- Aldığı Beğeniler
- 14,607
- Takım
- Galatasaray
Vücudumu acıtan zeminde üstümde sadece ince bir giysiyle yatıyordum,çünkü bir şey örtmemiştim,uykuya dalarsam senin ayak seslerini duyamam korkusuyla ısınmak istemiyordum.
Bilinmeyen Bir Kadının Mektubu, Stefan Zweig (Sayfa 19)
Yan sokaklar
... açığa vurduklarıyla tahrik eder, gizledikleriyle kışkırtırlar. Düş kurdururlar insana
Ay Işığı Sokağı, Stefan Zweig (Sayfa 3)
Insan bekliyor, bekliyor, bekliyordu, düşünüyor, düşünüyordu, şakakları ağrımaya başlayana kadar düşünüyordu. Hiçbir şey olmuyordu. İnsan yalnız kalıyordu .Yalnız. Yalnız.
Satranç, Stefan Zweig (Sayfa 37 -
''İnsanın sahip olduğu ne varsa emanettir yalnızca ve mutluluk süresi döner bir tekerlek üstündeymişçesine akar gider.''
Gömülü Şamdan, Stefan Zweig
“...Tüm dünya yerle bir olurken, insanın kendisi için çalışması bir şuç. Günümüzde artık hiç kimse sadece kendisi için hissedemez, kendisi için yaşayamaz.”
Mecburiyet, Stefan Zweig (Sayfa 12)
Bilinmeyen Bir Kadının Mektubu, Stefan Zweig (Sayfa 19)
Yan sokaklar
... açığa vurduklarıyla tahrik eder, gizledikleriyle kışkırtırlar. Düş kurdururlar insana
Ay Işığı Sokağı, Stefan Zweig (Sayfa 3)
Insan bekliyor, bekliyor, bekliyordu, düşünüyor, düşünüyordu, şakakları ağrımaya başlayana kadar düşünüyordu. Hiçbir şey olmuyordu. İnsan yalnız kalıyordu .Yalnız. Yalnız.
Satranç, Stefan Zweig (Sayfa 37 -
''İnsanın sahip olduğu ne varsa emanettir yalnızca ve mutluluk süresi döner bir tekerlek üstündeymişçesine akar gider.''
Gömülü Şamdan, Stefan Zweig
“...Tüm dünya yerle bir olurken, insanın kendisi için çalışması bir şuç. Günümüzde artık hiç kimse sadece kendisi için hissedemez, kendisi için yaşayamaz.”
Mecburiyet, Stefan Zweig (Sayfa 12)