Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

YaRêN

GüIefşaN

Aldığı Beğeniler
11,197
Takım
Galatasaray
Konuşursam;

Kırmaktan,

Kırılmaktan,

Gözyaşlarımı tutamamaktan

Kelimeleri yan yana getirememekten,

Yaralı kelimeler sunmaktan korkuyorum.

Geri alınmayacak kelimeler adına; ağzımın sürgüsünü çektim!

Şu an boğazımda düğümlenen kelimeleri çarmıha germekle meşgulüm

Sustum…

YaRêN

GüIefşaN

Aldığı Beğeniler
11,197
Takım
Galatasaray
Sustum!
tuz basıp yaralarıma!
sustum
içinde volkanlar taşıyan bir derviş gibi
yaslanıp yalnızlığın duvarına
gül döküp kalabalıklara
kimsesiz geziyorum gönül ülkemi her gece
kimse bilmiyor..
sustum!
sustu benimle gök, sustu dağ, sustu toprak
acılar konuşuyor şimdi yalnız
yaralı gönlümün sızıları konuşuyor
tutup öldürüyorum içimdeki sevdaları bir bir
atıyorum uçurumlardan
kimse hissetmiyor...
sustum!
saçlarını kokluyorum rüzgarların
içimde incecik bir sevgi ürperiyor
sarı hüzünler dökülüyor gönül bahçeme
gelmiyor beklediğim bahar
yaralar merhem tutmuyor
gözyaşı olup dökülüyorum kaldırımlara
mendil silmiyor
yağmur dinmiyor
sevdiğim bilmiyor..
sustum!
sustu benimle sarı sabır, sustu hasret, sustu zaman
sustum
yalnız gözlerimle dokunuyorum hayata

alıntı

YaRêN

GüIefşaN

Aldığı Beğeniler
11,197
Takım
Galatasaray

İşte asrı saadette bir gün, kâinatın kalbi olan Medine'de, kainatın övünç kaynağı Allah Resûlü (sallallahu aleyhi vesellem) konuşuyor: “Erihnâ Ya Bilal” (Ezan ile bizi ferahlandır)…

İşte Hazreti Bilal (radıyallahu anh) ezan okuyor ötelerden...

Aman Ya Rabbi! Keşke bir kez duyabilseydik, Allah Resûlü'nün müezzininden bu muhteşem sedayı.

Ey mübarek sedâ-yı Dâvûdî! Muhteşem ezan, ezanım, ezanımız; o gün de ferahlattın sineleri, bugün de seninle ferahlıyor mahzun yürekler, susamış bağırlar.

Yüreğim sıkılıyor; bütün iç disiplini tahrip edilmiş, manadan yoksun yürekler karşısında...

Ferahlat yüreğimi, kuşatsın gönlümü ahengin, ey sevgili mübarek ezanım! Zaman durur, kâinat seni dinlerken, doldurur evreni eşsiz bir huzur ve sûrur. Susma ne olur, düş yüreğimin sınırlarına, koru fıtratımı, çalmasınlar şahsiyetimi, şerefimi, yâdımı.

Hayata madde ve şehvet gözlüğünden bakan kokuşmuş yaklaşımlar karşısında; iman adına, mukaddesat adına, insanlık adına bu çağın beklediği nefes; ötelerden süzülüp gelen pörsümez, solmaz yeni, senin nefesin!

Kulaklarını bu sese tıkayıp özgürlük teranesi okuyanlar, işte bu seda, işte bu ses, özü gürleştiren, özgürleştiren bedenleri ve ruhları… Rabbe kul olmanın çağrısı bu, söz verip de tutamadığımız ahitlerimiz...

Takımlar tuttuk, partiler tuttuk, adamlar tuttuk ama kendimizi tutamadık. Uyduk tutamadığımız nefislerimize. Ey ezanım!.. Ulvi ve garip sedam, tut beni ne olur!

Ahenginle, gelişinle her vakit efsunla vicdanımı, vicdanlarımızı... Oğlunu cepheye uğurlayan Anadolu gibi, ana gibi, hani demişti ya: "Oğlum babanı Dimetoka'da, dayını Şıpka'da, ağabeylerini de Çanakkale'de kurban verdim. Git! Sen de git oğul! Minareler ezansız, camiler Kur'an'sız kalmasın!" diye...

Sen susma ezanım! Susturmasın seni Yüce Mevlam, kalmasın minareler ezansız. Yadellerde sana hasret olanların hüznü var derunumda, koşarken vatanına bir ezan sesi duymak için.

