Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

aydilge

Bana Seni Gerek ,Seni !.

Aldığı Beğeniler
12
Takım
Galatasaray
Belh’in meşhur velisi Hatim-i Asam, (852 -H237) hacca gidiyordu Hanımına teklifte bulundu:
- Hanım, ne kadar nafaka bırakayım sana, ben gelinceye kadar? Tevekkül ve teslimiyet timsali hanımın cevabı ibretliydi: -Ne kadar yaşayacaksam o kadar!
- Hanım senin ne kadar yaşayacağını ben ne bileyim?
- Öyle ise dedi, benim nafakamı ne kadar yaşayacağımı bilene bırak O beni şimdiye kadar hiç nafakasız bırakmadı, şimdiden sonra da bırakmaz Sen harçlığını yanında tut, gurbette sana lazım olabilir
Hatim-i Asam yola çıktıktan sonra mahalle hanımları ziyarete geldiler
- Allah kavuştursun beyiniz hacca gitti, dediler Hemen arkasından da mahalli dille sormadan edemediler:
- Beyin sana ne kadar rızık bıraktı gelinceye kadar?
- Benim beyim dedi, rızık veren değil rızık yiyendir Rızık yiyen, rızık veremez Ben rızkımı hep rızık verenden beklemişim şimdiye kadar O beni hiç rızıksız bırakmamış, yine de bırakmayacağına inanıyorum
Hanımlar bu cevaptan pek memnun olmadılar, dudaklarını büküp aleyhte konuşarak gittiler…
Aradan çok geçmedi Hatim’in evinin kapısında at kişnemeleri duyuldu Dışarıya çıkan hanım, bir atlı kafilesiyle karşılaştı Hacıları uğurlamaktan dönen Bağdat halifesi susamış, su içmek için uğramış buraya Hanım hemen bir testi su ile bir bardak uzattı Soğuk suyu kana kana içen halife yanındaki vezirine emir verdi:
- İçtiğimiz suyun bedelini bize yakışan şekilde öde!
Toprak çanağın içini altınla dolduran vezir, bardağı kapının yanına bırakırken söylendi:
- Allah’a emanet olun bacım, soğuk suyunu içtik, hakkını helal et… Kafile uzaklaşırken Hatim’in hanımı bardağın içinde beyi hacdan dönünceye kadar yetip de artacak miktarda para bırakıldığını gördü Her zaman yaptığı gibi yine seccadesine yönelip şükür secdesine kapandı:
- Rabb’im dedi, çocukken anam babamın eliyle gönderiyordun rızkımı Evlenince beyim Hatim’le göndermeye başladın rızkımı… Şimdi ise beyim hacca gitti, bu defa da halifeyle gönderiyorsun rızkımı Beni hayatım boyunca hiç rızıksız bırakmadın Zaten ben de seni hep böyle bildim Bu yüzden tevekkül ve teslimiyetim hiç azalmadı, hep arttı Ancak çevremdekiler aynı değiller Onlar tevekkülsüz ve teslimiyetsizler… Hemen hücuma geçiyor, tevekkülsüzlük telkin ediyorlar bizlere… Sen tevekkül ve teslimiyet duyguları nasip eyle bu aile bireylerine de, asıl rızkı verenin sen olduğunu onlar da anlasınlar, senin kimseyi rızıksız bırakmayacağını idrakte onlar da gaflete düşmesinler, huzurlu yaşasınlar!
Aminn...

MeLeK

Benim aşkım askı Verene!

Aldığı Beğeniler
49
tevekkul ve teslımıyet cok onemlı....
Rabbım ne guzel vekıldır...O na teslım olup sabrla duayla beklemeyı bılmek laızm...
guzel bır kıssadan hısseydı...
tesekkurler canım...

Acizane

hizmet..hicret..sehadet..

Aldığı Beğeniler
27
Takım
Diğer
amin amin amin Allahu Ekber ..
RABBİM C.C. razi ve hosnut olsun ebeden bizleri de hakkı ile tam tevekkül eden hanimlar zümresine dahil eylesin Rabbim..

sümeyya

SüKuT

Aldığı Beğeniler
39
Takım
Galatasaray
Rabbİm tevekkÜl sahİbİ hanimlardan eylesİn bİzlerİ İnŞallah.
Allah razi olsun canim bacim benİm.

Necmeddin

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
179
Takım
Diğer
RABBIm cc tüm hanim kardeşlerimi o güzel hanimlarin ahlaki ile ahlaklandırsın.

nurnesli

Hayat üç noktadan ibaret...

Aldığı Beğeniler
124
Allah razı olsun bacım yine okumuştum bu yazıyı çok hoşuma gitmişti tekrar okumama vesile olduğun için teşekkür ederim

vakkas

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
42
Takım
Diğer
Rabbimrazi olsun cokkk

degerli bir konu
yÜregine saglik aydilde

Üst Alt