Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

fzehra

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,490
bu soruda benden gelsin acizane

Peygamber Efendimiz (s.a.v.)den Genişliği, gökler ve yer kadar olan cennet
sözünü duyunca bir anda ruhunda fırtınalar koptu. Gökler ve yer kadar
diyerek hayal etmeye çalıştı onu. Bedir, çölde bir kum tanesi kadar küçüktü şimdi.
Sevinçle ürperdi. Mademki bunu O müjdeledi, bir an önce oraya kavuşmalıyım, dedi.
Eline bir kaç hurma aldı ve yemeye başladı. Fakat ne garip, yediği her hurma, bir
öncekinden daha lezzetsizdi. Durdu. Yiyecek zamanı varmıydı? Hayır, bu çok uzun bir
süre, dedi. Elindeki hurmaları fırlattı. Atını savaş alanına sürdü. Dövüşüyor ve şu beyitleri
söylüyordu: Cihatta sabırla, Allaha takva ve salih amel azığıyla koşmak. Her azık
tükenmeye mahkum. İyilik ve takvada yalnız hakikat. Yolunuz Bedire düşerse bir gün,
duvarlarla çevrili bir alan göreceksiniz. Girin kapıdan, yürüyün ince beton yoldan.
İşte küçük boş bir havuz, hayır havuz değil, vardınız onun yanına. Orada yatan 14 kişiden
biridir. Sorun nasıl attı hurmaları elinden! Sorun! Kimdir bu sahabe?

VeRDa

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Annesi, Rasulüllah(s.a.v)i korumak için silah kuşanan ilk kadın, babası akabede biat eden yetmiş kişiden biri, kardeşi Uhut ta kendini Hz.Peygamber(s.a.v) için feda edenlerden, Necid te peygamberlik iddiasında bulunan Müseyleme ye Hz.Peygamber Efendimiz(s.a.v)in mektubunu götürmüş orada vücudu parça parça doğranarak şehit edilen sahabe kimdir?

OTORITER

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
ben biliyorum hatta
burada onun HZ.......... annelerinin
isimleri zikredilmisdi gecen günlerde

OTORITER

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Original von OTORITER
ben biliyorum hatta
burada onun HZ.......... annelerinin
isimleri zikredilmisdi gecen günlerde

biraz yardim edeyim arkadaslara...

HZ.........sehit edeni de,zaman sonra
Yemame savasinda Hz. Vahsi tarafindan mizrakla vurularak öldürüldü.

fzehra

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,490
Ümmü Hânî (r.a) mı acaba

Ümmü Hânî radıyallahu anhâ Rasûlullah sallallahu aleyhî vesellem efendimizin amca kızı... Hz. Ali (r.a)ın kızkardeşi...

İsmi Mevlid-i Nebevînin Mirâc bölmününde devamlı yâd olunan bir bahtiyar... Hânesi, mîrac ışığıyla aydınlanma şerefine eren bir hanımefendi...

O Mekkede doğup büyüdü. Babası Ebû Tâlib, annesi Fâtıma binti Eseddir. Hz. Ali, Âkil ve Cafer (r.anhûm) ile anne baba bir öz kardeşdir. Asıl adı Fâhite olup oğlu Hânîden dolayı Ümmü Hâni künyesiyle meşhur olmuştur.

Ümmü Hânî, mert, cesûr ve dürüst ahlâklı bir hanımdı. Resûl-i Ekrem (s.a.) efendimiz sekiz yaşından sonra amcası Ebû Tâlibin evinde kaldığı için onu iyi tanırdı. Özkardeşi gibi severdi. O da İki Cihan Güneşi efendimize çok hürmet ederdi. Onu müşriklere karşı gizli gizli korumağa çalışırdı. Kendisi İslâma gelememişti. Zira kocası müşriklerdendi. Buna rağmen sevgili peygamberimize kol-kanat gererdi. Onu arkadan da olsa korumağa çalışırdı. Onun bu samimi gayreti şu hadisede açıkça görülmektedir.

İki Cihan Güneşi Efendimiz Tâif dönüşü Ebû Tâlib mahallesinde oturan Ümmü Hânînin evine gelmişti. Kimdir o? diye içerden sorulunca Efendimiz: Amcan oğlu Muhammedim. Kabul edersen, misâfir geldim. buyurdu.

Ümmü Hâni: Senin gibi doğru sözlü, emin, şerefli misâfire can fedâ deyip içeri aldı. Yalnız önceden bildirseydiniz bir şeyler hazırlardım dedi. İki Cihan Güneşi Efendimiz: Yiyecek içecek hiçbir şey istemem. Yalnız bir yer göster kâfi. buyurdu.

Araplar için kapısına gelen misafire ikram etmek, onu korumak büyük bir şerefti. Gelen misâfirin de Mekkede düşmanı çoktu. Bu sebebten Allah Rasûlü Muhammede (s.a.) bir zarar gelmemesi için Ümmü Hâni o gece babasının kılıcını alıp dışarı çıktı. Sabaha kadar evin etrafında dolaştı.

O gün Resûl-i Ekrem (s.a.)ın gönlü çok incinmişti! Yalnız odaya çekildi ve secdelerde gözyaşı dökerek sabaha kadar Rabbisine yalvardı. Halkının imana gelmesi için dua etmeye başladı. Çok yorgun olduğu için hasır üzerine uzanıp kendinden geçmişti. Birazcık uykuya dalmıştı. İşte o anda, gönül kırgın, beden yorgun bir vaziyette iken Rabbisinden davet geldi. Cebrâil aleyhisselâma; Git Habîbimi getir! emri verildi. Cenneti, Cehennemi göster. Ona eziyet edenlerin gideceği yeri, onu incitenlerin çekeceği azâbı gözleriyle görsün denildi.

Ümmü Hânî (r.anhâ) kardeşi Hz. Ali (r.a.)dan sonra 40 h. / 661 m. senede vefat etti. Cenâb-ı Hak şefaatlerine mazhar buyursun. Amin.

OTORITER

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Original von fzehra
Ümmü Hânî (r.a) mı acaba

fzehra abla aranan bir erkek sahabe,ben yardimda
bulunurken annelerinin ismide zikredilmisdi burada demek istedim...

yani ismi zikredilen annenin iki oglundan birisi
aradigimiz sahabe...

Üst Alt