Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

nun_kalem

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
24
Günümüzde bir çok tarikat var.. Bunların hepsini de hak yol olarak biliriz...

Şimdi bu konu ile ilgili merak ettiğim bazı konuları, sizlerin bu konuyla ilgili fikrini görüşünü alıp kendi kafamda ona göre analiz edeceğim İnşaAllah..

Tarikat ismi vermeyeceğim…

Şu an bir secim arifesindeyiz…Önümüzdeki seçimlerde o tarikat mürşidi müritlerine MHP. Oy vermelerini istemiş..
Farklı bir cemaat olan tarikatın bir kolundaki DP oy vermelerini istemiş..

1. Şimdi merak ettiğim bir tarikatın başındaki Mürşit bu Türkiye’nin geleceğini daha iyi görebilir mi?
2. Bağlanılan tarikattaki mürşide katıksız bağlanmak zorunda mıyız?
3. Bunların hepsi Hak yol ise neden Bir tarikat birini diğeri birine oy verin diyor?
4. Tarikattaki mürşitler neden birlik beraberlik için uğraşmıyor?..
Bu konula ilgili bilginizi düşüncelerinizi almak istiyorum…

EkSen

Çelİşkilli

Aldığı Beğeniler
13
Günümüzde bir çok tarikat var.. Bunların hepsini de hak yol olarak biliriz...

Şimdi bu konu ile ilgili merak ettiğim bazı konuları, sizlerin bu konuyla ilgili fikrini görüşünü alıp kendi kafamda ona göre analiz edeceğim İnşaAllah..

Tarikat ismi vermeyeceğim…

Şu an bir secim arifesindeyiz…Önümüzdeki seçimlerde o tarikat mürşidi müritlerine MHP. Oy vermelerini istemiş..
Farklı bir cemaat olan tarikatın bir kolundaki DP oy vermelerini istemiş..

1. Şimdi merak ettiğim bir tarikatın başındaki Mürşit bu Türkiye’nin geleceğini daha iyi görebilir mi?
2. Bağlanılan tarikattaki mürşide katıksız bağlanmak zorunda mıyız?
3. Bunların hepsi Hak yol ise neden Bir tarikat birini diğeri birine oy verin diyor?
4. Tarikattaki mürşitler neden birlik beraberlik için uğraşmıyor?..
Bu konula ilgili bilginizi düşüncelerinizi almak istiyorum…

1 - Hayır göremez ..
2 - Hayır değiliz ..
3 - Çünkü hepsi hak yol değil ..
4 - Çünkü herkes kendi saltanatının hükmünü sever ..

Tarikatları genel anlamda alıp da hepsi için iyidir ya da kötüdür diyemem .. ALLAH rızası için çalışanları olduğu gibi kendi rızasını ALLAH'ın rızasını kullanarak gizleyenleri de vardır ..
Mesele idrak meselesidir .. Rabbimiz her birimize ayrı parmak izleri vermiş iken hepimizinde aynı safta düşünmesi mümkün olmayacaktır elbette ..
Okuyun .. Bol bol okuyun .. Sonra da düşünün .. Çok çok düşünün ..

Bir arkadaşım anlatmıştı .. Bunu birileri alıp bir tarikatın şeyhine götürmüşler .. Tarikata almak için .. Sözde şeyh ya da her neyse arkadaşa bakıp " senin kalbinde şüphe görüyorum " deyip çocuğu uzaklaştırmış ..
Yahu hangi doktor hastasına " sende hastalık görüyorum " deyip muayanesinden çıkarır ki ..! Tabi gerçek bir doktor ise ..

Kendi adıma size verebileceğim yegane tavsiyem .. Tarikatlar hakkında ön yargılı olmayın ama asla ve asla da iradelerinizi onların keyfiyetlerine de bırakmayın ..

Firak-i Nigah

~ Ya Bâkî Entel Bâki ~

Aldığı Beğeniler
3
Takım
Galatasaray
Merak ettiğim bir konuya değinmişsiniz.Şuan aynı durumdayım kafam karıştı ve yarın ne yapacagımı bilemiyorum.Hayırlısı olsun.

EkSen

Çelİşkilli

Aldığı Beğeniler
13
Nigah kardeşim .. Sakın ola ki düşünme yetine sınır çizilmesine izin verme .. Rabbim aklını sana kullanman için vermiştir kullandırtman için değil .. Düşün süz ve içinden hangi partiye vermek geçiyorsa tüm özgürlüğünle oyunu kullan ..

Üst Alt