Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

fzehra

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,490
sorulmadı heralde canımm

Mekkede ilk kez halkın içersinde La ilahe İllallah diyen sahabe kimdir?
Cevap : Ebu Zer Gifari (r.a.) mi

keremm

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
9
Takım
Galatasaray
zor soru demiştiniz,işte size zor bir soru,
tabi daha önce sorulmadı ise. :D

şu meâldeki âyeti kerime hangi sahabinin hatasından,ve ettiği tevbeden dolayı nâzil oldu:

(Ey îmân edenler, Allaha ve Resûlüne hâinlik etmeyin. Bile bile aranızdaki emânetlere de hâinlik etmeyin.) [Enfâl 27]

fzehra

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,490
Ebû Lübâbe mi acaba

Ebu Lübabe diyor
- Vallahi onların yanından da henüz ayrılmamıştım ki, bu hareketimle, Allaha ve Resûlüne karşı iyi bir iş yapmadığımı anlamıştım.

Ebû Lübâbe, salâhiyetli olmadığı veya gizli kalması gereken bir şeyi söylemişti. Ancak bir kere ağzından çıkmıştı.

Allahü teâlâ kalbimi biliyor

Ebû Lübâbe bu duruma çok üzüldü, çok pişman oldu. Gözlerinden akan yaşlar sakalını ıslattı. Kalenin arkasından bulduğu bir yolla, doğru Medîne'ye gidip Mescid-i Nebeviye girdi. Kendisini direğe bağlattı.

- Allahü teâlâ kalbimi biliyor. Bana hakîkî bir tevbe ihsân edinceye kadar vallahî ben Resûlullahın yüzüne de bakamam. Allahü teâlâ işlediğim günâhtan tevbemi kabûl etmedikçe bu yerimden ayrılmıyacağım, diye yemin etti.

Ebû Lübâbe'nin düştüğü bu hatâ ile ilgili olarak şu meâldeki âyeti kerime nâzil oldu:

(Ey îmân edenler, Allaha ve Resûlüne hâinlik etmeyin. Bile bile aranızdaki emânetlere de hâinlik etmeyin.) [Enfâl 27]

Ebû Lübâbe, Resûlullahın muhterem hanımlarından Ümm-i Seleme'nin Mescid-i Nebeviye açılan kapısı önündeki direğe kendisini bağlatmıştı. Hava bir hayli sıcaktı. Bir hafta hiçbir şey yemeyip, kulakları işitemeyecek hâle gelmişti.

Ebû Lübâbe, yaptığına pişman olup kendini direğe bağlattığı sırada, Müslümanlar onun bu hâlinden habersiz, Yahûdîlerin kalesinden dönmesini bekliyorlardı. Aradan uzun bir zaman geçmesine rağmen Ebû Lübâbe dönmedi. Nihayet durumdan haberdar olunup, Resûlullaha arz edildi. Peygamber efendimiz buyurdu ki:

- Eğer doğruca yanıma gelseydi, bağışlanmasını Allahü teâlâdan dilerdim. Madem ki, o kendisini bağlatmış, artık Allahü teâlâ tevbesini kabûl edinceye kadar onu bulunduğu yerde bırakırım.

Ebû Lübâbe bu şekilde direğe bağlı kalarak altı gece kaldı. Her namaz vaktinde hanımı tarafından bağları çözülür, namazını kıldıktan sonra, tekrar direğe bağlanırdı.

Müjdeleyeyim mi?

Peygamber efendimiz Ümm-i Seleme'nin odasında idi. O sırada, Ebû Lübâbe'nin tevbesinin kabûl olduğuna dâir âyet-i kerîme nâzil oldu. Âyet-i kerîmede meâlen buyuruldu ki:

(Onlardan diğer bir kısmı da günâhlarını itiraf ettiler ve önce yapmış oldukları iyi bir ameli sonradan yaptıkları başka bir kötü amel ile karıştırdılar. Olur ki, Allah, onların tevbelerini kabûl eder. Çünkü Allah, Gafûrdur, çok bağışlayıcıdır, Rahimdir.) [Tevbe 102]

Ümm-i Seleme vâlidemiz, seher vakti Peygamber efendimizin güldüğünü işitince sordu:

- Niçin gülüyorsunuz yâ Resûlallah!

- Ebû Lübâbe'nin tevbesi kabûl olundu
.

keremm

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
9
Takım
Galatasaray
doğru cevabı ilk hira kardeşimiz yazmış."Ebû Lübâbe"
teşekkürler hira.
zehra ablam 6 dakika gecikmeli yazmış,onada teşekkür ederiz.

OTORITER

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0

soru :

Cübeyr bin Mutim'in kölesi idi.

Uhud savasinda Peygamberimiz birkaç kâfire bedduâ etmisti.
daha musluman olmamis Hz......... neden
beddua edilmedigi soruldugunda

- Miracda,SAHABE ile Hz........... kolkola, birlikte cennete girerlerken görmüstüm!

Mekke fethedildigi gün,Mekke'den kaçti.uzak yerlerde kaldi
pisman olup, Medine'de mescide gelip

dedi ki:

- Ya Resulallah! Bir kimse Allaha ve Resulüne düsmanlik yapsa, en kötü,
en çirkin günah islese, sonra pisman olup temiz iman etse, Resulullahi canindan çok seven biri olarak, huzuruna gelse, bunun cezasi nedir?

Resulullah efendimiz buyurdu ki:

- iman eden, pisman olan affolur. Bizim kardesimiz olur.

Efendimizin böyle konusdugu sahabe kimdir ...???

mihri-ban

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
sabret biraz????? abilerin ablaların yazar elbet X( X(

Üst Alt