Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

nur_41

..hamd..

Aldığı Beğeniler
3,707
Takım
Galatasaray
tasm.jpg

Ne demektir "taş kalpli" ? Merhametsiz, acımasız insanların kalbini tarif ederken kullanırız bu deyimi.

Taş...

Bu kadar sert, katı göründüğü için mi bu deyimin içindedir? Gerçekten ruhsuz, cansız bir varlık mıdır Taş?... Duyguları yok mudur? Korkmaz mı kimseden, ses vermez mi sese?

Bu deyimle anlatılan insanlar keşke Taş kalpli olabilseydi... Neden mi?

Onlar ki; hissetmezler Nebi (s.a.v.) varlığını. Taş, hisseder, bilir... Eline alınca Resul (s.a.v.) tesbih eder Rabbini.
Onlar ki; kapalıdır gönül perdeleri, içeri sızmaz ilahi buyruk... Taş, Peygamber duasıyla çatlar, susuzluğu giderir.
Onlar ki; korku duymazlar Rablerinden, çekinmezler gazabından. Taş, ALLAH korkusuyla dağlardan yuvarlanır, Başını eğer, çatlar parçalanır.
Onlar ki, işledikleri günahlar yüzünden yüzleri kızarmazken, taş, Hacer’ül Esved olup rengini değiştirir, bizlerin günahından...
Onlar ki; kendilerine apaçık delillerle gelen Peygamberlere şüphe ile yaklaşırken, taş, Peygambere delil, mucize olacak dişi deveye gebedir.
Onlarca değerli maden varken, taşa nasip oldu Mevla’mızın evinin yapısını oluşturmak...

Şimdi yoklayalım yüreğimizi taşlaşmış mı? Taşın yürekliliğini öğrendikten sonra, kolayca taş kalpli diyebilecek miyiz merhametten nasibi olmayan insanlara?

Taş kalpli olabilseydim eğer, Rabbimin adını duyduğumda titrerdi yüreğim, korkusundan çatlayacak gibi olurdu... Haşyetinden yuvarlanırdım... O emretti diye, yolunda unufak olur, topraklaşırdım...

alıntı.

Gülyüzlüm

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
63
Takım
Galatasaray
emeğine sağlık çok güzel bir paylaşım

dilsitan

Ya HaY

Aldığı Beğeniler
9,655
Takım
Galatasaray
Allah razi olsln cnm
emegine sagik

hakan55

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
11
Takım
Fenerbahçe
Rabbim razı olsun güzel bir paylaşımdı. Rabbim bizleri kalblerimizin katılığından kurtarsın inşALLAH...

Katre-i Matem

Men câle nâle.

Aldığı Beğeniler
49
Takım
Fenerbahçe

Taş kalpli olabilseydim eğer, Rabbimin adını duyduğumda titrerdi yüreğim, korkusundan çatlayacak gibi olurdu... Haşyetinden yuvarlanırdım... O emretti diye, yolunda unufak olur, topraklaşırdım...Heyhat taş olabilmek meğer ne şeref imiş..

uhibbu

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
39,770
Takım
Galatasaray
HArika bir payLAşım olmuş..ALLah hissedenlerden eylesin :)

Geceler

Sükut_u Sonbahar

Aldığı Beğeniler
22,175
Takım
Fenerbahçe
Paylasimin icin tesekkürler kardesim ama konu tekrari Kilit!...

Buradan...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt