Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Necmeddin

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
179
Takım
Diğer
Tasavvuf haza edeptir! Edeb-i hayat bir Allah dostunu yana yakıla sevebilmektir derler… Kalplerin sahibi yüce Allah” dikkat edin kalpler ancak Allah’ı zikir ile huzur ve sükuna kavuşur” buyurmuştur. (Rad28 )

Kalp Allah’ı nasıl zikreder? Selim bir kalp nasıl olur? Küçücük varlığıyla koskoca vücudu nasıl iyi ya da kötü yapar? Bunların cevabını ancak Allah dostlarından alacağız. Ne zaman hakiki evlat olmayı başarabilirsek o zaman kalbimiz Allah’ı zikre başlayacak o zaman selim bir kalp olacağız. Ne kadar inanırsak o kadar kul o kadar evladız ne kadar varsak o kadar inanırız. Bir mürşid-i kamil bütün duyguları baştan aşağı değiştirir tüm duygularda Allah’ın lafzı gizlenir gizli olan ne varsa kalbe sel olur akar gider biz anlamasak da kalp anlar vücut anlar duygu anlar… Allah’ı zikreden kalp ancak edep yolundan geçer kalbi kurtaracak en büyük edep ise tasavvuf’tadır tasavvuf tamamıyla edeptir. Edeb-i hayat: ‘Allah dostunu yana yakıla sevebilmektir’ tasavvuf öyle bir yol ki küçük edeplere büyük ikramiyeler dağıtıyor.

Salihlerle sohbet etmek Allah’tan korkmanın alametidir” Salihleri anmak Yaradanımızı sevdiğimizin alametdir… Mürşid-Kamille ulaşacağız Rabbimize Peygamber efendimiz (s.a.v)’i mürşidimizi severek tanıyacağız.

Ayşe Seda Yükselin yazısından alıntılı bir bölüm​

Son düzenleme:

engin.

... Bir_Katre ...

Aldığı Beğeniler
67
Takım
Fenerbahçe
ALLAH Razı olsun inşaALLAH

Beste

Dert etme Duâ et..

Aldığı Beğeniler
18,751
Takım
Galatasaray
Salihlerle sohbet etmek Allah’tan korkmanın alametidir” Salihleri anmak Yaradanımızı sevdiğimizin alametdir… Mürşid-Kamille ulaşacağız Rabbimize Peygamber efendimiz (s.a.v)’i mürşidimizi severek tanıyacağız.
insAllah..

Paylasiminiz icin Allah razi olsun insAllah...

hüzün yağmuru1

Gavsım seni çok Özledim♥♥

Aldığı Beğeniler
5
Takım
Galatasaray
Allah razı olsun:gul:
Girdim ilim meclisine aradım kıldım talep
İlim taa geride imiş..
İlla Edep illa edep.. :gul: dua ile..

loreS

"ALLAH dE KaLBiM"

Aldığı Beğeniler
51
Takım
Galatasaray
Emeğine sağlık..Rahman razı olsun..Hakiki ve layık bir evlat oluruz inş...

Bi_iznillah

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
15
Takım
Trabzonspor
mevlam razı ola...

selam ve dua ile....

nesligul

Hersey sevmekle basladi..

Aldığı Beğeniler
40
ALLAH C.C razi olsun abi..
RABBIM bu yoldan hic ayirmasin ve kiymetini bilelim..

Üst Alt