Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Seyma

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
4
Takım
Beşiktaş
Malzemeler
- 4 su bardağı un
- 1 küçük paket yaşmaya
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 çorba kaşığı tozşeker
- 1 çay kaşığı tuz
- Yeteri miktarda su
- Tahinli Karışım İçin;
- 1 çay bardağı tahin
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 su bardağı pudra şekeri
- Üzeri İçin;
- 1 adet yumurta
- Susam

Süre:45 dk - 8 Kişilik
Yapılışı
Mayayı ılık süt ile eritin ve yarım çay bardağı kadar ılık su ilave edin. Bu karışımı unun ortasını açıp içine koyun ve zeytinyağı, tuz ve şekeri ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. Bu hamurun üstünü bezle örtüp mayalanması için yaklaşık 1 saat bekleyin.

Mayalanan hamuru 12 eşit paraçaya bölün ve bezelerin üzerine zeytinyağı sürün. Elde ettiğiniz bezelerden üç adet alıp tek tek tezgahta açın ve aralarına tahin, zeytinyağı ve pudra şekeri ile karıştırıp yaptığınız karışımdan sürüp, üst üste koyun. Bu üçlü grubu bıçakla ortadan ikiye kesip her bir üçlü grubu rulo yapınız. Gül böreği şeklinde sarıp, hamurları oklava ile biraz açıp inceltin. Yağlanmış fırın tepsisine çörekleri dizin. Tüm bezeler bitene kadar bu işleme devam edin.

Çöreklerin üzerine yumurta sürüp, susam serpin ve 175 derecelik daha önceden ısınmış fırında çörekleri pişiprin. Afiyet olsun.

Katre-i Matem

Men câle nâle.

Aldığı Beğeniler
49
Takım
Fenerbahçe
Seyma'cım tarifler okurken bile oy oy oy dedirtiyor bir de görsel sunum olsa 10 üzerinden 9 alacaksın haberin ola ;)

Seyma

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
4
Takım
Beşiktaş
Niye 10 üzerinden 10 olmaz mı :)
ya resim koyamıyorum beceremedim daha doğrusu yoksa bende çok istiyorum,yardım eder misin ? :)

Katre-i Matem

Men câle nâle.

Aldığı Beğeniler
49
Takım
Fenerbahçe
Tabi canım mesaj yazdığımız kutucuğun sağ üst bölümünde zarf !şeklinin yanında içeriğinde doğa resmi olan bir kutucuk var biraz plazmaya benziyor :) ona tıkla çıkan bölüme ekleyeceğin resmin url adresini kopyaladıktan sonra yapıştır ok tuşuna tıkla oldu bitti b u kadar açıklayıcı olmadı ise tekrar izah etmeye çalışırım gölge yönetim bu günler için var :D

Seyma

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
4
Takım
Beşiktaş
tahinli_corek.jpg

Katre-i Matem

Men câle nâle.

Aldığı Beğeniler
49
Takım
Fenerbahçe
Tebrikler şimdi 10 üzerinden 10 oldu işi kalan 1 puanı da kavrama kabiliyetinden vedim getti :)

Katre-i Matem

Men câle nâle.

Aldığı Beğeniler
49
Takım
Fenerbahçe
Varsa başka soru ve sorun her daim yardımcıyız.
Not:Gölge Yönetim :)

Seyma

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
4
Takım
Beşiktaş
Allah Razı Olsun Kardeşim Tek Sorunum Resim Ekleme İşiydi Onuda Önce Allahın Sonrada Senin Sayende Cözdüm =)

Üst Alt