Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

fadikhatun

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2,870
Takım
Beşiktaş
Hz Muhammed s.a.v. Taif' ten Mekke'ye yaklaştıkları sırada bir bulut kendilerine gölgelik ediyordu. Dikkatlice baktı. Bulutun içinde Hazreti Cebrail vardı. Cebrail Peygamberimize seslendi:
- "Ey Muhammed! Allah sana yapılanları biliyor. Sana şu dağlar meleğini gönderdi. Ona istediğini emredebilirsin. Sana bunca eziyet edenlere haddini bildirir."

O sırada dağlar meleği de Peygamberimize göründü. Emrettiklerini yapmaya hazır olduğunu söyledi:.
- "İstersen şu dağları müşriklerin üzerine kapatayım," dedi.
Peygamberimiz bunu kabul etmedi. Çünkü son derece şefkatli ve merhametli idi. Kimsenin incinmesini istemiyordu. Tek dileği insanların Allah'a iman etmeleriydi. İnsanların saadet ve huzura ermelerini istiyordu.
Dağlar meleğine şu cevabı verdi:
- "Hayır! Ben böyle bir şey istemiyorum. Benim duam puta tapan şu insanların neslinden Allah'a iman eden bir neslin çıkmasıdır. Ben Allah’ın, bu müşriklerin soyundan yalnızca Allah’a ibadet eden ve O’na hiçbir şeyi eş - ortak koşmayan tevhide gönül vermiş bir nesil getirmesini dilerim.’’
amin ecmain.
Allahım beni eşimi çocuklarımı, salihlerden salihalardan, namaz kılan.duasi kabul olunan ,secde-i rahmanda can veren kul eyle..
????????????????????????
"Kim de beni anmaktan yüz çevirirse mutlaka sıkıntılı bir hayatı olacaktır ..”

(Taha,20/124)
????????????????????????
Bizler gözyaşı ile seccadeye biraz yapışalım, dosdoğru bir mümin olalım, gerisini hiç düşünmeyin, mutluluk ve saadet kapıdadır ve huzur yakındır...

fadikhatun

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2,870
Takım
Beşiktaş
Ne güzel söylediniz
Gafil olmayalım????

:aro:
Teşekkür ederim kardeşim Rabbim razı hoşnut olsun....Rabbim dünya ahir sıkıntılarını giderip ferahlandirsin huzur mutluluk dirlik düzen versin sevdiklerinize bağışlasın..
Allâh’ım! Bizim Gönüllerimize “Sâhibü’l-Vefâ” kulunun güzel hâllerini ihsân ederek bizleri sâlihler zümresine dâhil eyle! Âmin!

Kuzucuk_saudade

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
3,082
Takım
Trabzonspor
Edendim. Efendimiz aleyhisselatü vesselam Rasül olmanın ,nebi olmanın ,peygamberlik makamına sahip olmanın bedelini fazlasıyla ödemiştir.insanların gerçekleri görmesini engelleyen şeyleri ortadan kaldırmak ve gönül gözlerini açmak ,gerçek sevginin gönüllere ulaşmasını sağlamak için olmadık çileleri ashabıyla birliktelik çekti.Bizler onun ümmeti olan bizler ,Olan biten ne varsa herşeyin farkında olan bizler içinde imtihan devam ediyor.şimdi ruhlar ı ve Gönülleri öyle yaralıyor larki anlatılmaz tabi.firavunlukta modernleştiler zülümde baya ilarlediler.akıl ve vicdana hiçbir söz tesir edemez oldu.Bunda belkde en büyük pay bizim.Neden mi zalimleri dost edinmeye başladık sanki .kimimiz celladına aşık olan bir sapkın hal aldı.Allaha inanan biri Allah düşmanına açık seçik alenen destek verir hale geldi.Hal böyle olunca zulümle komşu ,akraba olduk.hatta aynı evde yaşamaya başladık anlat anlat bitmez efendim..umarım ki rabbim günahımız sevabımızla birlikte bizleri affolunan kullarından eylesin inşallah..

fadikhatun

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2,870
Takım
Beşiktaş
Edendim. Efendimiz aleyhisselatü vesselam Rasül olmanın ,nebi olmanın ,peygamberlik makamına sahip olmanın bedelini fazlasıyla ödemiştir.insanların gerçekleri görmesini engelleyen şeyleri ortadan kaldırmak ve gönül gözlerini açmak ,gerçek sevginin gönüllere ulaşmasını sağlamak için olmadık çileleri ashabıyla birliktelik çekti.Bizler onun ümmeti olan bizler ,Olan biten ne varsa herşeyin farkında olan bizler içinde imtihan devam ediyor.şimdi ruhlar ı ve Gönülleri öyle yaralıyor larki anlatılmaz tabi.firavunlukta modernleştiler zülümde baya ilarlediler.akıl ve vicdana hiçbir söz tesir edemez oldu.Bunda belkde en büyük pay bizim.Neden mi zalimleri dost edinmeye başladık sanki .kimimiz celladına aşık olan bir sapkın hal aldı.Allaha inanan biri Allah düşmanına açık seçik alenen destek verir hale geldi.Hal böyle olunca zulümle komşu ,akraba olduk.hatta aynı evde yaşamaya başladık anlat anlat bitmez efendim..umarım ki rabbim günahımız sevabımızla birlikte bizleri affolunan kullarından eylesin inşallah..
Güzel verimli yorumunuza çok teşekkür ediyorum..
Yaratılanı, yaratandan ötürü sevmeli! Güven ve saygı hak edene verilmeli..
Biz sanıyoruz ki, sevince herkese güvenilir.. En büyük hayal kırıklığını güvendigimizde yaşıyoruz..
Rabbim karşına senin dostluğunu hak edecek, güvenilir, iyi ve sadık dostlar çıkarsın.. o dostlar senin ferahliğin, yanında kıymetin daim olsun....Rabbim niyazların dualarına binlerce amin olsun medine mekke de arafatta kabede edilen dualar arasında dualarınızı kabul etsin

Kuzucuk_saudade

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
3,082
Takım
Trabzonspor
Güzel verimli yorumunuza çok teşekkür ediyorum..
Yaratılanı, yaratandan ötürü sevmeli! Güven ve saygı hak edene verilmeli..
Biz sanıyoruz ki, sevince herkese güvenilir.. En büyük hayal kırıklığını güvendigimizde yaşıyoruz..
Rabbim karşına senin dostluğunu hak edecek, güvenilir, iyi ve sadık dostlar çıkarsın.. o dostlar senin ferahliğin, yanında kıymetin daim olsun....Rabbim niyazların dualarına binlerce amin olsun medine mekke de arafatta kabede edilen dualar arasında dualarınızı kabul etsin
Çok doğru.Çok teşekkür ederim samimi dualarınız için Allah razı olsun Rabbimizin emri ile biribirimize hakkı ve sabrı tavsiye etmeye bu uğurda yardımlaşmaya devam edelim hep inşallah.

fadikhatun

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2,870
Takım
Beşiktaş
Çok doğru.Çok teşekkür ederim samimi dualarınız için Allah razı olsun Rabbimizin emri ile biribirimize hakkı ve sabrı tavsiye etmeye bu uğurda yardımlaşmaya devam edelim hep inşallah.
Amin Ecmain..
Rabbim bizi affetsin..heryerde haddini bilen gönül aynasını silen mahşerde berat edip yüzü gülen kul eyle...
Rabbim bizleri hali davranış, özü sözü bir doğru söyleyen takvalı itikatlı mümin kul kılsın..

Üst Alt