Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

İsrâ

"Özlem"imsin

Aldığı Beğeniler
12,753
Takım
Galatasaray
Bir gün bir öğretmen tahtaya şöyle yazdı:
9x1 = 7
9x2 = 18
9x3 = 27
9x4 = 36
9x5 = 45
9x6 = 54
9x7 = 63
9x8 = 72
9x9 = 81
9x10 = 90

Yazmayı bitirip sınıfa döndüğünde bütün sınıf ilk sırada yapmış olduğu hata yüzünden kendisine gülmekteydi.

Herkesin sessiz olmasını bekledi, sonra da ekledi: ‘’ İlk işlemi bilerek ve özellikle hatalı yazdım. Sizin hatanız olmadan önce dünyanın size nasıl davranacağını göstermek için!

KİMSE dokuz kez doğru cevabı yazdığım için beni övmedi, KİMSE beni tebrik etmedi, ama HERKES yapmış olduğum tek HATA nedeniyle beni yargıladı ve bana güldünüz.

İşte ders bu:
İnsanlar yaptığınız yüzlerce doğru şeyi anlamaz, takdir etmez!
Ama yaptığınız tek bir hata sebebiyle sizi yargılar…
Başarıları için insanlara değer vermeyi öğrenmeliyiz!
Iskalamaktan çok isabet ettiren ve sonunda sadece BİR hatası ile yargılanan ve diğer DOKUZ doğrusu değerlendirilmeyen insanlar

turangida

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
14,607
Takım
Galatasaray
Öğretmen tahtaya tabloyu yazar.

9x1 = 7
9x2 = 18
9x3 = 27
9x4 = 36
9x5 = 45
9x6 = 54
9x7 = 63
9x8 = 72
9x9 = 81
9x10 = 90

Yazmayı bitirip sınıfa döndüğünde bütün sınıf yapmış olduğu hata yüzünden kendisine gülmektedir. Herkesin sessiz olmasını bekledikten sonra konuşmaya başlar;
İlk işlemi bilerek ve özellikle hatalı yazdım. Sizin hatanız olmadan önce dünyanın size nasıl davranacağını göstermek için!
Kimse dokuz kez doğru cevabı yazdığım için beni övmedi, tebrik etmedi ama herkes yapmış olduğum tek hata nedeniyle beni yargıladı, küçümsedi ve bana güldü.

İnsanlar yaptığınız yüzlerce doğru şeyi anlamaz, takdir etmez! Yaptığınız tek bir hata sebebiyle sizi yargılar.

Oysa rızasına talip olduğumuz Hakk öyle değildir. Küçük hataları düzeltince 'Temiz'e çıkarır...

Alıntı

...vuslat

gökyüzünü bilmeyen leke sanıyor kuşları...

Aldığı Beğeniler
19,193
????
????????

Sultani Can

Ehli_Hizmet__

Aldığı Beğeniler
7,114
Takım
Diğer
Öğretmen tahtaya tabloyu yazar.

9x1 = 7
9x2 = 18
9x3 = 27
9x4 = 36
9x5 = 45
9x6 = 54
9x7 = 63
9x8 = 72
9x9 = 81
9x10 = 90

Yazmayı bitirip sınıfa döndüğünde bütün sınıf yapmış olduğu hata yüzünden kendisine gülmektedir. Herkesin sessiz olmasını bekledikten sonra konuşmaya başlar;
İlk işlemi bilerek ve özellikle hatalı yazdım. Sizin hatanız olmadan önce dünyanın size nasıl davranacağını göstermek için!
Kimse dokuz kez doğru cevabı yazdığım için beni övmedi, tebrik etmedi ama herkes yapmış olduğum tek hata nedeniyle beni yargıladı, küçümsedi ve bana güldü.

İnsanlar yaptığınız yüzlerce doğru şeyi anlamaz, takdir etmez! Yaptığınız tek bir hata sebebiyle sizi yargılar.

Oysa rızasına talip olduğumuz Hakk öyle değildir. Küçük hataları düzeltince 'Temiz'e çıkarır...

Alıntı
????????
:aro:

Üst Alt