Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

fadikhatun

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2,870
Takım
Beşiktaş
Estâğfirullah, estâğfirullahel azim el kerim ellezi lâ ilahe illa hüvel hayyul kayyum ve Etûbû İleyh. Rabbiğfirli verhâm ve ente hayrurrahimin..

Allah’tan af dilenme’ anlamına gelen istiğfar’ın, hadiste zikredilen şeylerin dışında da birçok faydası vardır. Bunları şu şekilde sıralayabiliriz:
1- Yağmur yağmasına vesile olur. Rabbimiz şöyle buyurur:
“(Hud dedi ki): Ey kavmim! Rabbinizden bağışlanma dileyin, sonra O’na tövbe edin ki, üzerinize bol bol yağmur göndersin...” (Hud, 52)
2- Bir topluluğun güçlenmesine vesile olur. Rabbimiz şöyle buyurur:
“Ey kavmim! Rabbinizden bağışlanma dileyin, sonra O’na tövbe edin ki… gücünüze güç katsın.” (Hud, 52)
3- Malların artmasına vesile olur. Rabbimiz şöyle buyurur:
“(Nuh dedi ki Ya Rabbi ben onlara) dedim ki: ‘Rabbinizden bağışlama dileyin; çünkü O, çok bağışlayıcıdır. (Bağışlama dileyin ki,) üzerinize gökten bol bol yağmur indirsin. Sizi mallarla desteklesin…” (Nuh, 10-12)
4- Çocuk verilmesine vesile olur. Rabbimiz şöyle buyurur:
“(Nuh dedi ki: Ya Rabbi ben onlara) dedim ki: ‘Rabbinizden bağışlama dileyin ki sizi erkek çocukları ile desteklesin…” (Nuh, 12)
İşte istiğfar böylesine önemli bir eylem, böylesine anlamlı bir amel!
O halde durma, istiğfara yönel!
Harrâni ra'ün tavsiyesi : tevbe etmek.. bedene ve ruha şifadır.
Madden manen rızkın artmasına vesiledir.. tevbe etmeyi vird haline getirin ...

fadikhatun

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2,870
Takım
Beşiktaş
Rabbim iki cihanda razı olsun inş değerli muhterem kardeşim benim varolasın...
Güzel dileklerinize çok teşekkür ederim kardeşim Rabbim razı hoşnut olsun sizden..
Rabbim dünya ahirde sıkıntılardan uzak iki cihanin güzelliklerini versin sevdiklerinize sevenlerine bağışlasın

Üst Alt