- Aldığı Beğeniler
- 11,197
- Takım
- Galatasaray
Malzemeler;
Sıvı yağ iki üç yemek kaşığı olsa yeter tavugun kendi yağıda oluyor
2 kaşık un
1 yemek kaşığı salça
yeteri kadar pirinç (ben yarım çay bardağı kullanıyorum)
1 kase ince doğranmış tavuk derisi veya tavuk parçaları ( ama kesinlikle derisini tavsiye ederim)
Su
Tuz
Terbiyesi için;
1 limonun suyu
1 yumurtanın sarısı
1 yemek kaşığı yoğurt
2 diş sarımsak
Yapılışı; 2 kaşık unu yağda kavur, pembeleşince salçayı ekle kavurmaya devam et.Tencerenin aldığı kadar suyu azar azar ve karıştırarak ilave et.Yıkanmış pirinçleri ve ince doğranmış tavuk parçaları veya deriyi ekle tuzunu da ilave ettikten sonra kaynamaya bırak.
Bir kapta terbiyeyi hazırla koyu kıvamlı olduysa biraz incelt ve yavaş yavaş kaynayan çorbaya ilave et,( burda dikkat edilmesi gereken çorbayı kestirmeden terbiyeyi ilave etmek)
15 dakika kaynamaya bırakın.Çorbamız hazır
Afiyet olsun.
Sıvı yağ iki üç yemek kaşığı olsa yeter tavugun kendi yağıda oluyor
2 kaşık un
1 yemek kaşığı salça
yeteri kadar pirinç (ben yarım çay bardağı kullanıyorum)
1 kase ince doğranmış tavuk derisi veya tavuk parçaları ( ama kesinlikle derisini tavsiye ederim)
Su
Tuz
Terbiyesi için;
1 limonun suyu
1 yumurtanın sarısı
1 yemek kaşığı yoğurt
2 diş sarımsak
Yapılışı; 2 kaşık unu yağda kavur, pembeleşince salçayı ekle kavurmaya devam et.Tencerenin aldığı kadar suyu azar azar ve karıştırarak ilave et.Yıkanmış pirinçleri ve ince doğranmış tavuk parçaları veya deriyi ekle tuzunu da ilave ettikten sonra kaynamaya bırak.
Bir kapta terbiyeyi hazırla koyu kıvamlı olduysa biraz incelt ve yavaş yavaş kaynayan çorbaya ilave et,( burda dikkat edilmesi gereken çorbayı kestirmeden terbiyeyi ilave etmek)
15 dakika kaynamaya bırakın.Çorbamız hazır
Afiyet olsun.