Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

makbergülü1

~~makbergülü~~

Aldığı Beğeniler
10
Takım
Galatasaray
Tükeniyorum Rabbim! Yalnız kaldığımı düşünüp varlığının her an her noktada tezâhür ettiğini beni devamlı koruyup gözettiğini gönlümden geçenlere dahî cevap verdiğini unuttuğum zaman “Rabbim” demeyi unuttuğum an tükeniyorum!

Diriliyorum Rabbim! Sana yaslandığım Sana güvendiğim Sen'inle başlayıp Sen'inle devam ettiğim tüm işlerimi Sana havâle ettiğim an! “Ne güzel Dost'sun” dediğim zaman diriliyorum.

Tükeniyorum Rabbim! Tüm sevdiklerimden; anne-babamdan cânandan ten kafesindeki cândan daha yakın olduğunu bilerek ellerimi Sana açmayı Sen'den netice Sen'den çâre beklemeyi unuttuğum zaman! “Bu dertler neden bana?” dediğim an tükeniyorum.

Diriliyorum Rabbim! Havayı soluyup Sen'inle dolduğum gözümü açtığımda Sen'i bulduğum en sağlıklı irtibatı Sen'inle kurduğum tüm dünya bana küsse de Sen'in dostluğunu ümit ettiğim an! “Kahrın da hoş lütfun da hoş” dediğim zaman diriliyorum.

Tükeniyorum Rabbim! Hayat enkâzı altında kaldığımda çekiç misâli zaman beynime vurduğunda... Hayal ideal diye küçük hedefler peşinde koştuğumda... Dünya meşgalesine dalıp bir cenneti bir azabı bir de ölümü unuttuğumda... “Beni affet” demeyi azalttığımda tükeniyorum.

Diriliyorum Rabbim! Yandığımda Sen'inle söndüğüm Seni hatırlayıp rûhumu güldürdüğüm O sırlı gücünden kuvvet aldığım Sen'inle yürüdüğüm dua ederek Sen'inle konuştuğumda... İçimdeki tüm ırmaklar sana kavuştuğunda... Ruhum kitabın ve secdenle buluştuğunda… “Ya Rab bırakma ellerimi” dediğimde diriliyorum. Yeniden cânlanıyor cânıma cân katıyorum! Cânımda Sen'i buluyorum! Sen'inle huzur doluyorum!

Dirilişlerim dostluğunun tercümesidir. Sen'i yâr bilişimin yoluna serdâr oluşumunsözlerinle hemhâl oluşumun işâretidir. Dirilişlerim sana açılan tüm kapıların anahtarıdır... O kapılar önünde gösterebileceğim en güzel beraattır.

Dirilişlerimtüm yangınlardan firar edişim sonu olmayan bir tebessümdür! Ruhumun ebedî dosta yegâne vuslata ilerleyişidir. “La ilâhe illallâh” Sen'den başka yok ilâh diyerek kendimi Sana emânet edişimdir.

Durdur tükenişimi. Kabul buyur dostluğuna. Dirilt beni Rabbim!..

i238141dua-20.jpg

LAZOĞLU

LAZOĞLU

Aldığı Beğeniler
14
Takım
Trabzonspor
Cami ve Kilise

Hazreti Fatih İstanbul'u fethettikten sonra, Avrupada fütuhata devam ediyordu. Bir seferinde Sırbistan hududuna gelmiş ve Sırbistan'ın fethi artık an meselesi idi. Sırp Kralı Brankoviç bir yanda Macaristan bir yanda da Türkler olduğu için arada zor durumda kalmıştı. Her iki büyük devletten birine sığınmak, ondan yardım istemek düşüncesiyle, her iki tarafa da elçiler gönderdi.
"Sırbistan elinize geçer ve burayı fethederseniz nasıl muamele edeceksiniz?" diye fikirlerini öğrenmek istedi.
Sırplılar ortodoks mezhebine mensup olduklarından, katolik Macar Kralı Hünyad tarafından şu cevabı aldı:
-Eğer Sırbistan bizim elimize geçer ve biz oraları istilâ edersek, bütün Sırplıları katolik edinceye kadar mücadele ederiz ve bütün kiliseleri yıkar, yerlerine katolik kilisesi inşa ederiz...

Fatih Sultan Mehmet Hazretlerine giden elçi şu cevapla dönmüştü:
-Biz Sırbistan'ı alırsak, İslâmiyetin Allah indinde tek din olduğunu ilân ederiz. Ve bu arada hiç kimseyi, kendi dininden dönmeye zorlamayız. İsteyen eski dininin icabı olan kiliseye gider, isteyen Allah indinde tek din olan İslâmiyeti seçer, dünya ve ahiret selâmetine kavuşur.

dilsitan

Ya HaY

Aldığı Beğeniler
9,655
Takım
Galatasaray
Allah c.c razi hosnut olsun gülüm:gulver:

YeNi

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
La ilâhe illallâh Sen'den başka yok ilâh diyerek kendimi Sana emânet edişimdir.

Bunun üzerine ne söyleyebilirim ki. SubhanAllah. Hele ki su son günlerde öyle dara düstüm ki. Rabbime siginmaktan baska carem yok. Manidar bir paylasim. Allah razi olsun.

makbergülü1

~~makbergülü~~

Aldığı Beğeniler
10
Takım
Galatasaray
rabbim hepinizden hoşnut ve memnun olsun inş....okuyan gözleriniz beğenen yürekleriniz dert görmesin inş...sevgi ve dua ile...

*zehra*

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
38
Takım
Diğer
Durdur tükenişimi. Kabul buyur dostluğuna. Dirilt beni Rabbim!..

allah razı olsun

Üst Alt