Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Beyoğlu

aşka yolculuk

Aldığı Beğeniler
13,779
Takım
Galatasaray
Hayrettin Taylan

Üç Kardeş

asim ....

avluda unutulmuş, geleceği çalınmış bebeğin nidasıyım, ağla ekmek teknesi elinden alınmış yoksulun hüzün seliyim, koru bayrağı yırtılmış, yurdundan edilmiş naçar mültecinin avazıyım çaresiz bırakılmış kuru ekmeğe taliplerin talihiyim bütün terk edilmişlerin ve yüreği mangalların atasıyım kendini bilenlerin hikmet atlasında nur renginin boyasıyım sensizlik ile acının karışımı dünyanın en acınsak yerindeyim kanatları yeni çıkmış hilal bülbülüyüm, okuyamıyorum istiklâl'i çanakkale aşılmış, tüm duruşumuz deşilmiş varamıyorum ay yıldıza diriliş gemindeki nur ve nuh yüzlü şehrinaz ile varmalısınız ban'a taha

taha...:

dövülmüş bir zaman, öğütülmüş mekân, silinmemiş tarih arasında talihim yüzüstü bırakılmış medeniyet bülbülleri arasında örseleniyor bağrım gönlümdeki güller kurutulmaya terk edilmiş azınlık sularındayım kendinden düşme tehlikesi atlattığım insanlıktan çıkma uçağındayım kendime gidemiyorum, sisler ile kirli işler arasında her şey türbülanstayım, nefsim ile yalan dünya sallıyor beni kör göklerdeyim, kendimi göremiyorum
yunus gibi yüzmek kendi umuluşun ummanına katılmalıyım mansûr gibi mahsuru olmayan “enel” makamına varmalıyım beni bul, ey ben!
bin yıllık gönül divânında, tara muştunun saçlarını, dirilişin rüzgârıyla şehrinaz

şehrinaz...:

kalbinin kırılmış orta/doğusunda tüm ermişlerin gönül dilindeyim rezervi iyilik, güzellik, hasretlik olan kalbimin çölündeyim kırk muştunun aktığı fırat gibi yalpalanıyor özüm ve sevdam kırk kapısı açık olan kalbinden geçiyor sevmelerim, hicrânlarım kırık gülü olan ilkbaharı sulayan yağmurun g'özlerindeyim kırk dil bilen umudun seni unuttuğu zamanın tozlarındayım kırk bülbül ile uçmanın ve sevmenin düğününde söylüyoruz aşkı sonrası, kırk gecenin heceleri arasında bülbülün diriliş halayıdır asım

asim ...:

bu leke kapital sülüklerden kalan kan ile candandır bembeyaz yollardan, yıllardan, yârlarden gelmiştim nemli gözlerine sistemin yılanları zehirledi bağrımdaki osmanî göğsünü yara ile çare arasında kurtuluş atına binip koştum hira şafağına unutmakla yeniden olmak sıradağlarını aşıp varmalıyım özüme kandan, kinden, yanılgıdan oluşmuş harflerle yazamam dilini candan, aşktan, hira’dan yeşermiş gülünü solduramam sevmekle dirilmekle kendine gelmek atına binip gelmeliyim hilal bağrına şehrinaz

taha...:

zenciliğimin beyazlaşma safhası, sadece diriliş gülünü sevmek sistemin beyazları hep siyahlığımı sürdüler laik fırçayla juliet'in mini ve açık eteğine tutunmuş etik ile söndürdüler varoluşu kıstılar, fazıl'ın bin adamla yarattığı varoluşun membasını sildiler,asım'ın canıyla, kanıyla, hilaliyle yazdığı kurtuluşu batı’ya giden yedi oğlun torunuydum, mecburların icbarı arasında doğu'ya giden yedi leyla'nın can gülünde yeşerdim dirilişe, aşka sinemi delmez sandığım cumhur hançeri, deşti bin yılımı vuslatımı eritmez sandığım seküler cendere, eritti elif ile bir'i bin yıllık leyla ile mecnun mesnevisiyiz, okuruz diriliş bülbülü ile bin yıldır yere ve yâre bakan melalin hilali altında aşkız şehrinaz

şehrinaz...:

kalbimiz hep yaradır, hep harp içinde, garp beyazlarından onların dünyasında yoksun, onlar çok beyaz beyaz değiliz nurdan ve o'nurdanız, feda edemeyiz zenciliğimizi melez olmak, yok olmanın sanrısı onlar yok oluşunu izlerler, özler onların maşası ve mezesi değiliz kendimiz olup bin yılın dirilişi olursak nur ve onur beyazı oluruz savaş bitmedi, daha yeni başlıyor hem de yerli maşalarla bizim bin yıllık nur beyazlığımız var, bunu çalamazlar bizim aşkımız var, dağları deldikten sonra sıradağlaşan bizim diriliş yolculuğumuz var, atlar, yollar, hilal ve vatan için

Üst Alt