Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Gölge

Dost İstersen Allah Yeter

Aldığı Beğeniler
29
Takım
Galatasaray
Gece yarısından sonra, Hazret-i Mevlana'nın dergahının kapısı çalınır. Talebeleri açar. Sarhoş bir genç, (Ben Üstad Mevlana'yı görüp, elini öpüp duasını alacağım) der. Talebeler kovsalar da, o gitmez, (Duasını almadan asla gitmem) diye diretir. Talebeler ne yaptılarsa oradan uzaklaştıramazlar.

Gürültüye Hazret-i Mevlana uyanır, (Ne var, ne bu gürültü?) diye sorar. Talebeleri, Efendim, sarhoş bir genç, duanızı almadan gitmeyeceğini söylüyor derler.

Hazret-i Mevlana talebelerine, (O, sarhoş kafayla bu saatte bizi bulabilmiş, siz ayık kafayla içeri alamıyorsunuz. Belki samimidir, niye kovuyorsunuz? Talep edeni, ihlasla arayanı kovma yetkimiz yok ki. Ateşten çıkıp gelene, dön tekrar ateşe demeye hakkımız var mı? Bırakın gelsin yanıma) buyurur.

Mevlana hazretlerinin bu sözlerini duyan genç gelir ve ağlayarak, (Hocam benim gibi sarhoş, edepsiz birisi için, talebelerinize sitem etmenize gönlüm razı olmadı. Beni de talebeliğe kabul buyurmaz mısınız? O talebelerin ve sizin hizmetinizde olmakla şereflenmek istiyorum) der.

Hazret-i Mevlana gencin gözyaşlarını silip der ki:
Evladım hoş geldin aramıza, kimin ne zaman ne olacağı belli olmaz, hangi vesile ile kavuşacağı belli olmaz. ALLAHü teâlâ âlemlere rahmet olarak gönderdiği Peygamber efendimize, "Beni talep edene hizmetçi ol" diye emrediyor. Bu yüzden talep edenin haline vaktine saatine bakılmaz, talebine bakılır. Sen bizi ALLAH için sevip bulmuşsun. Gerçekte talebin biz değil, ALLAH sevgisine kavuşmaktır. Buna engel olmaya kimsenin hakkı olmaz. Talebelere sitem edişim bu yüzden idi..

ilminur

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
128
Takım
Fenerbahçe
Emeğine yüreğine sağlık çok güzeldi kardeş.

sümeyya

SüKuT

Aldığı Beğeniler
39
Takım
Galatasaray
Gölge kardeşim emeğine sağlık çok güzel bir paylaşımdı.Rabbim ders alanlardan olmayı nasip etsin bizleri inş.

Hafız_70

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6,432
Takım
Fenerbahçe
Allah razı olsun kardeşim.Ellerinize sağlık.

Acizane

hizmet..hicret..sehadet..

Aldığı Beğeniler
27
Takım
Diğer
emeğine bereket gölge kardeşim

rabbim sana Harun u arayan Musa misal arkadaşlara Harun misal bir kardeş olmayı nasip etsin

selametle
selamunaleyküm

Necmeddin

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
179
Takım
Diğer
Gerçekte talebin biz değil, ALLAH sevgisine kavuşmaktır.
tek kelime ile mükemmel.ALLAH azze ve celle razı olsun..ve cümlemizi ALLAH in muhabbetine ulaşmak için ,gönül erlerine talebe olanlardan eylesin.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt