- Aldığı Beğeniler
- 9
- Takım
- Diğer

Titretirsin Efendim...
Yine yolunu mu $a$irdin? Yoktun uzun zamandir. Cok özlüyorum seni, cok seviyorum. Geldiginde kendimi buluyorum. Belki $u anal$ilmaz dünyada beni aglattigin anlarda mana buluyorum. Bakma böyle ters konu$tuguma ben de istiyorum gelmeni, belki de hic gitmemeni; yani aglamak istemeyi.
Sen geldiginde gözya$larim anlam yüklü oluyor. Icin icin aksa da gurbet elde verdigi haz bir ba$ka oluyor. Sanki gurbet ile sen etle kemik gibisin. Ayrilmaz ikili. Senin cemalini görünce sevda-yi a$k ahu zar olurmu$. Paralanmadan sevdakar olmak istiyor gönül. Derdi sevince her $ey olur diyorsun.
Ne garip degil mi, senin capin cok geni$. Dar dairede kalmami$sin. Öyle olmasaydin zaten zapt edemezdin eloglunun dünyasini. Bazen senle anne-baba, memleket hasreti duyarim. Daha bir aglarim. Rabbimin dedigi "Ki$i sevdigiyle beraber ahirette beraber olur" dü$üncesi olmasa her gün yeniden ölürdüm ben. Canim anam, atam ve karde$lerim ve ne güzel degil mi ebedi beraberlikten asla ümitsiz degilim.
Dedim ya Capin, cevren cok geni$. Her $eyi ku$atiyorsun. Birak sel olsun ne tutarsin gözünde. $u kisa hayatta ya$anilan her milletin acisini bile duyacak kadar enginsin. Cok dua ediyorsun biliyorum "artik ne olur bir sonu olacak bu gecici ziyarette bu kadar cile, istirap olmasin" diye dualarini duyuyorum. Amin derim ne diyeyim, katilirim hicranina.
Bir de sevdiginle olan muhabbetin yok mu? O daha ba$ka. Gülmek de, aglamak da onla daha bir ba$ka.
Hayirli Cocuklarin ve güllerin ve bülbüllerin, bir de dava eksenli oldu mu tadina doyum olmaz degil mi. Gectim hepsini bana seninle yaptigim bu konu$malara kaynak bali ararim. Kim acaba seninle ve herkesle bu sevdami ve yaratilmi$lara böyle muhabbet etmemi saglayan kim?
Dinledim i$te yine. O imi$. Dün gece de gelmi$, gecen bayramda da gelmi$, kirli - igrenc dünyaya Gül Remizleriyle ahiret mu$tusuyla. Ne de güzel söylüyor sanatci, ne de güzel yazmi$ $air. Ne güzel sözler. O zaten rüyasina konuk oldugu bir Gül'e de demi$, ben de severim demi$, gel de aglama, hickirma. Ilginc degil mi kendi kendinle konu$urken ikinizin de eridigi tek Sevgili, Nevbahar'da gelen titredigin Efendin.
Fazla söze ne hacet, seni andim Efendim, seni anarim Efendim, seni dünya-ukba huzuru icin anmam lazim Efendim, titretirsin Efendim, titret beni Efendim...
Murat Ebruli