Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

bilmek yada bilmemek

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1
TÖVBE NEDEN LÜZUMLUDUR?

Allah korkusu herkeste bulunmalıdır. Çünkü Al­lah, emrini tutmayan kimselere azap edeceğini buyurmuştur. Şayet insan yaptıklarından hesap sorulmayacağını bitse hiç kimse korkmadan günah işler. Bundan dolayıdır ki Allah hiç kimseye söz verip seni cehennemden azat ettim dememiştir.

Fakat hiç kimse de Allah'ın rahmetinden de ümitsiz olmamalı. Şayet insanın günahı yer ve gök tabakaları kadar olsa, yine de Allah'ın rahmeti bü­tün günahlardan çoktur. Tövbe eden kimse Allah'ı affedici bulur. Allah'ın, Peygamberleri hariç, günah­sız hiç kimse yoktur. Devamlı olarak günah işleyip, tövbe etmemek ve dua ve niyaz da bulunmamak o kimsenin küfre yaklaşmasına sebeb olur. Devamlı işlenen günahlar küçük günahlar bile olsa Allah'ın yanında büyük günah gibi olur.

insan günah işlemeye devam ederse büyük zararlara uğrar. Bu büyük zararların birisi de Allah'ın azabından emin olmaktır, günahlara devam eden kimse Allah'ın azabından kendisini emniyette hisseder.

Allah'ın azabından emin olmak ise o kımsenin günaha ve emre itaatsizliğine devam etmesine sebeb olur.

İnsanın, işlediği günahlara tövbe etmemesi, pişmanlık duymaması, günah işlemekte devam etmesi onun imamının gideceğinin alametidir.

Öyleyse, insan günah işledikten hemen sonra pişmanlık duyup tövbe etmeli ve Allah'a yalvarmalıdır "Ya Rabbi, ben hata ettim. Sen affet, Ya Rabbi benim işlediğim hata rahmetinden büyük değil. Sen şefkat ve rahmet sahibisin diye yalvarıp yakarmalıdır."

Ben çok ibadet ettim, çok namaz kıldım, çok oruç tuttum diyerek yaptığı ameline güvenmekle kurtulacağını ümid eden kimse mutlaka bir aldanış

içindedir insan ne kadar ibadet yapmış olsa, şey­tan kadar yapmış olamaz. Şeytanın felakete gitmesi, yapmış olduğu ameline güvenerek, şu kadar

namaz kıldım, oruç tuttum ve ibadet ettim diye gu­rurlanmış olmasıdır. Amelini görüp gururlanması, kibirlenmesine (büyüklenmesine) ve o da felaketine sebep oldu.

peri

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
5
Tevbe veya tövbe; yaptığı kötülükten pişmanlık duymak, bir daha yapmamaya karar vererek, Cenâbı Allah'tan af dilemektir. Yalnız günah işlemiş olanların değil, bütün mü'minlerin günahlardan arınarak kurtulmaları, ancak tövbe etmekle mümkün olur. Tövbe, bir kulluk görevidir ve her zaman yapılması gerekli bir ibadet şeklidir. Hucurat 49/11: " Kim ki tövbe etmez, işte böyleleri zalimdir. "

ALLAH TÖVBE EDENLERİ SEVER

2/222: ... Allah, çok tövbe edenleri sever...
9/118: ... Şüphesiz ki Allah TEVVÂB'tır, Tövbeleri çok kabul edicidir, RAHÎM'dir, merhameti sınırsızdır.

Tövbe edenler, Cenâbı Allah'ın sevgisi ile yücelmiş mutlu benliklerdir. Onlar Allahü Teâlâ'ya yönelerek her zaman çok ve pek çok tövbe ederek kulluk görevlerini yerine getirirler. Cenâbı Allah'ın bir isim sıfatı da tövbeleri çok kabul eden, tövbe nasip eden, Kendisine yönelenleri karşılıksız bırakmayan anlamında TEVVÂB oluşudur. Tevvâb'lık ve kuldaki " tövbe etme " ilişkisi, bir yaratılış yasası olarak her zaman devam etmektedir. Kul, bilip bilmediği günahlardan dolayı Cenâbı Allah'a sığınarak tövbe edecek ve çok affedici ve merhametli olan Yüce Allah'da kulunu bağışlayacaktır.

silaucan

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
7
Tövbelerimizin kabul görmesi duasıyla....Rabbime sığınıyoruz.
Yazılarınız için teşekkürler arkadaşlar,Allah razı olsun...

zeyno

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6
Takım
Galatasaray
Orjinal Yazarı bilmek yada bilmemek
Şeytanın felakete gitmesi, yapmış olduğu ameline güvenerek, şu kadar

namaz kıldım, oruç tuttum ve ibadet ettim diye gu­rurlanmış olmasıdır. Amelini görüp gururlanması, kibirlenmesine (büyüklenmesine) ve o da felaketine sebep oldu.

Çok önemli bir konu gerçekten.İbadetelerine güvenerek bir kulun gurulanması."Rabbinin huzuruna çıkan bir kula soruyor Rabb:

Seni yaptığın ibadetlerinlemi yoksa merhametimlemi imtihan edeyim.Kul ibadetlerine çok güvendiği için beni ibadetelerimle imtihan et diyor.Çünkü çok ibadet eden bir kulmuş.Ölçülüyor ,biçiliyor, bakıyor ibadetleri bir gözünün sadakasını bile karşılamıyor.O zaman rabbin sonsuz merhametine sığınıyor.İşte Allahın sonsuz merhameti varken bol bol tevbe ve istiğfar etmeliyiz.İbadetlerimize güüvenmemeli ve gurulanmamalıyız.Rabbim salih kullarından eylesin...

Rumeysa

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2,483
Takım
Galatasaray
İnsan aklı ve iradesi ile dogru yolu tutmesı gerekirken
şeytana uyarak çeşitli kötülükler yapmaktadırlar.

Ama ALLAH günah işleyen kullarını hemen cezalandırmamalta,

onun duğru yola dönmesi için açık kapı bırakmaktadır,
taki tövbe ederek doğru yola düşsün diye...

KİM BİR KÖTÜLÜK YAPARSA YAHUT NEFSİNE ZULMEDER DE
SONRA ALLAH TAN MAĞRİFET DİLİRSE ALLAH 'ÇOK MAĞRİFET EDİCİ
VE ACIYICI BULACAKTIR
(Nisa 110)

eslem

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
Allah razı olsun kardeşim hepimizin her anımızda rabbımıze sığınmasını hatırlatmak bizlere..

hazır tövbe yazısı yazmışken bunu bir hocamdan duymuşdum ve sizlerlede paylaşayım dedim ..

İnsan işlediği bir günahı kimseye şahit tutmazsa Allah c.c onun gunahını hiç işlememiş gibi siler..Bu kulum benden haya etdi ve kimseyi şahit tutmadı diye..Eğer işlediğimiz günahda şahit tutarsak kendimize kıyamet günü Allah c.c bizi affetsede kul ya rabbım o bu gunahı işlemişdi onu nasıl affedersin diye feryat edermiş..

yazı ne kadar doğru bilmiyorum sohbetde dinlemişdim..

Üst Alt