Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Bayram

LA İLAHE İLALLAH

Aldığı Beğeniler
51
Takım
Galatasaray
Tarikat Nasıl Alınır?

SORU :

Tarikat şeyhleri, istihâre neticesinde intisâbı uygun görülen müridlerine. kendi an'ane ve geleneklerine göre: Diz-dize ve yüz-yüze oturarak ya bir tek mürid veya birkaç mürid ile toplu olarak oturup musâfaha ederek tevbe ve istiğfar eder, Fetih Sûresi'nin 10. âyetiyle, bir Fatiha, üç ihlas-ı şerif'i, salât ü selâmı ve du'â-i lâtifi okuyarak, karşılıklı bir söz alışverişinde bulunurlar. Bu şekilde bir şeyhe biat ederek ahid alışverişinde bulunmaları şer'an uygun mudur? Kitap ve
sünnetde bununla ilgili bir delil var mıdır?

CEVAP:

Kitap ve sünnetle sâbit, oldukça da önemli bir husûstur. Zira Fahr-i Âlem Sallâllahü Te'âlâ Aleyhi
ve Sellem Efendimiz, Hudeybiye andlaşmasında, kendilerinin imâmetinde Mekke-i Mükerreme'ye gitme ve Kâ'be-i Muazzama'ya girme arzusunda bulunan müslümanların bu hareketi, inkarcı kureyşin ileri gelenleri tarafından engellendiği zaman, bir ağaç altında 1400 kadar sahabe ile bizzat musâfaha ederek şu konularda onlardan biat almışlardır.

1. Şehid oluncaya veya Keremli Mekke fethedilinceye kadar düşmanla savaşacaklarına, korkuya kapılıp cepheden firar etmeyeceklerine,

2. Bütün ilâhi emirleri ifâ ve icrâ, şer'i yasak ve haramlardan uzak kalacaklarına söz verdiler. Böylece haklarında el-Fetih Sûresi'nin 10. âyetiyle, aynı sûrenin son kısmındaki «rıdvân âyetleri» nâzil olmuştur

Geceler

Sükut_u Sonbahar

Aldığı Beğeniler
22,175
Takım
Fenerbahçe
Cenab-i Hak herdaim razi olsun Bayram bey kardesim paylasimin icin tesekkürler
Selam ve Dua ile.......

vakkas

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
42
Takım
Diğer
kardesler konu bayagi olmus acilali

sahsen ben süleyman hilmi tunahan ,hz ,lerine mensup biriyim yanliz o kapinin bir kölsi olurum inanki ben övünmek icin demiyorum bu yola girince resulallah efendimizi bile rüyamda gördüm sükürler olsun rabbime.

ve ayrica adiyaman menzildeki seyyidler yani seymuhammed rasit hz lernin babasi gavs hz lerinide gördüm inaninki

yasayan gören bilir kardeslerim rabbim herkese nasib eyler insaallah

Acizane

hizmet..hicret..sehadet..

Aldığı Beğeniler
27
Takım
Diğer
rabbim razı ve hosnut olsun ebeden
selametle ve dua ile

sümeyya

SüKuT

Aldığı Beğeniler
39
Takım
Galatasaray
PaylaŞim İÇİn teŞekkÜrler abİ. Allah(c.c.)razi olsun.

hakan55

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
11
Takım
Fenerbahçe
paylaşım için teşekkürler Rabbim razı olsun inşallah

Üst Alt