- Aldığı Beğeniler
- 29
- Takım
- Galatasaray
Mevlana
rahimehullah
Bizim sevmemizden ote, o bizi sevsin en mukemmeli bu zaten
Bizim sevgi ve korku iddialarimiz aslinda tam bir palavra!
Seven sevdigine isyan eder mi? ( Neden illa gunah zaman zaman? ) Korkan korkusundan uzaklasmaz mi? ( Neden var olan cehennem e girmeyi gerektirici amellere sarilmak)
Bizce bu yonden degil de soyle bakmak daha isabetli olur:
Yaradan sevdi ve istedi de yaratti. O bizi seviyor. Bizden istedigi bize verdigi emaneti en hasarsiz tekrar Ona ulastirmamiz.
Bazen isyanlarimiz bile asli manada Ona olan buyuk guvenimizin bir eseri.
Bazen korkumuz Onun yarattigi sebebler perdesinin ardinda bir yerlee yoneliyor.
Bu guveni ve kaygiyi dogallastirmaliyiz. Onu kelimeden cikarip, hayatin icine cekmeliyiz.
Aynen hayat icinde cok sevdigimiz birinin bizim yaptigimiz bir halti duyunca cok uzulecegini veya yaptigimiz iyi bir seyi duyunca cok sevinecegini dusundugumuz gibi, ne yapiyorsak Onun rizasini hedefleyerek yapabilmek.
Allahu teala, bizim icin gunluk hayatimizda sevgisini ve kaygisini umursadigimiz bizce kiymetli olanlarin konumunun onune gecmedikce sevgi ve korkuda santim yol alamayiz.
Yok yahu bu kadar da degil demeyin Iyi bir dusunun.
Ali amca gormesin veya duymasin diye sakli sakli yaptigimiz isleri.
Ayse teyze bunu duysa ne cok sevinirdi tarzi istekleri.
Onun begenisine veya begenmemezligine gercekte ne kadar sunabiliyoruz!
Sanal bir sevgi ve korku daginin gerisinde, ask ve istikamet aramak bos dava.
Oglan kizi sevdi. Sevgilisinin adi bir mekanda giyabinda anilinca, yurecigi nasil da titrer. kalbi atmya baslar. Yuzu kizarir, utanir sevgilisinden bahsedilen ortamda. Hemencecik kendini ele verir aslinda erbabina.
Iste tam oylece Allah i seven, adi anilinca yuregi titreyen kisi sevgiden bahsetsin
Hirsiz issiz sokakta caldigi malla kacarken ansiz bir polis onunu kesse, dermani kalmaz, aman diler, ben ettim sen etme der, yalvarir birakmasi icin onu, kalbi hararetle carpar, kavrulur ici, pismanlik ve teslimiyetle.. onun merhametini umar. Iste boylece Allahtan korkmayan da korkuyu iddia etmesin
Muhabbetle ...
rahimehullah
Bizim sevmemizden ote, o bizi sevsin en mukemmeli bu zaten
Bizim sevgi ve korku iddialarimiz aslinda tam bir palavra!
Seven sevdigine isyan eder mi? ( Neden illa gunah zaman zaman? ) Korkan korkusundan uzaklasmaz mi? ( Neden var olan cehennem e girmeyi gerektirici amellere sarilmak)
Bizce bu yonden degil de soyle bakmak daha isabetli olur:
Yaradan sevdi ve istedi de yaratti. O bizi seviyor. Bizden istedigi bize verdigi emaneti en hasarsiz tekrar Ona ulastirmamiz.
Bazen isyanlarimiz bile asli manada Ona olan buyuk guvenimizin bir eseri.
Bazen korkumuz Onun yarattigi sebebler perdesinin ardinda bir yerlee yoneliyor.
Bu guveni ve kaygiyi dogallastirmaliyiz. Onu kelimeden cikarip, hayatin icine cekmeliyiz.
Aynen hayat icinde cok sevdigimiz birinin bizim yaptigimiz bir halti duyunca cok uzulecegini veya yaptigimiz iyi bir seyi duyunca cok sevinecegini dusundugumuz gibi, ne yapiyorsak Onun rizasini hedefleyerek yapabilmek.
Allahu teala, bizim icin gunluk hayatimizda sevgisini ve kaygisini umursadigimiz bizce kiymetli olanlarin konumunun onune gecmedikce sevgi ve korkuda santim yol alamayiz.
Yok yahu bu kadar da degil demeyin Iyi bir dusunun.
Ali amca gormesin veya duymasin diye sakli sakli yaptigimiz isleri.
Ayse teyze bunu duysa ne cok sevinirdi tarzi istekleri.
Onun begenisine veya begenmemezligine gercekte ne kadar sunabiliyoruz!
Sanal bir sevgi ve korku daginin gerisinde, ask ve istikamet aramak bos dava.
Oglan kizi sevdi. Sevgilisinin adi bir mekanda giyabinda anilinca, yurecigi nasil da titrer. kalbi atmya baslar. Yuzu kizarir, utanir sevgilisinden bahsedilen ortamda. Hemencecik kendini ele verir aslinda erbabina.
Iste tam oylece Allah i seven, adi anilinca yuregi titreyen kisi sevgiden bahsetsin
Hirsiz issiz sokakta caldigi malla kacarken ansiz bir polis onunu kesse, dermani kalmaz, aman diler, ben ettim sen etme der, yalvarir birakmasi icin onu, kalbi hararetle carpar, kavrulur ici, pismanlik ve teslimiyetle.. onun merhametini umar. Iste boylece Allahtan korkmayan da korkuyu iddia etmesin
Muhabbetle ...