Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

vakkas

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
42
Takım
Diğer
Hamdu Sena;ezeli ve ebedi,Rahman ve Rahim , varlık alemine giren gördüğümüz ve görmediğimiz tüm mahlukatın Rabbi olan Allah'a olsun.Selatu Selam ise iki cihan serveri Peygamberimiz Muhammed Mustafa'ya , şanlı ashabına aline ve O' nu takip eden tüm Müslümanlara olsun.

Arkadaşlar bu günlerde çok duyuyorum bu cümleyi (vardır herşeyde bir hayır) herhangi olumlu veya olumsuz hayır veya şer bir anlık birşey yaşanıyor bakıyorum insanlar hemen şunu diyorlar (vardır herşeyde bir hayır) bu yalnış bir cümledir herşey derken bunun içerisinde haram da var sevap da iyi de var kötü de. "Vardır herşeyde bir hayır" demekle "herşey" kelimesinin kapsamı içinde zina da vardır içki içmek de hırsızlık da ve diğer HARAM olan işler de vardır , bunlarda hayır olmadığına göre inşeAllah bu cümleye dikkat edelim, bu cümleyi kullananları da Allah rızası için uyaralım. Bu cümle yerine, vardır bu iştede bir hikmet cümlesini kullanırsak iyi olur inşaAllah.

an-ı seyyale

br garip gezgin

Aldığı Beğeniler
16
Takım
Diğer
çok haklısınız bu kadar ince düşünmemiştim doğru bir tesbit
uyarınız için rabbim razı olsun
vardır bu iştede bir hikmet hayır demek daha uygun sahiden de

engin.

... Bir_Katre ...

Aldığı Beğeniler
67
Takım
Fenerbahçe
Herşeyde bir hayır var sözü çok doğru bi söz. Örneğin Peygamber Efendimiz'in (SAV) karikatürlerini çizdiler adi insanlar. Ama insanlar Peygamberini tanıdı Ona daha sımsıkı bağlandı. Belkide Müslüman olup dine uzak olan insanlar bu olaydan sonra kimin ümmeti olduğunu , Peygamber Efendimiz'in (SAV) nasıl bi insan olduğunu öğrendi. İslama yaklaştı. Bu olay yaşanmasaydı belkide o insanlar yine peygamberinden, dininden bihaber yaşıcaklardı. Şer görünen işlerdede mutlaka bir hayır vardır. ALLAH bizleri hayırlı işlerle hayırlı kişilerle sınasın.

Hansa

Lailahe İllallah..

Aldığı Beğeniler
7
Takım
Diğer
Mevlam razı olsun vakkas kardeşim... peki bu yazının kaynağı nereye dayanıyor?? size özgünmü yazıldı?
selamun aleyküm

Üst Alt