Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Sevval

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Bayezid-i Bistami hazretleri bir gün talebeleriyle giderken, delilerin bulunduğu bir timarhanenin önünden geçiyorlardı.
Talebelerinden biri orada delilerin tedavileri için bir şeyler yapmaya çalışan baştabibe yaklaşıp,
''Delilerin tedavileri zor olmasına rağmen onlar için ilaç hazırlıyor, tedavi ediyorsunuz.
Günah hastalığı ile hasta olanlar için de bir ilacınız var mı?'' diye sordu
Baştabip cevap veremeyip susunca, delilerden biri, ilahi hikmetle veciz bir ifade ile çok anlamlı bir cevap verdi:
'' O derdin ilacı şöyledir: Tövbe kökünü istiğfar yaprağıyla karıştırıp, kalp havanına koyarak, tevhid tokmağıyla iyice dövmeli. Sonra insaf eleğinde eleyip, gözyaşıyla hamur etmeli. Daha sonra Allah aşkının ateşinde, pişirip, Peyfamber Efendimiz'in muhabbet balından katarak, gece gündüz kanaat kaşığıyla yemelidir.''

aydilge

Bana Seni Gerek ,Seni !.

Aldığı Beğeniler
12
Takım
Galatasaray
ORiJiNAL YAZARI : Sevval
'' O derdin ilacı şöyledir: Tövbe kökünü istiğfar yaprağıyla karıştırıp, kalp havanına koyarak, tevhid tokmağıyla iyice dövmeli. Sonra insaf eleğinde eleyip, gözyaşıyla hamur etmeli. Daha sonra Allah aşkının ateşinde, pişirip, Peyfamber Efendimiz'in muhabbet balından katarak, gece gündüz kanaat kaşığıyla yemelidir.''
Allah razı olsun kardeşcim...çok güzeldi... =)

Üst Alt