Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

YaRêN

GüIefşaN

Aldığı Beğeniler
11,197
Takım
Galatasaray

ü z ü l m e !!!

üzülme!

[sıze=3]çünkü dün üzüntüyü denedin ve sana hiçbir yarar sağlamadı. Oğlun sınıfta kaldı, üzüldün. Sen üzülünce çocuğun başarılı olup sınıfını geçti mi? Ticaretinde zarar ettin,üzüldün.üzülmekle,zararın kara mı dönüştü?

üzülme
çünkü sen, sadece bir musibete üzüldün. Ama o, bu musibeti birçok musibetlere çevirdi. Yoksulluğa üzüldün, sıkıntıların daha da arttı. Düşmanlarının sözlerine üzüldün sana karşı daha zorlu hale geldiler. Kötü bir şeyin gerçekleşmesinden korkup üzüldün, ama hiçbir şey gerçekleşmedi.

üzülme!

[çünkü üzüntüyle birlikte geniş bir eve, güzel bir eşe, çok mala, yüksek bir makama ve seçkin çocuklara sahip olman sana hiçbir yarar sağlamaz.

üzülme!

çünkü üzüntü sana berrak suyu bulanık, gülü diken ve bahçeyi bir çöl gibi gösterir. Hayatı, dayanılmaz bir zindana çevirir.

üzülme!

çünkü allah sana iki göz, iki kulak, iki dudak, iki el,iki ayak,dil,kalp,esenlik,güvenlik ve beden sağlığı vermiştir. ‘’şu halde rabbinizin hangi nimetlerini yalanlayabilirsiniz?’’ (rahman -13)

üzülme!

çünkü inandığın sağlam bir dinin, oturduğun bir evin, yediğin bir ekmeğin, içtiğin bir suyun, giydiğin bir elbisen ve sığındığın bir eşin var. O halde neden üzüleceksin?

üzülme

şayet yoksul isen, borç batağına saplanmış başkalarını düşün. Bir araban yoksa, ayakları olmayanları düşün. çektiğin acılardan şikayet ediyorsan, yıllardır beyaz yataklarda yaşamak zorunda kalan yatalak hastaları düşün. Bir çocuğunu kaybettiysen , tek bir kazada birkaç çocuğunu kaybedenleri düşün.

üzülme

çünkü sen, allah’a, peygemberlere, meleklere, ahiret gününe, iyilik ve kötülüğün allah’tan geldiğine inanan bir müslümansın. Onlar ise, allah’ı inkar eden, peygamberleri yalanlayan, kitaplarında ihtilaf eden, ahiret gününe inanmayan, kaza ve kaderi kabul etmeyen inkarcı kimselerdir.

üzülme!

bir günah işlediysen hemen tevbe et; bir kötülük yaptıysan, allah’tan bağışlanma dile; bir hata yapyıysan, onu düzelt. çünkü allah’ın merhameti pek geniş; kapısı daima açık; bağışı bol ve tevbeleri kabul edendir.

üzülme!

çünkü üzüntü, sinirlerini gerginleştiri, varlığını sarsar, kalbini yorar, uykunu kaçırır, geceleri seni uykusuz bırakır. şair der ki: Yiğidi sıkan nice dertler vardır çıkış yolu ancak allah katındadır daralır, halkalar tamamen sıkılınca artık kurtulamayacağını sanır, ama kurtuluverir.

üzülme!

çünkü insanın kaderi çizilmiştir ve kaderde olan gerçekleşecektir. Kalemler kurumuş, sayfalar dürülmüş ve her iş tamamlanmıştır. Dolayısıyla üzüntün, kaderini ne öne alabilir ne geri bırakabilir; ne azaltabilir ne de artırabilir.

üzülme!

üzülmekle- zamanı durdurmak, güneşi hapsetmek, saatin akrebini geri çevirmek, geriye yürümek ve nehri, kaynağına döndürmek istiyorsun.

üzülme!

çünkü üzüntü, havayı bozan, suyu bulandıran, gökyüzünü değiştiren ve muhteşem bahçelerdeki yetişmiş gülleri kırıp koparan bir kasırga gibidir. üzülme! çünkü üzüntülü kişi, hiçbir yarar sağlamayan, denizden beslenip tekrar denize dökülen bir nehir; ipliğini kuvvetle eğirdikten sonra bozup-çözen bir kadın; delik bidona su dolduran veya parmağıyla suya yazı yazan kimse gibidir.

üzülme

çünkü gerçek ömrün, gönlünün rahat ve mutlu olduğu anlardan ibarettir. öyleyse günlerini üzüntülerle geçirme, gecelerini kaygı ve endişelere harcama, saatlerini dertlerle tüketme. Böylece hayatını boşa geçirip israf etme. çünkü allah, israf edenleri asla sevmez.

üzülme!

çünkü hastalık gider; hasta iyileşir; günah bağışlanır; borç ödenir; mahkum salıverilir; gurbetçi döner; isyankar tevbe eder ve yoksul zenginleşir.

üzülme

kara bulutların nasıl dağılıp yok olduğunu, zifiri karanlık gecenin aydınlığını, şiddetli fırtınanın dindiğini, kasırganın sakinleştiğini görmez misin? öyleyse çektiğin sıkıntılar da rahata, dar geçimin refaha ve geleceğin huzura kavuşacaktır.

üzülme!

