Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

engin.

... Bir_Katre ...

Aldığı Beğeniler
67
Takım
Fenerbahçe
Gönül Dünyamızdaki Üç Aylar Neş’esi

Resim_20110603032630.jpg

Cenâb-ı Hak buyuruyor:

“Gökleri ve yeri yarattığı günde Allah'ın yazısına göre Allah katında ayların sayısı on iki olup, bunlardan dördü haram aylarıdır. İşte bu doğru hesaptır. O aylar içinde (Allah'ın koyduğu yasağı çiğneyerek) kendinize zulmetmeyin…” (Tevbe, 36)

Resim_20110603032627.jpg

Rasûlullah (sav) buyuruyor:

“Ey Rabbim! Bize Receb’i ve Şa’ban’ı mübârek kıl ve bizi Ramazan’a ulaştır.” (İbn Hanbel, I,259)

cennet6%5B1%5D.jpg

Arınma Mevsimi

Üç aylar, gönül dünyamıza bahar neş'esi getiren, îmânî heyecan ve ahlâkî güzellikleri kuşanma konusunda yeniden derlenip toparlanma mevsimidir.

İnsanı tedricî bir temizliğe tâbî tutar bu mevsim. Elimize, dilimize, gözümüze ve bütün uzuvlarımıza sahib olma şuurunu geliştirir.

İlkbaharda açan çiçekler gibi, mü'minin gönlünde sevinç çiçekleri açar, muhabbet esintileri eser bu mevsimde.

Kâmil mü’min, bu ayları ibadet ve taat için fırsat bilip salih amellerini çoğaltmaya çalışır.

Gelip geçici lezzetlere aldanan, fânî pırıltılara kanan, hiç ölmeyecekmiş gibi dünyaya dalan kimseler için bu aylar, Rabbimizden bir uyarı, bir hatırlatmadır. İntibaha gelmemize, gafletten uyanışımıza, silkinip kendimize gelmemize ve mağfiret olunmamıza vesiledir. (Mustafa Eriş, Altınoluk Dergisi, Haziran, 2009)

Resim_20110603032628_1.jpg

Receb Ayında Okunacak Duâ

Receb-i Şerîf girdiği zaman Nebiyy-i Ekrem -sallallahu aleyhi ve sellem-:

127_1.gif

"Allâhümme bârik lenâ recebe ve şa'bân. Ve bellığnâ ramazân"

"Ey Rabbim! Bize Receb'i ve Şa'ban'ı mübarek kıl ve bizi Ramazan'a ulaşdır" (19) diye duâ ederlerdi.

Receb ayının birinden itibaren Ramazan-ı Şerif sonuna kadar her gün Kelime-i tevhid'ler, Salavat-ı Şerifeler okumamızda ayrı bi güzelliktir.

Resim_20110603032627_1.jpg

Her Güne Bir Esma-ül Hüsna

el-Evvel: Varlığının başlangıcı olmayan.

Resim_20110603033440.jpg

www.2g1d.com

''İki günü bir olan ziyandadır. '' RESULALLAH (SAV)

İsrâ

"Özlem"imsin

Aldığı Beğeniler
12,753
Takım
Galatasaray
Allah Razı Olsun. Daha önce üç ayların tamamını oruçlu olarak geçirmiştim. O zaman kış aylarına yakındı tabii. Geçen yıl da denedim ama bitkin düştüm. Yaz ayında ister istemez zorlanıyor insan. Rabbim hepimizin ibadetlerini katında kabul buyursun.

Aynaa

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
11
ALLAH razı olsun..Hayırlı ve sevab hanemizi dolduracak bol ibadetler nasib eylesin ALLAH

fzehra

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,490
RABBİM bu güzel aylara layık ibatad ve taatta bulunmayı cümlemize nasip etsin hakkımızda şikayetçi değil şefaatçı eylesin..

uhibbu

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
39,770
Takım
Galatasaray
Allah razı olsun
İstifade edelim inşaallah.

Firak-i Nigah

~ Ya Bâkî Entel Bâki ~

Aldığı Beğeniler
3
Takım
Galatasaray
Paylaşımlarınız çok doyurucu. Allah sizden razı olsun abi..Dualarımdasınız..
"2 gün 1 değil" size mi ait abi..(özel ise cevaplamayın zor durumda bırakmış olmayayım)

engin.

... Bir_Katre ...

Aldığı Beğeniler
67
Takım
Fenerbahçe
Amin inşaALLAH cümlemizden Razı olsun.

Bana ait değil. :) Üye olursanız bu yazıları Günlük mail atıyorlar bende burda paylaşıyorum. Kaynağın nerden olduğu belli olsun diye yazıyorum sitenin ismini. ALLAH onlardanda Razı olsun.

(MaveRa)

Mavera

Aldığı Beğeniler
4,060
Allâhümme bârik lenâ fi recebe ve şa'bân. Ve bellığnâ ramazân

Allah Razı Olsun ..

YaRaLiyiM

Sükùt..

Aldığı Beğeniler
2
Takım
Fenerbahçe