Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

aydilge

Bana Seni Gerek ,Seni !.

Aldığı Beğeniler
12
Takım
Galatasaray
'Girmeden tefrika bir millete düşman giremez.
Toplu vurdukça yürekler, onu top sindiremez.'
M. Akif Ersoy
Kendisi Bitlis'te dünyaya gelen, ömrünün büyük bir kısmını Türkler içinde geçiren ve eserlerini Türkçe olarak yazan Bediüzzaman'a göre
Kürtler,
' Türklerin hakiki bir vatandaşı
' Eskiden beri onların cihad arkadaşıdır. (Mektubat, s. 430)
Türkler ise,
' İslâm ordularının en kahramanı, (Lem'alar (Osm.), s. 757)
' İslâmiyetin kahraman bayraktarıdır. (Emirdağ Lahikası II, s.103)
Bediüzzaman, 1908 yılındaki meşrutiyet sonrasında neşrettiği Nutuk isimli eserinde, günümüze hayli benzeyen o günün şartları içinde muhataplarına şöyle der:
'Türkler bizim aklımız, biz de onların kuvveti. Mecmuumuz bir iyi insan oluruz.'
Bir şair ve bir hattat beraber gezerlermiş. Bu samimiyetin sırrı sorulduğunda şöyle cevap vermişler:
"Birimiz okumayı biliyor, diğeri yazmayı. Ayrı ayrı olunca noksan oluyoruz. Ama bir araya gelince birbirimizi tamamlıyoruz, oluyoruz, okur - yazar."
Her milletin kendine has bazı karakterleri vardır. Bu özellikler milletin her ferdinde aynen olacak demek değildir. Ama o millet toptan değerlendirildiğinde o karakter kendini gösterir. Bediüzzaman, bu ifadesinde iki milletin bariz özelliklerine dikkat çekerek beraberliğin lüzumunu anlatmıştır.

Uhuda_Sevdalı

....Sonun Başlangıcı....

Aldığı Beğeniler
21
Takım
Galatasaray
paylaşım için teşekkürler aydilge abla
hakikat üstadın dediği gibidir
bu ülkede ben, sen yok sadece biz varız

selametle

fatsalı

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
796
Takım
Trabzonspor
evet bacim kardeşime katiliyorum sen ben kavgasına karşıyım bende.....bu ülke bizlerinse burda adm gibi adam olma layıkıyla yaşamayı öğrenmeliyiz...kimseye sen türksün ben kürt' üm çekişmeleri hiçbir şey kazandırmamıştır; vede kazandırmayacaktır......

ben ülkemi seviyorum....ve içinde yaşanlarıda....herne milletten olursa olsun.......

aydilge

Bana Seni Gerek ,Seni !.

Aldığı Beğeniler
12
Takım
Galatasaray
ORiJiNAL YAZARI : fatsalı
evet bacim kardeşime katiliyorum sen ben kavgasına karşıyım bende.....bu ülke bizlerinse burda adm gibi adam olma layıkıyla yaşamayı öğrenmeliyiz...kimseye sen türksün ben kürt' üm çekişmeleri hiçbir şey kazandırmamıştır; vede kazandırmayacaktır......

ben ülkemi seviyorum....ve içinde yaşanlarıda....herne milletten olursa olsun.......

Burda en samimi arkadaşım Kürt ve onu çok seviyorum ve ikimiz birlik olup lazca konuşuyoruz...O bana kürtçe öğretiyor..Yeterki biz hoşgörülü olalım...O zaman herkes iyi olur...Aradada bir bölünme çıkmaz...

Üst Alt