Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

İnanan

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0

Arkadaşlar "kişisel incelemeler" bölümü olmadığı için konuyu muhabbet bölümüne açıyorum.

Televizyon beni gerçekten rahatsız eden bir alet oldu gerçekten bunun nedenini anlamak için düşündüm ve nedense insanların arda kalan (hatta mümkün olduğunca diyebilirim) televizyon açtığına şahit oldum. Evde ise televizyon izleyen çocuktan, yetişkine düşünmeden cevap verme , bir asabilik , bir bağımlılık olduğunu fark ettim te ve nin önünden geçince sinirlenme bir hoşgörüsüzlük olabiliyor. Bunun nedeni bağımlılıktır, bu hepimizde farkında olmadan da olsa kapılırsak olan bir gerçektir.

Televizyonlarımız bildiğiniz üzere eskiden daha çok yer kaplayan daha az verim veren cihazlardı. Günümüzde yüksek çözünürlük denilen ama hd diye 7-70 e bilinen bir yabancılaşma daha da televizyon sayesinde kültürümüze girmiş bulunmaktadır.

Yine hepimizin bildiği üzere elektrikli cihazlarda "teknoloji değil" olan gelişmeler birbiriyle uyumlu gidiyor diyebiliriz. Örneğin televizyon, bilgisayar ve kamera çözünürlük üçlüsü.Mp'de üç te kalmıştır müzik olarak bu da benim kişisel görüşlü bir benzetmem olsun. Bir uzmanda bir aralar dinleme sistemlerini tamamen fişten çekin, bu sinek ilacından,radyoya kadar olabilir demişti buna ilaveten eklemek isterim ve içinde belli süre dayanmasını sağlayabilecek bir batarya sistemi olabilir diyebilirim bu mümkün.Bunu ben duymamıştım diyebilirsiniz bu çok normaldir. Bu aygıtların milli güvenlik unsurlarına aykırı olup olmadığını denetleyen bir kurum bildiğim kadarı ile bulunmamaktadır! Büyük bir açıktır.

Televizyon'a baktım ama biraz daha farklı...
Bazı kuruluşlar kendilerini her şeyi gören göz olarak tabir etmişlerdir simgeler ile.

Peki bu nasıl oluyor bu Tek Tanrıyla yarışa girenler her şeyi duyarız, her şeyi görürüz demeleri gibidir diye düşünüyorum.

Yukarıdakiler tamamen benim görüşlerimdi böyle düşündüm, sizden kabul etmenizi değil.
Beni aşağıdaki hususta bilgilendirmenizi istiyorum çünkü ben gelişmelerden sizin kadar haberdar olmayabilirim.

İleride her televizyonda bu kes reklam ile sunulacak düşüncesindeyim diyecektim ki aklıma geldi televizyondan paylaşım sitelerine girebilme ile ilgili bir "ürün!" çıkarmışlardı depolarından.

Dikkat edin, te ve ler reyting denilen Türkçesi ile "izlenme oranı" 'nı nasıl ölçüyor ?
Derler ki sinyalin veriş yani alınış şekline göre uydu alıcıları veriyi alabiliyorsa elbette veri de gönderebilir olduğunu düşünüyorum tıpkı internet gibi ama onun her yerde çok önceden 3glisi (bireysel baz istasyonlusu gibi), ama ses kaydı olur ama görüntü olur ama fotoğraf olur orasını bilemem sadece düşüncemdir.

Ve alacağınız zaman ya kutudadır ya da dikkat ederseniz açık olanların tümü çalışır vaziyettedir ve rengarenk bir dikkat dağıtma vardır ve ona sahip olmak isteyenlerde hayranlık uyandırır ama kutuyu açarsanız ve elbette o ürünü alan birisi olarak o an da bir heves içerisindedir te ve kurulur kanallar ayarlanır kapılır gidersiniz.

samsung_r87_lcd_hd_tv.jpg

(Orada bir "tek göz " var sanki..

Aşağıdakiler benim çektiğim fotoğraflardır ve biz sanal görüntü aktarıcısı ve sanal görüntü ulaştırma vasıtası (uydu) alırken bize herhangi bir kişisel gizliliğimizin korunacağına dair bir güvence sunulmadı çünkü böyle bir güvence meydana gelirse bu ihtimal açığa çıkar ve çok geniş tedbirler alına bilir. Bu konu rtük'e gidecektir.

Ayrıca aygıtı ben değil benim babam almıştır maç için işin garibi o zamanlar te ve den internete girme seçeneği de gündemde değildi düşüncem o zaman bu vardı fakat piyasa buna hazır olmayabileceği için geri çekilemedi o an için ne kadar da ileri görüşlüler. Bazı yeniliklerin kasıtlı sunulmadığını hepimiz biliyoruz.

