Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Hekimoglu

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
191
Bismillahirrahmanirrahim...

Daha oncede bildigimiz Sorularla Sahabe hayatlarina,bu sefer,"Soru cevap ile Büyük Sahsiyetler" olarak devam edelim insa'allah....
Tum dostlarimizin katilimlarini bekliyoruz ....

Yerli,yabanci,tanidik tanimadik herkese el uzatan, destek olan bu zat bir gun:

"Zorda kalmis bir adamcagiz var hocam! Adam musluman ama oyle mutedeyyin degil!" demisler.

Herkesin hem bu dunya'da hemde ote dunya'da huzur bulmasi icin calisip cirpinan bu Büyük Sahsiyet, hemen elini cebine atarak:

"insan olmasi yetmez mi oglum?" diyerek adama epey yetecek kadar harclik gondermistir.

Bu Büyük Sahsiyet kimdir?

Hekimoglu

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
191
Zor olur dusuncesiyle kisa bir ornek daha naklediyorum insa'Allah....

Bu Zat'a bir gun yaninda yoresinde civildasan cocuklara genclere harclik dagitirken:

"Ne guzel bir tablo hocam,gencler gelmisler etrafinizda civil civil dolasiyorlar,sizden istifade ediyorlar!" demisler. Hoca gulumseyerek soyle demis:

"Oyledir! Bu yavrucuklarin cogu sinema parasi yapiyorlar bunlari ama baska caremizde yok! Elden gelen bu! Ne yapalim, biz tohum atmaya tohum ekmeye devam edecegiz! Umit kapilarini kapatmak kadar buyuk haram olmaz!"

Hekimoglu

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
191
Masa'Allah...Hizli cevap gelmis..
Tebrik ederim.... =)

isterseniz simdi sizlerden alalim ins.

mihri-ban

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
........ sadağında yedi ok vardı. Attığı her ok ile bir müşriki öldürdü. Oku bitince birçok müşriği mızrağıyla delik deşik etti. Öyle bir an oldu ki mızrağı da kırıldı. Hemen kılıcını sıyırdı, kınını kırıp attı. Bu, "ölünceye kadar döğüşeceğim, teslim olmayacığım" ma'nâsına gelirdi. Sonra da şöyle duâ etti:

- Allahım! Ben bugüne kadar senin dînini koruyup hıfzettim, sakladım. Senden bu günün sonunda, benim etimi, vücudumu koruyup, hıfzetmeni niyâz ediyorum.

Hz. Ömer buyurdu ki:

- Allahü teâlâ elbette mü'min kulunu muhâfaza eder.............. sağlığında müşriklerden nasıl korundu ise Allahü teâlâ da ölümünden sonra onun cesedini muhâfaza edip müşriklere dokundurmadı.

Bunun için.......... anılırken, "Arıların koruduğu kimse" diye anılırdı.

eslem

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
doğru cevap vermişsin abi ben devam ediyorum inş ..

40 tan fazla eser birakmistir. Eserleri icinde 1754 de tamamladigi Ilahiname adindaki divani en meshurlarindandir. Ondan daha meshuru ise Marifetname´sidir...??

MuhacirEnsar

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
40
Takım
Fenerbahçe
ORiJiNAL YAZARI : mihri-ban
........ sadağında yedi ok vardı. Attığı her ok ile bir müşriki öldürdü. Oku bitince birçok müşriği mızrağıyla delik deşik etti. Öyle bir an oldu ki mızrağı da kırıldı. Hemen kılıcını sıyırdı, kınını kırıp attı. Bu, "ölünceye kadar döğüşeceğim, teslim olmayacığım" ma'nâsına gelirdi. Sonra da şöyle duâ etti:

- ALLAHım! Ben bugüne kadar senin dînini koruyup hıfzettim, sakladım. Senden bu günün sonunda, benim etimi, vücudumu koruyup, hıfzetmeni niyâz ediyorum.

Hz. Ömer buyurdu ki:

- ALLAHü teâlâ elbette mü'min kulunu muhâfaza eder.............. sağlığında müşriklerden nasıl korundu ise ALLAHü teâlâ da ölümünden sonra onun cesedini muhâfaza edip müşriklere dokundurmadı.

Bunun için.......... anılırken, "Arıların koruduğu kimse" diye anılırdı.

Üst Alt