Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

turangida

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
14,607
Takım
Galatasaray
Çok samimi biçimde samimiyetsiziz: Yalanların değiş tokuşuna samimiyet diyoruz.
Bedeni hırpalayan zamandır, yüzü hırpalayan hatıralar.
Mahzun yüzleri masum sanmak... Zarif bir yanılgı.
"Yeni olsun, ille de yenilik olsun" hevesi beni her zaman hüzünlendirir. Çünkü bu aynı zamanda değer bilmezliktir. İyi ve güzel olan eskir mi hiç!
Suyun güzelliği... Suya iştah değil, özlem duyarız. Ayrılık da öyledir ya, susuzluktan dilin damağın kurumasıdır. Fuzuli değil miydi, ayrılık hararetini "Susuzum bir kez bu sahrada, menüm çün ara su" diye anlatan?
Gel de Ivan Illich'i hatırlama şimdi... Dallas'ta yapılan dev bir kanalizasyon atıklarını suya dönüştürme tesisinin açılış konuşmasında dinleyicilerini şoka uğratmıştı. Şöyle demişti Illich: "Bu sıvı kimyasal olarak H2O olsa da suyla ilgisi yok. "Sonra evine döndüğünde o kısacık fakat çok anlamlı kitabı yazmıştı: "Unutuşun Suları." Doğru! Vaftizin, abdestin, arınmanın ve kutsamanın "su"yunu unuttuk çoktandır. Su arıtmıyor artık, arıtılıyor!
Bilirsiniz, çocukların dışı hareketli, içi üşengeçtir. Hatırlıyorum da, rahmetli ninem su istedi mi, en üşengeç anımda bile yerimden fırlar, bir koşu mutfağa gidip nineme su getirirdim. Ninemin yüzünde önce tatlı bir gülümseme oluşurdu. Sonra o söz: "Su gibi aziz ol yavrum!" O sözü duymak için tekrar mutfağa koşabilir, bütün bardaklara su doldurup getirebilirdim.
Benim için "dualar duası"ydı
Kahrolası gerçek! Yalancının zekâsı doğruyu söyleyenin tutarlılığını bastırır.

-Haşmet Babaoğlu, 04.12.'16

Üst Alt