemez demiş.

Delikanlı kaşığı tekrar eline alarak sarayı gezmeye çıkmış bu sefer her şeyi inceden inceye görüp bahçeyi çiçekleri duvardaki tabloları bütün sanat eserlerini büyük bir zevk ve heyecan ile incelemiş.

Bilgenin yanına dönünce gördüklerini ayrıntıları ile anlatmış. Bilge: Peki sana emanet ettiğim iki damla yağ nerede diye sormuş. Kaşığa bakan delikanlı kaşıktaki yağın dökülmüş olduğunu görmüş. Bilge: İşte oğlum dünyanın bütün harikalarını görerek mutluluğun sırrını öğrenebilirsin, ancak kaşıktaki yağı unutarak…

Buda burada dursun :ok:

Üst Alt