Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

sümeyya

SüKuT

Aldığı Beğeniler
39
Takım
Galatasaray
Fikri AKYÜZ'ün yazısı...

İşte akıl kopması böyle bir şeydir.

Akıl bir kere koptu mu, ne Japon yapıştırıcısı ile yapıştırmanız mümkündür ne de dikiş tutturmanız..

Şu hale bakınız; utanmazlık gemi iyice azıya alıyor, vicdansızlık dörtnala koşuyor, egolar şaha kalkıyor, ihtiraslar cirit atıyor, aymazlık ve gammazlık kişniyor.

ODTÜ Rektörü Ural Akbulut bakın ne demiş, aynen aktarıyorum:

(Sakın bana birisi kalkıp Akbulutun sözlerinin başını ve sonunu da yaz, cımbızla ayıklama.. demesin.. Bir değneğin iki ucu temiz olup ortası pis ise ben ortasına bakarım, tutmam..)

Üniversiteyi mahalle, rektörlük makamını da bekçilik zanneden mahalle bekçisi Akbulut şöyle diyor:

Türkiyede türbanlılar ODTÜye, Bilkent'e girecek kadar puan alamıyor.. Genelde bu öğrenciler Açık Öğretime giriyor..

Şimdi.. Bir: Siz kim oluyorsunuz?

İki: Siz kendinizi ne zannediyorsunuz?

Üç: Siz başörtülülere geri zekalı deme hakkını kimden alıyorsunuz?

Dört: Yüksek puan almasına rağmen sırf başı örtülü diye bir genç kızı ODTÜye almayan sistemin akıl seviyesini tespit etmek yerine üniversiteye alınmayan genç kızın zekasına hakaret etmek, varsa eğer, vicdanınızın hangi enlem ve boylamına denk düşmektedir?

Başörtüsü takma emri Kuran-ı Kerimde yoktur.. deyin, saygı duyayım..

Ninem başörtüsü takardı, bunlar türban takıyor.. deyin, haydi bunu da tolere edeyim..

Başörtüsü, modern bir giysi değildir.. deyin, anlayışla karşılayayım..

Hatta başörtüsüne ııyyyy.. deyin, bunu da kabul edeyim..

Ama siz başörtüsü takmıyorsunuz diye, bir genç kızın üniversiteye girme hakkını elinden alırsanızr30;

Ve ilaveten, bu genç kızların zeka ve haysiyetini tahkir ederseniz, beni tahrik etmiş olursunuz..

Beni tahrik etmeye ne hakkınız var?

Ben sana Dedenin sakalı tam, seninki ise yarım sakal.. ya da Ninen çarık giyerdi, sen ise uzun topuk giyiyorsun.. diyor muyum?

Kaldı ki, bana ne sizin dedenizin sakalından, ninenizin çarığından..

Başörtüsü Arap giysisiymiş, Atatürkün çocukları bunu giyemezmiş.

Emre Kongar'ın fuları, dörtnala gelip Orta Asyadan, Akdenize bir kısrak başı gibi uzanan bu memleketin giysisi midir?

Ya da kravat, Hırvatların icadı değil de Kastamonuluların icadı mıdır?

(Ha, Hırvatlar tıpkı İsveçliler gibi zaten Türktür.. diyorsanız, o başka!)

Keza, Ürdün Kralı Abdullahın eşi Ranianın başı açıkmış ama Hayrünisa Gülün başı kapalıymış, Ürdün kadar bile olamıyormuşuz..

Hatta utanmadan ikisinin fotoğrafını yan yana koyup Bunlardan Türk olanı bulunuz.. deme edepsizliğini gösteriyorsunuz..

Evet öyle ya, Ürdün kadar bile olamadık, çünkü Ranianın kayınpederi Kral Hüseyin kafasına fötr şapkadan başka bir şey takmazdı(!)

Hayrünisa Güle Rania gibi sen de başını aç.. diyenler, Hayrünisa Gülün eşine Ürdünün merhum kralı Hüseyin gibi başını ört.. Ört ki çağdaşlık tam olsun.. sözünü bakalım ne zaman söyleyecekler?!