Aygıt açıkken (güç yönetim bölümü göstergesinden ki bilmediğin alete güven olmaz):
[ Bir ... sahibi olmanız için size mavi ışık yaktık, tesadüftende uzaklıların araçlarında mavi ışıkla uyduruldu ve ortak nokta da uydular da yuvarlak ve ikisindede kandırmaca var)
1kt0s.jpg

Aygıt kapalıyken:
1kt1f.jpg

İşte bahsettiğim görüş alanı (hemde kameralar gündemde değilken çıkan ürün):
1kt1z.jpg

1kt2n.jpg

Bizim sahip olmuş olduğumuz tv de görmüş oladuğum kadarıyla kamera yok.

Ki bir haberde görmüştüm aynanın üzerine bilgisayar ekranı yapmışlar ve bildiğimiz üzere arkadan önü, önünden arkası görünmeyen aynalar var ve sorgulamada kullanılıyor.

İnternete " dijital ayna " yazıp arayınız artık banyo'ya da "göz" dikilmeye çalışılıyor Allah için sizi uyarıyorum. Bunu haber'e yanarak sizlere söyledim UYANIN! Hepimizin kardeşi, anası, babası, karısı var! ya da olabilir.. ne şantaj olur ama!

En son olarak tüm aygıtlar'a yazılımla emredilir içini bilmeniz niyetine bilmenize engel olmasın. Kod'u kod kırıyor engellenemiyor çünkü oluşumun temeli bu büyük bir bilmecedir her seferinde daha büyük bir bilmece kurulmalıdır ki oyun onda kalsın.Elbette siz sevdiklerinizi ve kendinizi görüntületmek istiyorsanız, o riski göze alıyorsanız o aynı.

(Konu 04.01.2012 tarihinde hazırlanmış ve kendi yüklemiş olduğum resimlerin tümüde o tarihte yüklenmiştir. Resimleri silmek içinse bir adres mevcut değildir yüklediğim sitede.)

sefaat lutfen sefaat

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
sizofrenileri cok iyi tanirim bu sizofrenik bi teori.... lutfen musluman bi psikiytatra basvurun... hatta bi muddet televizyon hic izlemiyin ...

sefaat lutfen sefaat

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
ya psikoza adim attiniz baslangictasiniz yada psikozdasiniz....cok dikkatli olun ... eger bu fikirler yeni bellirdiyse kafanizda acilen bi psikiyatra basvurun acil acil cok onemli cok onemli... konu sagliginiz....akliniz ... akliniz pek feci sizle oyun oynamaya baslamis

Beste

Dert etme Duâ et..

Aldığı Beğeniler
18,751
Takım
Galatasaray
Hayirdir ben konuyu pek anlayamadim?(

sefaat lutfen sefaat

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
ancak bu rahatsizligi taniyan anlar cankenari....arkadasin paylastigi konu kesinlikle beyin oyunu... beyni onunla oyun oynamaya baslamis... eger bi psikiyatra gidip onlemini almazzsa cokdaha illeri gidebilir...ben teshis koyamam ama bu tur dusunceler psikozz baslangici...yada arkadas psikoza girdi ...

sefaat lutfen sefaat

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Psikoz
Psikoz, düşünce ve duyunun ağır oranda bozulduğu zihin durumunu tanımlamakta kullanılan genel bir psikiyatri terimidir. Psikotik epizod geçiren hastalar halüsinasyonlar görüp, delüzyonel inançlar taşıyabilir (grandiyöz veya paranoid delüzyonlar gibi), kişilik değişiklikleri ve düşünce bozukluğu gösterebilir. Bir psikotik epizod gerçek ile bağlatının kopması veya zarar görmesi ile karakterizedir denilebilir. Gençlerde daha sık görülen psikoz ağır bir zihinsel hastalığın belirtisi olabilir

Delüzyonlar ve Paranoya
Psikoz delüzyonel veya paranoid inançlar içerebilir. Karl Jaspers psikotik delüzyonları birincil ve ikincil tiplere sınıflandırır. Birincil delüzyonlar belirli, anlaşılabilir nedenleri olmaksızın tanımlanırken ikincil delüzyonlar kişinin arkaplanı ve güncel durumuyla bağlantılı olarak anlaşılabilir.

Düşünce Bozukluğu
Formal düşünce bozukluğu bilinçli düşüncede oluşan bir bozukluk olarak tanımlanabilir ve büyük ölçüde konuşma ve yazıdaki etkilerine göre sınıflandırılır. Etkilenmiş kişilerde baskılı konuşma (hızlı ve duraksız konuşma), düzensiz veya uçuşan fikirler (cümlenin ortasında veya uygunsuzca konunun değişmesi), düşüncenin engellenmesi, kafiye veya cinas görülebilir.

kisaca boyle

Üst Alt