Erihna Ya Bilal! Ferahlat bizi kıyamete kadar, sonsuza değin...

Ruhlar eskimeyen esvaplarını giyiniyor, bahar yüklü ıtırların. Suyun içinde ahenkle raks eden yosunları seyreder gibi, yağmur damlalarının duru sulara düşüşü gibi sen düşerken kâinatın bağrına; bir kayanın üzerine oturup da dinlesem seni, bu girift halimi dinlesem seninle birlikte.

Şair; "Mecnunsan sus" diyor. İşte sustum, seni dinliyorum

uhibbu

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
39,774
Takım
Galatasaray
İstedimki,
kalbinin durduğu yer
kalbimin durduğu yer olsun..

:agla:

çok güzel satırlar var abla kalbine sağlık :gulver:

YaRêN

GüIefşaN

Aldığı Beğeniler
11,197
Takım
Galatasaray
okuyan gözlerine sağlık canım teşekkürler...

Sus gönlüm...
Çok dile getirme.
Sen dile getirdikçe gönlün daha da coşuyor, daha meraklanıyor ve beklemek daha da zorlaşıyor.
Sus gönlüm..
Çok laf etme...

Az söyle ki işimiz olgunlaşsın...
Az söyle ki Hakk'a karşı yanlış kelam çıkmasın...
Şemsi Tebrîzi

YaRêN

GüIefşaN

Aldığı Beğeniler
11,197
Takım
Galatasaray
Suskun Yüreğime Sessiz Kelimeler Dökülür Şimdi....Dost Olur Bana Yalnızlığım....

Bir Umut Olsun İsterim Düşen Her Yağmur Tanesi...Suskun Yüreğim Olsun Çığlığın İfadesi...
Aslında Susmanında Bir Dili Vardı Dinlemesini Bilenlere...Bir Yalnızlığı...Bir Sevgiyi Belki de Bir Acıyı Anlatırdı Suskunluğum...

Yalancı Kelimeler Arasında Kendine Ayrı Bir Yer Buldu Suskunluğum...Sakladığı Sonsuz Manaları Gözlere Yükledi Sonsuzluğum...Ve Bir Acı Oldu Yüreğimde "O"nsuzluğum....

İçim Üşüyor Şimdi "Son"ların Soğuk Diyarında...Yüreğim Dayanamıyor Ayrılık Yıllarına...Suskunluğum Taşıyor Umutlarımı Vuslat Yollarına...
Bir Ses Olmak İstiyorum Ama Duyulmuyor Sahte Sözler Arasında...Ve Yine Bana Kalıyor Yalnızlığım ve Suskunluğum...

Şimdi Bir Yaprak Tanesinde Taşınır Benliğim...Göz Yaşlarımı Yüklenir Bulutlar...Umulmaz ve Unutulmazları Yaşarken Yüreğim, Çarpar Gözlerime Kıyısız Dalgalar...Neler Yaşanır Gönüllerinde ve Ne Dünyalar Saklıdır O Suskun Yüreklerinde....

Bilirmisiniz Siz...Suskunluk Çoğu Kez Ardında Yılları Saklar...Yaşanmışlığın Verdiği Sessizliktir Suskunluk...Ölümün Gözlerde Yansımasıdır...
Kimbilir Belki de Ölüm Sessizliğinin Son Provasıdır Suskunluk.....

Yaşamlar Sunuldu İnsanlara....Öldürdü Onlar Yaşamlarını...Ve Ne Acıdır ki Yaşadıklarını Sandılar....Sözler Sunuldu Dillerine...Ama Yalanlara Sarıldılar...Ve de Başardıklarını Sandılar....

Sevdalar Sunuldu Hislerine...Ama Onlar Kilit Vurdular Gönüllerine...İşte Bu Gönüllere Cevaptır Suskunluğum...
Hani Yürekler Kanatıldı Hep...Acıtıldı ve Küstürüldü Sevdalar...Umutla Bakan Bakışlara Savruldu Yalan Dünyalar...Yollarımıza Kondu Hep Dikenler....

Bundandır Yolculuğum...Acılara İnat Bir Çığlıktır Benim Suskunluğum....

YaRêN

GüIefşaN

Aldığı Beğeniler
11,197
Takım
Galatasaray
Susuyorum Artık...
Sustukça Susuyorum...