Şimdi tekrar Akbuluta bağlanırsak:

Akbulut ne diyordu? Başörtülüler ancak Açık Öğretime gider.. diyordu.

Yani demek istiyor ki Acık Öğretime gidenler geri zekalıdır..

Peki geri zekalıların gittiği bu Açık Öğretimi hangi ileri zekalı kurum kurdu? YÖK, değil mi?

Hani YÖK, aydınlık zihinli gençler yetiştirmek için vardı?

Geri zekalıların gittiği yerden açık zihinli adam mı yetişir?

Fakat siz şimdi kalkıp Ama biz onları eğiteceğiz, böylece aydın fikirli olacaklar.. diyeceksiniz..

E, o halde Bunlar ODTÜyü kazanamayacak kadar geri zekalı ..dediğiniz bir başka grup olan başörtülü kızları da üniversiteye alın ve onları da eğitin!

Eğitin ki, ODTÜden diplomayı aldığı gün otomatik olarak işte çağdaş Türkiye kızı olsunlar!

Ve bu kez Prof. Beyza Bilginin ağzından manşete bir laf taşıyacaksınız (Hürriyet.. 21.09.2007)

Bilgin demiş ki: Türban yasağının uygulanmadığı 1988'de fakültemize giren kızların hepsi başörtülü idi..

Dikkat isterim; Prof. Bilgin'in fakültemiz.. dediği fakülte, bir üniversitenin Bale bölümü değil, o üniversitenin ilahiyat bölümüdür!

YENİ ŞAFAK

sümeyya

SüKuT

Aldığı Beğeniler
39
Takım
Galatasaray
Bu ne saygısızlık bune kendini bilmezlikdirki bizlere gerizekalı deme hakkını kendinde buluyor derim ben.Kazandığımız takdirde örtümüzden okuyamıyoruz ve gerizekalı biz oluyoruz demek.Asıl biz böle konuşan kişinin zekasından şüpheye kapılırız.Rabbim böyle insanları hidayete erdirir inşallah.

Necmeddin

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
179
Takım
Diğer
şimdi biz bunlara haşa köpeksiniz desek.kıyamet kopar..hayvan deyince bile haşa diyoruz.çünkü köpek şafii mezhebine göre necistir..ve altı defa su ile bir defada toprak ile toplam 7 defa temizlenmesi gerek.

Ama şimdi bunların yaptıklarını bu necis hayvan bile yapmaz...Fakat tevbe etmeden ölürlerse böyle kişiler
bu haşa dediğimiz ve necis dediğimiz köpek bile olmak ister.Mahşer günü hesaplar yapıldıktan sonra hayvanlara toprak olun denir.Böyle kişiler de şunu demezlermi....YARAB keşke bende köpek olsa idim.de

[GLOW=orange]toprak olup yok olsaydım da .bu hesaba maruz kalmasaydım.demezlermi[/GLOW]....

Demek oluyorki...RABBIM tevbe kapisini kiyamete kadar acik tutmuştur.eğer etmezler ise...

bence bunlar o haşa dediğimiz hayvandan bile daha alçaktırlar...

Mazur görün biraz kızdım..ama bu kızgınlığımda ALLAH içindir.....

ilminur

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
128
Takım
Fenerbahçe
Allah razı olsun kardeş napalım bunlaraı yaşıcaz ,yaşıcazki daha öok güçlenicez onun gibileri zaten başörtüsünden değil onun altındaki zekadan korkuyorlar.(İNsanların nazarın da alçalmadıkça Allah'ın nazarında yükselemezsin.)çünkü biz insanlar aciziz her an hata yaparız.

Hafız_70

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6,432
Takım
Fenerbahçe
Asıl geri zekalı o şahıstır.Tesettürün örtünün ne demek olduğunu bilmeden bu saygısızlığı yapma cüretini gösteriyor.Bu ve bunun gibileri
başa örtülü ve yıllardır her türlü sıkıntı ve eza çeken bacılarımızın kardeşlerimizin ahının altından nasıl kalkacaklar onun düşünsünler.

ALLAH BÜYÜK HEMDE ONLARIN AKILLARININ ERMEDİĞİ KADAR ÇOK BÜYÜK.

Üst Alt