Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Başak

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
5
Lugatta tevbe: Rucü etmek (dönmek)demektir.Nitekim (teebe filanün min keze) filan kimse,filan şeyden rucü etti demek olur.

Şeriatte Tevbe: Din de kötü ve çirkin olan şeylerden ve çirkin hallerden,
yine dinde güzel, begenilmiş olan şeye ve güzel hallere rucü etmek, dönmek ve günahı isyanı terk etmenin insanı Allahü Teala'ya ve cennetine yaklaştıran güzel ve makbul işlerden oldugunu bilmektir.

Rabbim bizleri de tekrar işlememek üzere tevbe edenlerden eylesin...........

yasemin

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
4
tevbe tevbe yarabbim;
Yarabbi ben pişmanım yapmış oldu um bütün günahlardan ben pişmanım
keşke ben yapmasaydım inşaallah senin yardımınla ben birdaha yapmayaca ım......
Amin..

YaMusaB

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
5
...farz namazını kılmayan ve vazife-i ubudiyeti yerine getirmeyen bir adamın, küçük bir âmirinden küçük bir vazifesizlik yüzünden aldı ı tekdirden müteessir olan o adam, Sultan-ı Ezel ve Ebedin mükerrer emirlerine karşı farzında yaptı ı bir tembellik, büyük bir sıkıntı veriyor. Ve o sıkıntıdan arzu ediyor ve mânen diyor ki, keşke o vazife-i ubudiyeti bulunmasaydı! Ve bu arzudan, bir mânevî adâvet-i İlâhiyeyi işmam eden bir inkâr arzusu uyanır. Bir şüphe, vücud-i İlâhiyeye dair kalbe gelse, katî bir delil gibi ona yapışmaya meyleder; büyük bir helâket kapısı ona açılır. O bedbaht bilmiyor ki, inkâr vasıtasıyla, gayet cüz'î bir sıkıntı vazife-i ubudiyetten gelmeye mukabil, inkârda milyonlarla o sıkıntıdan daha müthiş mânevî sıkıntılara kendini hedef eder. Sine in ısırmasından kaçıp yılanın ısırmasını kabul eder. Ve hâkezâ, bu üç misale kıyas edilsin ki, ("Kazandıkları günahlar, kalblerini kaplayıp karartmıştır." Mutaffifîn Sûresi, 83:14.) sırrı anlaşılsın.

Risale-i NuR

Ş

ŞEVVAL

Guest
AMİN..ALLAH RAZI OLSUN BAŞAK BU GÜZEL YAZILAR İÇİN..

Başak

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
5
Estagfirullah arkadaşlar ben teşekkür ederim.

Üst Alt