Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

ofaruk12

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Takım
Fenerbahçe
TUTUNAMAYANLAR
Dağlık bir arazinin derinliklerine saklanmış , küçük bir kasabada yaşıyoruz . Dağın tepelerinden başlayıp yamaçlarına kadar olan , sıklıkla çam ağaçlarıyla donatılmış ormanlık bir alandayım . Ahişap işlemeli , mütevazi evimi çetin kış soğuğunda biraz olsun ısıtmak adına ormanın derinliklerinden kestiğim ağaçları sırtımdaki hamala yükledim . Kasabaya doğru inen yol yılan edasıyla kıvrılmış ve kenar kesimlerinde tüllenmiş beyazlar var . Kasabanın girişindeyim , güzelin Sultan kasabasının Bekçisi Bekir Abiyle karşılaştım . Kasabanın boşboğazı da diyebiliriz . Şivesiyle ;
- Bre Oğuz nereden gelirsen böyle ?
- Odunum bitmiş Bekir Abi , ormanlık alandan geliyorum .
- Eyi bakem , bana bak bizim evin döşemeleri çürümüş müsait olunca uğrayıver hele .
- Tamam Bekir Abi bakarım , kal sağlıcakla .
- ‘’ He bakale.. ‘’ sözünü kestim Bekir Abi’nin ‘’ işim var kusura bakma ‘’ diyerek yoluma devam ettim .
Evime varmıştım artık . Hiç alışık olmadığım kadar soğuktu evim . Kapıdan girdiğim ankı sıcaklık , daha doğrusu o sıcak karşılama yoktu . Getirdiğim odunları şöminede yaktım , hemen hemen hepsini yaktım , fakat yetmedi , üşüyordum hala yokluğunu kat kat hissediyordum . Soğuk , buz kesmiş toprağın altında yatarken Sultan’ım hamgi ateş ısıtırdı bedenimi . Belki de bundandı , birbirimize bağlıydık . Onun hissettiği boşluk ve hiçlikti midemi üzerindeki bu acı , bundandı . Üzerinden 3 ay geçti , hemen şurada şöminenin önünde bulmuştum onu . Oldukça huzurlu olmuştu vedası belli ki , hemen yanında Oğuz ATAY’ın TUTUNAMAYANLAR kitabı vardı . Öyle olmalı ki yazarın hayatı fazlasıyla derinden etkilemişti sultanımı , yoksa fazla mı ağır gelmişti kalbine yükü de , kriz geçirmişti . O günden sonra hep şömine başında okudum o kitabı , efkarı sarsın diye yaktım hep bir sigara , ahşap sandalyemin üzerinde uyuya kalıyorum . Uyanıyorum , şöminemdeki ateş sönmüş her yanım buz kesmiş . Kafamı pencereden dışarı uzattım . Kar bütün esaretiyle üzerimize yağıyor fırtınanın eşliğiyle . Kahvaltımı yaptıktan sonra Bekçi Bekir’in evine doğru çıktım yola . Çürüyen döşemelerin yerine uygun keresteyi bulmak adına o uzun şehvetli orman yoluna gidiyorum . Sultanımın ölümü geliyor aklıma, tekrar gözlerim doluyor . Sonra kasabanın muhtarı Hasan Bey geldi aklıma eşimin kasaba halkı tarafından çokca tanınmasının üzerine ‘Dağ’ kasabası ismini Sultan olarak almıştı . Bu her ne kadar güzel bir şeymiş gibi gözükse de adeta benim acımı her gün tazelercesine deşiyor . Çaresizim artık dayanmaksızın gitmek istiyorum Sultan kasabasından , Sultanımın bulunduğu diyara göç etmek istiyorum .
Gözlerimi açamıyorum , fırtına içime işliyor . Bir gürültü çöktü fakat sesin odak noktasını kestiremedim . Adeta köreldim kaldım . Pek bir hayra alamet değildi , anladım . Birden aklım çattı fotoğrafına bakayım dedim Sultan Hanımın . Sonra bir an gözüm karardı . Bedenim buz kesti , çığın altında kaldığımı fark ettim . Mutluyum şuan , isteğim üzerine ölüyorum göz göre göre . Bu herkesin başına öyle kolay kolay gelmez . Elimdeki fotoğraf düşmedi , sımsıkı sarılmışım ona , artık bir şey hissetmeksizin sonsuz mutluluğa gidiyorum . Bu bir veda türküsüdür Sultan Kasabasına …
‘’Sevdalığı olmadan hayata tutunamayanların hikayesi …’’
Ömer Faruk Baş

uhibbu

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
39,770
Takım
Galatasaray
Okunması gereken kitalardan biri..
tuttu
tutmadı derken konunun sizin elinizden
aynı anda açılması da bir tevafuk olsundu.

Ellerinize sağlık
:hoşgeldin:

Üst Alt