Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

medfa

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Belki görünüş itibariyle üç nokta olarak, lügatlar da belli bir boyutu olmayan leke olarak yad edilse de üç nokta, hayatımızın, yaşam serüvenimizin büyük bir bölümünü teşkil etmekte&
Belki görünüş itibariyle yan yana sıralanan noktacıklar olarak görünse de o noktacıkları sıralayan yazar anlatabilir sadece üç noktanın esrarını&
O anlatabilir sadece yüre indeki bitmemişliklerin sembolü olarak sıraladı ı üç noktayı&
O anlatabilir sadece ömrünün çizelgesi olarak yüre inden beyazım ka ıda sıraladı ı üç noktayı&
Evet birinci nokta do umum, ikinci nokta yaşamın, üçüncüsüyse ölümüm&
Birinci nokta atıldı ında, bembeyaz hayatıma konduruldu unda, ben a ladım etrafımdakiler güldü..
İkinci nokta onu ben attım yarı beyaz, yarı kirli olan yaşantıma&
Üçüncü nokta onu bekliyorum, mazimde atılmadı, şimdide atılmadı, ama atılacak er yada geç üçüncü nokta kondurulacak benim kirlimi beyaz mı oldu unu bilmedi im hayatıma&
Evet onu bekliyorum, haddi müntehamı bekliyorum sabırsızlıkla&
Avutuyorum di er iki noktayı, bir gün diyorum evet bir gün gelecek üçüncü nokta, onlar da sabırsızlanıyor benim kadar&
Evet dostum bu bahri ummanda, avare geçirdi im dalışlarla bekliyorum beklide onu& Bekliyorum diyorum, beklide ben kendimi avutuyorum& Bekledi im için ne yapıyorum.. Hiçbir şey& Kocaman bir hiçle bekliyorum& Oysa insan bekledi i için bir şeyler yapmalı, onun için bazı fedakarlıklarda bulunmalı& Dostum aslında ben kendi kendimi bekliyorum& Ben özümdeki vuslatımı bekliyorum&
Serseri dalışlar yapıyorum bu so uk kıyılardan hayat denilen uçsuz bucaksız, kocaman ama çok küçük, upuzun ama kısacık olan denize& Her seferinde başımı her sudan çıkartışımda masum bir balık gibi, artık iyiyim zannetsem de dostum, biliyorum ki hala a ır bir uykuda yüre im& Her ne kadar bekliyorum desem de son noktamı uyuyor, umarsızca hem de& Oysa ne kadar çok isterdim haddi müntehamı çok güzel bir şekilde çok güzel biri olarak karşılamayı&
Bir kelebe in kanadına yavaşça süzülen muhteşem güzelli iyle beni büyüleyen ya mur damlacı ı olmak isterdim, yüreklerdeki uykuyu bir hamlede süzülüp yok etmek, temizlemek için&
Ya mur damlacı ı olmak isterdim tüm dostlarımın amel defterinin kötü kısmını silip, berraklaştırmak için, berraklaştırmak isterdim, çünkü bizi Kevser ırma ının başında bekleyen Dürri Cana, beyaz alınlarla ve hep birlikte kavuşabilmek için&
Son nokta olmak isterdim dostum& Evet son nokta, güzel, dolu dolu bir serüveni bitirmek için kullanılan masum bir son nokta&
Ve ben bekleyece im üçüncü noktamı, di er iki nokta gibi sabırsızlıkla, ve beklerken güzel şarkılar terennüm edecek dudaklarım, şairin dedi i gibi uzatma dünya sürgünümü Ey Sevgili, En Sevgili diye söylenece im ben beklerken&
Ve yürüyorum dostum, bu adını bile koyamadı ım serüvende dinledi im üç nokta masallarıyla beraber& Taki üçüncü noktam atılana kadar& Kim bilir dostum, kim bilir belki yarın atılacak, belki daha da yakın&

Mehmet Çelik

Üst Alt