- Aldığı Beğeniler
- 11,197
- Takım
- Galatasaray
Sükrederiz Rabb’imize tövbe ederken bize iki damla gözyasi verdigi için…
Iki damla gözyasi, tövbenin süsüdür. Iki damla gözyasi tövbesinin belgesidir. Gecenin koyu karanligi içinde açilan avuca damlayan iki damla gözyasi, duanin kanadidir.
Duayla çiçek açan tövbenin, vicdanin, kalbin, aklin, kisacasi bütün vücudumuzun dile gelip:
Iki damla gözyasi, tövbenin süsüdür. Iki damla gözyasi tövbesinin belgesidir. Gecenin koyu karanligi içinde açilan avuca damlayan iki damla gözyasi, duanin kanadidir.
Duayla çiçek açan tövbenin, vicdanin, kalbin, aklin, kisacasi bütün vücudumuzun dile gelip:
“Affeyle Allah’im, sen bildirdin; ben bilemedim!
Affeyle Allah’im, sen ögrettin; ben unuttum!” demesidir.
Affeyle Allah’im, sen ögrettin; ben unuttum!” demesidir.
Beser olmanin, insanligin, insanin; insani düsürdügü yerde insanin kendini görmesinin adidir tövbe.
Avuçlarimiza yanagimizi yaka yaka damlayan gözyasi kalbimizi, vicdanimizi, ruhumuzu yakip da kazanmistir sicakligini.
Avuçlarimiza yanagimizi yaka yaka damlayan gözyasi kalbimizi, vicdanimizi, ruhumuzu yakip da kazanmistir sicakligini.
Onun için yakicidir gözyasi.
Hele tövbe için dökülen gözyasi, daha bir yakicidir.
Pismanlik vadisini boydan boya geçmis, tövbe vadisine gelip Rabb’ine el açmistir kul. Yanmis, yakilmis, pismis ve “olmus”tur.
Insan tövbe vadisine geldigi zaman, seytanin iplerinden kurtulmus melek kanatlarinin gölgesine siginmistir.
Insan, yüce dergâha üzerindeki kirli kaftani atip beyazlara bürünmek için gelmistir.
Hele tövbe için dökülen gözyasi, daha bir yakicidir.
Pismanlik vadisini boydan boya geçmis, tövbe vadisine gelip Rabb’ine el açmistir kul. Yanmis, yakilmis, pismis ve “olmus”tur.
Insan tövbe vadisine geldigi zaman, seytanin iplerinden kurtulmus melek kanatlarinin gölgesine siginmistir.
Insan, yüce dergâha üzerindeki kirli kaftani atip beyazlara bürünmek için gelmistir.
Peygamber Efendimiz (sas), “Günahtan tövbe eden, bir günah islememis gibidir.” buyurmus.
“Kul bir günah isler, sonra da günahini itirafla tövbe ederse, Allah Teâlâ tövbesini kabul ve affeder.” buyurarak tövbe ve af kapinin sonuna kadar açik oldugunu söylüyor Peygamber Efendimiz (sas) bir baska hadisinde.
Ne büyük bir müjdedir bu, günaha batmis olana!
Ne büyük bir çikistir bu, günaha dalmis olana!
Ne büyük bir haberdir bu, günaha boguldum diyene!
Ne güzel bir dindir bu!
Ne güzel bir kapidir tövbe!
Ne güzel bir arinma vadisidir tövbe!
Günah vadisinden, hata dagindan, tövbe kapisindan geçerek bizlere arinma imkani sunan Rabb’imize sükrederiz.
Sükrederiz, daha nice nimetleri bizlere veren Rabb’imize.
Sükrederiz Rabb’imize, tövbe ederken bize iki damla gözyasi verdigi için.
Sükrederiz, günahtan siyrilip tövbeye siginacak bir kalbe sahip oldugumuz için.
Ne büyük bir çikistir bu, günaha dalmis olana!
Ne büyük bir haberdir bu, günaha boguldum diyene!
Ne güzel bir dindir bu!
Ne güzel bir kapidir tövbe!
Ne güzel bir arinma vadisidir tövbe!
Günah vadisinden, hata dagindan, tövbe kapisindan geçerek bizlere arinma imkani sunan Rabb’imize sükrederiz.
Sükrederiz, daha nice nimetleri bizlere veren Rabb’imize.
Sükrederiz Rabb’imize, tövbe ederken bize iki damla gözyasi verdigi için.
Sükrederiz, günahtan siyrilip tövbeye siginacak bir kalbe sahip oldugumuz için.
/alıntı/