- Aldığı Beğeniler
- 0
Tek Kurtuluş Namaz'da Hadi Niçin Duruyorsun...
Tek kurtuluş namaz insanın Allah'a en yakın olduğu kıble ve başını yere secde ettiği yerdir.Başın ve anlın yerde secdedeyken Allah'la bir perde kadar mesafe vardır ve yakınsınızdır.
''İşte.. yönün kıbledeyken başın ve anlın yerde secde ederken o an kalbinin hızla attığını farkedersin''
Doğru yolda olduğunu bu dünyanın ve evrenindenizlerinhayvanlarıntüm yeryüzündeki canlıların ras gele değil..tek bir yücelerin yücesi Allah'ın lütfu ve mucizesi şüphesiz herşeyin en iyisi ve doğrusunu bilen Allah'a binlerce şükrederiz.
Peki neden halen durup düşünüyoruz?AllahNamaz.. kalbinde ve yüreğinde bişeler çağrıştırmıyormu..Artık Allah yolundayım onun sevgili kulu bana can veren beni şekillendiren nefes alıp vermemi sağlayan geçicide olsa..dünyadaki tüm güzelliklerden yararlanmama imkan veren Allah'a yakışıriyi bir müminiyi bir kul herzaman mütavazi başın göğe doğru değil yere bakan herzaman adını zikreddiğin Allah ve onun elçisi olan Hz Muhammet efendimizin ümmetine yakışır bir müminkul olmayı düşün ve nasip etsin.
Evet 'Nasip Etsin'..Hep bu lafı deriz fakat sen bi adım atmazsan hep namaz kılmamak için bahaneler söylersen..
(Okuyorum vaktim yokÇok işte çalışıyorum yorgunluğumdan.Yarın kılıcam öteki gün kılıcam..Üşeniyorum şimdi buz gibi suyla abdes almaya..istiyorum ama yapamıyorum...)vb..uzar gider Oysaki kendi bile kendini kandırdığının farkında.
Oysaki bir öğretmen yarın sözlü var çalışın dediğindeBir komutan eğitim sırasında yat sürün dediğindesevgilinin dediğini yaptığındaanne ve babanı kıramadığında..Mazeretsiz ve bahanesiz olmaksızın yapabiliyoruz..Peki o öğretmeninkomutanınsevgilininannenin ve babanın herşeyin sahibi merhametine sığındığımız yaradanımız Allah emrediyor biz kullara farz kılıyor namaz görevimizi düşünün ne garip kul dediğinde birine bişe yapıyor....!!İşte oyüzden farkında değilsiniz Allah işte bukadar merhametli..Hep derizya biz onun biricik kullarıyız..Hep işimiz düştüğündehastalandığımızdakorktuğumuzdasınavları geçmek kariyer sahibi olmak için ''Allah'ım bana yardım et şu sınavlarımı geçeyim yalvarırım'..Peki kız ve erkek sen Allah için ne yapıyosun...Ailenizden bile bişe istediğinizde yapmasını istediğiniz size hak et öyle iste derler..
Şöyleki şu fani dünyada ne ekersen ahiretdede onu alırsın.Her güzelliğin sonu başlangıçı ve bitişide vardır oyüzden gün geçmeden vakit daralıp bitmeden tek gerçeğin farkına varın Namaz Kurtuluştur namaz kılmamak için bahanelerinizi bırakın nefes alıp verdiğiniz anların kıymetini bilin bir bakmışsınızki Azrail (a.s.)Cenab-ı Hakk'ın emrindeki dört büyük melekten biri olan (ölüm meleği) Azrail ruhunuzu bedeninizden alır ve herşey o dünyada yaşadığınız nefsinize yenildiğiniz bahanelerinizi çok ararsınız o yüzden hiçbir zaman geç kalmadınız işte tamsırası..TEK KURTULUŞ NAMAZDIR