Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Onur

Geliştirici

Aldığı Beğeniler
4,846
Takım
Galatasaray

Teknoloji
ARTIK İNTERNETTEN BİR FİLMİ İNDİRMEK 6 DAKİKA SÜRECEK

Süper hızlı internet geliyor

Newsweek dergisinin haberine göre, Güney Kore ve Japonyada geliştirilen "optik geniş bant" internet erişimiyle 4.7 gigabyte büyüklüğünde bir filmi 6 dakikada indirmek mümkün olacak.

İnternetteki veri çokluğuna karşın bağlantı hızların düşüklüğü, özellikle Türkiye gibi internet erişiminin alınan hizmete oranla çok yüksek olduğu ülkelerde büyük bir sorun iken Japonya ve Güney Kore bağlantı hızı konusunda devrim yapmaya hazırlanıyor.

Mevcut klasik geniş bant internet bağlantılarında büyük fotoğraf, müzik ya da film indirmek oldukça uzun zaman alırken, yeni geliştirilen "optik geniş bant" internet dünyasında yeni bir çığır açacak.

SÜPER HIZLI İNTERNET

Newsweek dergisinin "Süper hızlı internet" olarak nitelendirdiği bu yöntemin fiber kablolarla evlere internet hizmeti olduğu kaydediliyor. Söz konusu iki ülkede çok sayıda insan tarafından kullanılmaya başlanan bu bağlantının saniyede 100 megabitlik bir hız sunduğu kaydediliyor. Bu bağlantı, varolan erişim hızının 20 katından daha yüksek bir erişim hızı vaad ediyor.

Optik geniş bant sistemi ile 2 saat süren 4.7 gigabyte boyutundaki bir filmin bilgisayara indirilmesi sadece 6 dakika sürüyor.

HOLLYWOOD KAYGILI

Ancak pek çok internet kullanıcısı için rüya gibi gelen bu bağlantı hızından rahatsızlık duyan kesimler de bulunuyor. Asyada bulunan DVD oynatıcı üreticileri, bir filmi 6 dakikada indirebilen hiç kimsenin bir DVD oynatıcıya ihtiyacı olmayacağına inanıyor.

Bu bağlantıya sahip kişilerin yasadışı yollardan film indirebileceği inancı, Hollywood tarafında ise fikri haklar açısından kaygı yaratıyor.

fzehra

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,490
onur eyer gelirse önce sen sonra ben hemen pc lere yüklüyelim

geç kalmıyalım oldumu ablası:p :p :D

Onur

Geliştirici

Aldığı Beğeniler
4,846
Takım
Galatasaray
ORiJiNAL YAZARI : fzehra
onur eyer gelirse önce sen sonra ben hemen pc lere yüklüyelim

geç kalmıyalım oldumu ablası:p :p :D
Tabi ya hergün download yapıyorum zaten çok işime yarıyacak zaten localhostun hızına hayran kaldım inşallah nettede olur :D

TebessüM

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
9
:) Valla çok işime yarar şimdiki kullandığım int kaplumbağa hızında
ben daha bu hızla ohooo.... onur :D

Necmeddin

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
179
Takım
Diğer
artık bizede öğretirsiniz..bu hızlı interneti..onur sözüm sana...

gelsin bakalım...

Onur

Geliştirici

Aldığı Beğeniler
4,846
Takım
Galatasaray
ORiJiNAL YAZARI : TebessüM
:) Valla çok işime yarar şimdiki kullandığım int kaplumbağa hızında
ben daha bu hızla ohooo.... onur :D
Sen al eline bi kagıt kalem 1024 için başvur :D:D

Onur

Geliştirici

Aldığı Beğeniler
4,846
Takım
Galatasaray
ORiJiNAL YAZARI : Necmeddin
artık bizede öğretirsiniz..bu hızlı interneti..onur sözüm sana...

gelsin bakalım...
Ögretirim abi ne demek :D
Gelsin yeterki :D

Üst Alt