Sustukça, Üzerime Gelen İnsanlardan Kurtarmak İçin Ruhumu, Suskunluğuma Sarılıyorum Ama Yine de Saplanıyor Yüreğime Bazı Kelimeler...Bazıları da Acıtıyor...Yakıyor...Yıkıyor Üstelik…

Sessiz Geceler Benim İçin Sığınılan Bir Liman Sanki...Kendimi Bulup Bulup Kaybettiğim Karanlıkta, Şöyle Bir Uğradığım Kelime Hazinem de Bir Anlam İfade Etmiyor Artık...

Elbette Hiçbir Şey Ben Ol Deyince Olmaz...Bunu Biliyorum Ama Zaman da Geçiyor Hızla...Tükenmez Sandığım Bütün Sözler Bitiyor ve Ben de Yavaş Yavaş Tükeniyorum...

Onca Yıldan Sonra Hayata Dair Ne Kaldı ki Elimde? Kocaman Bir Hiç! Öyleyse Neden Bunca Çaba...Neye Bunca Uğraş?
Öyle Anlamsız ki Artık Yaşadığım Hayat...
Her Şey Az Sonra Gerçekleşecekmiş Gibi Duruyor...
Elimi Uzatıyorum Tutmak İçin Birden Kayboluyor Tüm Hayaller...
Benim Dışımda Kopuyor Bütün Kıyametler ve Ben Kendime Uyan Bir Kıyamet Bekliyorum…

Kalbime...Yüreğime Su Serpecek Elin Sahibini... Toprağa Ateşi Düşürecek Sesin Sahibini Arıyorum…

Artık Basit Şeyler Bekliyorum Yaşamdan...Örneğin...Kimselerin Bilmediği Sırlarım Olmalı Ben Ölürken... Kimselerin Gitmediği...Ayak Dahi Basmadığı...Gezmediği Sokaklarım Olmalı...İçimi Kanatan Özlemlerle Sessizce Gitmeliyim Bu Dünyadan...

İşte Yine Susuyorum...Siyah Bir Geceye Dönüyor Her Anım ve Acılarım Bir Kez Daha Kanatıyor Yaralarımı...

İçimdeki Çocuk Ölüyor...Yalancı Gülümseyişleri...Sahte Sevgilerle Bezenmiş İnsanları da Önemsemiyorum Artık...

Çünkü Elimden Kayıp Giderken Fani Denilen Şu Yaşam Korkmadığımı Ama Hiç Korkmadığımı Bilmiyor ki Hiç Biri…

YaRêN

GüIefşaN

Aldığı Beğeniler
11,197
Takım
Galatasaray

Usulca sokulur derviş, gülün dibine… Susmak güzeldir.

Uzanır yalnız elleri pınara… Susmak güzeldir.

Dokunur bakışları sıdk ile -ezelî- bakışlarına… Susmak güzeldir.

Kirpiklerinde süzülür gün ışığı rengârenk… Susmak güzeldir.

Gözyaşı yükselir, pırıl pırıl aydınlanır gözleri acının… Susmak güzeldir.

Öfkeyle kıvrılan gönlüne eser rüzgâr… Susmak güzeldir.

Kervânlar, arabalar, trenler, uçaklar, bir şeyler alır götürür sevgiliyi;

elleri asil, başı dimdik, ama yürek alev alev,

bir kibrit çöpü gibi kıvrılır gönül … Susmak güzeldir.

Gayb bahçelerinden kokular getirir bazen nesîm-i seher, bâd-ı sabâ…

Rüyalara girer altın taçlı sultanlar.

Bazen kapı açılır, Hızır girer içeri… Her aşk paylaşılmak için sabırsızlanır.

Paylaşılınca tükenir bereketi… Susmak güzeldir.

Sevda söze dökülünce perişan…

Muhabbet arz olununca yalın…

Aşk ilan edilince çaresiz,asılsız,sonsuz…

Susmak güzeldir…

YaRêN

GüIefşaN

Aldığı Beğeniler
11,197
Takım
Galatasaray
Susmak güzel. Susmak hayırlı. Susmak dostluk alâmeti yakınlık ve tanıdıklık işâreti. Yabancıya hâl anlatma sıkleti yok dostların yanında dost hâlden anlar dostların yanında rahatça susulur.

Sâmi Efendi Hazretleri benim dünyama susmak sohbetleri ile girmiştir. Hani o hâl lisânıyla bazı dostlarına:

-"Haydi bir saat
susmak sohbeti yapalım." demiş de başlarını kalplerine eğip bir saat sükût ederlermiş. Susmak güzeldir.

Üst Alt