Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Hekimoglu

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
191
Romalilara esir dusmustu. O'na gunlerce iskence yapmis ve sonra Hristiyanligi kabule zorlamislardi. Basa cikamayincada, idam etmeye karar vermislerdi.O, idam sehpasina dogru goturulurken agladi. Nicin agladigi soruldugunda: "Vallahi, su anda basimdaki saclarim adedince baslarim olsaydi da her gun birine hak namina verebilseydim. Boyle bir mazhariyete eremdigim icin uzuldum ve onun icin de gozyasi doktum." demisti...

Basindan boyle bir olay gecen buyuk Sahabe kimdir?

Onur

Geliştirici

Aldığı Beğeniler
4,846
Takım
Galatasaray
maalesef bilmiyorum abi ya

zeyno

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6
Takım
Galatasaray
Ben hakkımı kullanıyorum.Sadece bir tahmin."Algame" diye bir sahabe vardı.Olabilir mi acaba hekimoğlu?

Hekimoglu

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
191
Onur ve Zeyno:
Katilimlariniz icin Allah razi olsun... :)

Zeyno abla, sizlere bir hak daha veriyorum ins. :)
Baska uyelerimizde fikir ve tahminlerini iletirlerse memnun oluruz.

birkac tahminden sonra,Dogru cvbi verecim insa'Allah

fzehra

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,490
yaaa hekimoğlu kardeşim

sakın gayelesiz sanma sabah beri siyeri nebiyi altüst ettim bir türlü bulamadım ?( ?( ?( ?(üzgünüm

konyali-kiz

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
8
hekimoglu abi sakin cevabi verme ben babama bir sorayim
o bir sürü kitap okudu belki hatirlar
hergün bize ashabtan degisik hikayeler anlatiyor hemde hic duymadiklarimi
belki bilir diye tahmin ediyorum

fzehra

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,490
Orjinal Yazarı yarali-gönül
hekimoglu abi sakin cevabi verme ben babama bir sorayim
o bir sürü kitap okudu belki hatirlar
hergün bize ashabtan degisik hikayeler anlatiyor hemde hic duymadiklarimi
belki bilir diye tahmin ediyorum

ahhh canımmm kardeşim hadi bakalım babana sor

cevab geçikmesin ama :p :p :p :p

Hekimoglu

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
191
Bir ipucu daha veriyorum ;)

ikinci bir rivayet ise,bu son anini soyle resmediyor:
O(r.a) mert adimlarla ve tebessum eden bir cehre ile idam sehpasina dogru ilerlerken, onu seyretmekte olan bir papaz hemen yanina yaklasiyor ve yanindaki askerlerden onun adina birkac dakika musaade istiyor.Sonra da O'na(r.a) hitaben ,"Evladim,bak biraz sonra idam olacaksin,Senin icin birkac dakika musaade istedim,Eger bu esnada sana hak din olan Hriistiyanligi anlatabilirsem, dunyan gitse de ahiretini kazanacaksin.Belki de senin bu davranisin kralin hosuna gidecek ve seni affedecektir..." dedi.O vakur ve ciddi bir eda ile ona su mukabelde bulundu:

"Aziz Peder! Su anda sana nasil tesekkur edecegimi bilemiyorum.Eger dinim musaade etseydi ellerinden operdim.Cunku sen beni buyuk bir dertten kurtarmis oldun.Kimseye birsey anlatamadan olmem cok agrima gidiyordu.Halbuki simdi sen bana bu firsati verdin. eger bu birkac dakika icinde sana hak din olan islam'i anlatabilirsem,olsem dahi gam yemem.Zira ihtimal ki bu senin ebedi hayatinin kurtulmasina vesile olur!..."

Papazla beraber orada bu sozleri dinleyen herkesin Cenesi bir karis asagiya duser.Zira ondaki bu teblig askina hicbiri akil erdiremez

Üst Alt