çünkü güneşin alevini serin bir gölge söndürür. Susuzluktan yanan yüreğini soğuk bir su serinletir. Açlıktan kıvranan mideni sıcak bir ekmek doyurur. Geceki uykusuzluğun ardından tatlı bir uyku gelir. Hastalığın acılarını, iyileşmenin sevinci unutturur. öyleyse acı ve sıkıntılara sabret; kurtuluş anını bekle. üzülme! çünkü gücü yeterli, kararı gerçek ve kesin olan allah karşısında, bütün doktorlar çaresiz, bilgeler aciz, bilginler durgun, şairler suskun ve çözümler sonuçsuzdur.

üzülme

ve allah’ın senin için seçtiğini kabul et. Allah seni kaldırdıysa kalk, oturttuysa otur, yoksullaştırdıysa sabret, zenginleştirdiyse şükret. Bu, ’’allah’ı rab, islamı din ve hz. Muhammed’i peygamber olarak kabul ettim’’ demenin bir gereğidir. şair der ki: Kendin için planlar yapıp durma çünkü en iyi bile yarar sağlamaz verdiğimiz hükme razı ol, çünkü biz seni senden daha iyi biliriz.

üzülme!

çünkü kendini rabbinin eşiğine atıp dua etme imkanına sahipsin. Gecenin son üçte birinde hükümdarlar hükümdarının kapısında o’na içtenlikle yalvarabilir; bu değerli saatlerde alnını yere koyup o’na secde edebilirsin[ı].[/ı]

üzülme

çünkü allah, yeryüzünü ve içindeki bütün varlıkları senin için yaratmıştır. Senin için gönül açıcı bahçeler, güzel görünüşlü her çeşit bitkiden çiftlerin bulunduğu bağlar ve tomurcukları birbiri üzerine dizilmiş uzun boylu hurma ağaçları yeşertmiş; parlak yıdızlar, ormanlar ve akarsular yaratmıştır. Sen, bütün bunlara sevineceğin yerde, üzülüyorsun öyle mi? üzülme! çünkü soğuk ve tatlı bir su içmekte, temiz bir hava teneffüs etmekte, sağlam ayaklarının üzerinde rahatça yürümekte ve geceleyin güven içinde uyumaktasın. Eğer ayakkabıların eskimiş diye üzülüyorsan ayakları olmayan insanları düşün.

haydi
şimdi hep beraber,
üzüntü, kaygı ve sıkıntıları giderecek
şu samimi ve sıcak duaları
okuyalım:

‘’azim ve halim olan allah’tan başka ilah yoktur. Büyük arşın sahibi olan allah’tan başka ilah yoktur. Göklerin sahibi, yerin sahibi ve değerli arşın sahibi olan allah’tan başka ilah yoktur. Ey daima diri ve her şeyi idare eden! Senden başka ilah yoktur. Senin rahmetinle yardım diliyorum’’. ‘’allah’ım! Senin rahmetini umut ediyorum. Beni bir an nefsimle başbaşa bırakma. Bütün işlerimi düzelt. Senden başka ilah yoktur’’. ‘’kendisinden başka ilah olmayan, daima diri ve kaim olan allah’tan bağışlanma diliyor, o’na yönelip tevbe ediyorum.’’ ‘’allah’ım! Senden başka ilah yoktur. Sen ne yücesin. Gerçekten ben zalimlerden oldum’’. ‘’allah’ım! Ben senin kulunum. Senin erkek ve kadın kullarının çocuğuyum. Alnım senin elindedir. Bana hükmü geçerli olan ve hakkımdaki kararı adil olan sensin. Sana ait olan ve senin kendini adlanlandırdığın veya kitabında indirdiğin veya varlıklardan birine öğrettiğin veya kendi gayb âleminde kalmasını tercih edip gizlediğin her adla senden diliyorum. Kuran’ı kalbimin baharı ve gönlümün nuru yap. Onunla üzüntümü gider, kaygımı yok et’’. ‘’allah’ım! üzüntü ve kaygıdan, güçsüzlük ve tembellikten, cimrilik ve korkaklıktan, borçların baskısından ve zorba insanların bana galip gelmelerinden sana sığınıyorum’’. ‘’allah bize yeter. O, ne güzel vekildir’’. ‘’allah’ı yarattığı mahlukatının sayısınca, nefsinin rızasınca, arşının ağırlığınca, kelimelerinin uzunluğunca, hamdiyle birlikte tüm noksan sıfatlardan tenzih ederim.’’ ‘’allah’ım ! Seni zikretmek, sana şükretmek ve sana lâyık ibedet edebilem için bana yardım et’’. ‘’allah’ım peygamberin hz. Muhammet (s.a.v.)’in senden istediği hayırların hepsini senden ister, sığındığı şeylerden de sana sığınırım. Bizi bu dünyada da, öbür dünyada da istenilecek şeylere ulaştıracak ancak sensin. Güç ve kuvvet ancak senin yardımınla gerçekleşir’’. Amin………….

Necmeddin

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
179
Takım
Diğer
haydi
şimdi hep beraber,
üzüntü, kaygı ve sıkıntıları giderecek
şu samimi ve sıcak duaları
okuyalım:

ALLAH cc razı olsun.

seylan_54

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,393
Aminn..

Anlamlı ve değerli paylaşımınız için teşekkürler.

Allah razı olsun..

Beste

Dert etme Duâ et..

Aldığı Beğeniler
18,751
Takım
Galatasaray
Tesekkürler bacim.

Üst Alt