Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

zahide

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Yurt içi ve yurt dışında ödüllere boğulan Yenisinemacılar'ın Takva filmi şimdi de İspanya'nın güneyindeki Granada kentinde bu yıl ilki düzenlenen ''Güneyin Filmleri Festivali''nin resmi yarışma bölümünde, Yarışmada Türkiye'yi temsil eden tek film olarak yarışıyor.

Göklere sığdırılmayan Takva filmi üzerine İhsan Kabil ile yapılan röportajı okumak için tıklayın

http://www.sinemuslim.com/index.php?option=com_content&task=view&id=143&Itemid=30

ExELaNcE

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
13
Filmi izledim..ne yalan söyliyim sonunu beğenmedim..sanki devamı olacak gibi..

Diyanette yaptığı açıklamada filmi eleştirmiş..

Diyanet'ten "Takva" filmine tam not...
Görüntü-kurgu harika, ****** rüya ve final kötü

Tarikat yaşamını anlatan Takva filmi Diyanet İşlerinin aylık dergisinde yorumlandı. Filmin görüntü, müzik ve kurgusuna tam puan verilirken Erkan Canın canlandırdığı Muharrem karakterinin ****** rüyaları beğenilmedi...

Tarikat yaşamını ele alan içeriğiyle tartışma yaratan Takva filmi, Diyanetin de ilgisini çekti. Diyanet İşleri Başkanlığının aylık dergisinin son sayısında, Diyanet Uzmanı İlhami Ayrancının Farklı bir sinema filmi: Takva başlıklı yazısında, film genel olarak beğenildi. Ayrancının, Takva filmiyle ilgili yorumunun bazı bölümleri şöyle:

NAMAZI DOĞRU KILDI

Sinemamızda sık sık şahit olduğumuz şey, din adına çekilen neredeyse her karenin aksaması, doğru dürüst yapılamaması. Örneğin; namaz kılan başrol oyuncusunun bile namazın erkanını layıkıyla yerine getirememesi ve sonuçta traji-komik durumların ortaya çıkmasıdır. Bu filmde bu durum belli bir seviyeye kadar aşılmış görünüyor.

RÜYAYA EKSİ PUAN

Takva için, sinematografik anlamda kusursuz diyebiliriz. Görüntü, kurgu ve müzik seçimi harika. Film ilk karesiyle birlikte seyircinin bütün dikkatini toplamayı başarıyor, aynı akıcılıkta da devam ediyor. Ancak finalin aynı güzellikte olduğunu söylemek kolay değil. Film ile ilgili ikinci eleştirim de, filmde yer alan rüya sahnelerinin mütedeyyin seyirciyi rahatsız edebileceğidir.

BU FİLM ÇOK TARTIŞILIR

Sonuç olarak, bir yazarımızın anlatımıyla dindarlığın en mahrem ve en çok didiklenen alanına, propaganda veya aşağılama dışında yaklaşarak, sade bir müminin sınıf atlayarak geçirdiği değişimi anlatan ve bence de bunun başarılı bir şekilde gerçekleştiren Takva, özellikle konusu itibarıyla bu ülkede çok tartışılır diye düşünüyorum.

Bayram

LA İLAHE İLALLAH

Aldığı Beğeniler
51
Takım
Galatasaray
Ben Bu flimi çok abartılı buldum.

Bende ehli tarikatım amma hayatımda böyle cemaat içinde bu tür ollaylarla hiç raslamadım.

Gereğinden fazla abartılıp biraz art niyetle hazırlanmiş buldum bu flimi

Hekimoglu

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
191
Genel olarak Filmi bende begenmedim,
ismini alis sekline bakarak daha guzel bir film bekliyordum...

Cogu sahnelerine boyle olmaz dedigim oldu...merak edenlere IZLEMEYIN derim...

MuhacirEnsar

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
40
Takım
Fenerbahçe
ORiJiNAL YAZARI : Hekimoglu
Genel olarak Filmi bende begenmedim,
ismini alis sekline bakarak daha guzel bir film bekliyordum...

Cogu sahnelerine boyle olmaz dedigim oldu...merak edenlere IZLEMEYIN derim...

Üst Alt