Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Necmeddin

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
179
Takım
Diğer
Bir gün askerler bir mahkumu meydana çıkarırlar. Suçu ağır olmalı ki çok kırbaç vururlar, derileri yarılır. Etlerinden kan sızmaya başlar. Lakin genç bir kere bile sesini çıkarmaz. Muhafızlar dinlenmek için bir kenara çekilirler. Bu arada kalabalığın arasında meydanda olan Bişr-i Hafi hazretleri gence yaklaşıp sorar:
- Tahammülüne hayran kaldım. Nasıl böyle bir tahammül gösterebildin ?

Genç:
- Nasıl ağlayıp bağırabilirim ki, kalabalığın içinde sevdiğim kız var ve şu an beni görüyor.

Bişr-i Hafi hazretleri cevaben;
- İyi ama Allahü teâlâ seni her an görüyor. Onun edebini gözetmeyi hiç düşünmedin mi? Allahü teâlâ yarın ahirette, (Ey kulum, sadece o kız için gösterdiğin gayreti, sabrı, edebi, aşkı, benim dinim için, benim rızam için niye göstermedin?) dese ne cevap vereceksin?

Genç öyle bir (Allah) der ki kendinden geçer. O kadar kırbaca direnen vücut bu ilahi aşka, bu Rabbinden utanma duygusuna takat getiremez. Muhafızlar yanına koştuğunda çoktan can vermiştir.

berrak

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1
çok güzel ve düşündüren bir yazı.bir yerde daha sanki okumuştum..harika ya...

sağol.....

FurkanCan

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6
ALLAH cc razı olsun.

RABBİM her hareketimizi rızasına uygun yapan kullarından eylesin.

Rumeysa

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2,483
Takım
Galatasaray
Tahammül ettiğimiz zaman muhakkak ki Allah için olmalı..

Rabbim bizlere O'ndan gelen herşeye tahammül etmemi için sabır versin..

Allah sizdende razı olsun...

Necmeddin

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
179
Takım
Diğer
RABBİM cümlemizi onun rızasını kazanıp,MEVLA sının övgüsüne mazhar olan kullarından eylesin...

ihsan

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
ORiJiNAL YAZARI : Necmeddin
RABBİM cümlemizi onun rızasını kazanıp,MEVLA sının övgüsüne mazhar olan kullarından eylesin...

amin gerçekten de böyle ya,çokgüzel bir kıssa..allah razıolsun.

Necmeddin

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
179
Takım
Diğer
İyi ama ALLAHü teâlâ seni her an görüyor. Onun edebini gözetmeyi hiç düşünmedin mi? ALLAHü teâlâ yarın ahirette, (Ey kulum, sadece o kız için gösterdiğin gayreti, sabrı, edebi, aşkı, benim dinim için, benim rızam için niye göstermedin?) dese ne cevap vereceksin?

MEVLAM bizleri onu görüyormuş gibi ibadetlerini yapan şuurlu müslümanlardan eylesin....

Üst Alt