Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

zeyno

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6
Takım
Galatasaray
Dokunma,görme, duyma,koklama ve tatma organlarıyla öğrenme, anne karnında başlar.Bu duyular kullana kullana zamanla gelişir ve meleke kazanır.Duyu organlarıyla alınan uyarılar, önce hipokampa, sonra da korteks bölümüne iletilir.Bu şekilde, öğrenme ve beynin gelişmesi sağlanır.

Bataklık kuşunun beyin gelişimi ile yiyeceklerini 10 bin ayrı yere gömmesi arasındaki ilgi,araştırma sonucu keşfedildi.Kuşlar cevizleri gömmezse beynin hipokamp ( karar merkezi ) bölümü gelişmiyor.

Kısaca "bilgisayar ortamında çocukların daha iyi öğrendiği" tezi, yanlış.Bilgisayar ve televiyonun göserdiği resimler, gerçek çevreye göre yeterince hareketli değil;çıkardığı sesler, çocuğa birşey öğretmez.Gerçek dünyayı kavramasına yardımcı olmaz...

Bilgisayar, çocuğun çevresini daraltıyor ve fakirleştirior.Ses ve sinyaller, gerçek çevreyi kavramaya yardım etmiyor.Bilgisayarın çocuk dasında işi yok.

peri

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
5
ÇOÇUK GELİŞİMİNİN ANNE KARNINDA BAŞLADIĞINI BİLİYORDUM.HATTA HER KONUŞTUĞUNUZU,HER HAREKETİNİZİ ALGILADIĞINI BİLE.
BENDE SANA KATILIYORUM.ÇOÇUKLAR SAATLERCE BİLGİSAYAR BAŞINDA OTURUYOR,DIŞ ÇEVREYLE İLGİLERİ AZALIYOR.DOSTLUK,ARKADAŞLIK GİBİ MANEVİ DUYGULAR KÖRELİYOR.İSTEDİKLERİ BİLGİLERE DAHA ÇABUK ULAŞIYORLAR AMA TEK BİR YÖNDE.BURDA MESELEYE AİLELER GİRMELİ.
PAYLAŞIMIN GERÇEKTEN GÜZEL TEŞEKKÜRLER.

Üst Alt