Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

YaMusaB

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
5
İhtar: Bu konu önemli bir konu ama bu sıralar daha da önem gibi... Allah-u Alem...

muhterem bir zatın ifadeleriyle giriş yapalım...

...mü'minler, kardeşleriyle müşterek inanç ve düşüncelerini nereye kadar paylaşıyorlarsa o noktaya kadar bunu muhafaza etmeye çalışmak ve biraz da sınırları zorlamak suretiyle müşterekler dairesini geniş tutma a çalışmalıdırlar. Beraber hareket edebilecekleri sahayı daraltmak yerine genişletmeye ve sulh çizgisinden de asla inhiraf etmemeye bakmalıdırlar.

Akıllı ve kâmil mü'min, mü'min kardeşiyle düelloya girişmez; müştereklere sadakat içinde müştereken omuzlarımızda taşımaya çalıştı ımız hazineyi düşe-kalka götürürken, düello yapmaya zaman olmadı ını her mü'min anlamalıdır ve anlar da.
Birlik, beraberlik, ittihad ve ittifaka davet ve bunları telkin edip, ruhlarda bu duyguyu mayalamak güzeldir ama, kâfi de ildir. Aslolan, -yerinde temas edildi i gibi- birleşmeye götürücü söz ve davranışlarda bulunmaktır. Bir de, ittifak adına iltihaka ça ırmak, böylesine ulvî mefhumları prati e dökmek yerine, birleştirme havarili inden ve lafazanlıktan öteye geçmeyecektir...

YaMusaB

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
5
...Yüreklerin toplu attı ı bir kardeşlik için Allah (cc) ve Rasûlü (sav)'nün ölçüleri mihrabımız olmalıdır...

fzehra

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,490
Konu
:
Affetme Hakkında
Ravi
:
Enes
Hadis
:
Resulullah (sav)`a, kendisine her ne zaman kısas bulunan bir dava getirildi inde, mutlaka her seferinde affetmeyi emrediyor gördüm.

HadisNo
:
4982

Ravi
:
Büreyde
Hadis
:
Bir adam Resulullah (sav)`a bir adam getirip: "Bu adam kardeşimi öldürdü!" diye şikayette bulundu. Resulullah da: "Git sen de onu öldür, tıpkı kardeşini öldürdü ü gibi" buyurdular. Adamca ız şikayetçiye: "Allah`tan kork, beni affet! Çünkü af senin için büyük bir ücrete sebeptir. Senin için de, kardeşin için de kıyamet günü daha hayırlıdır!" dedi. Adam da onu salıverdi. Durum Resulullah (sav)`a haber verildi. Resulullah (onu ça ırtıp) sordu. Adam (caninin) kendisine söylediklerini haber verdi. (Ravi devamla) der ki: "[Resulullah (sav)]: "Onu azat et! Aslında onu azat etmen, onun için, kıyamet günü onun sana yapaca ından daha hayırlıydı. O gün: "Ey Rabbim diyecek, şuna sor bakalım, beni niye öldürmüştü?"

HadisNo
:
4983

fzehra

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,490
Konu
:
Karşılıklı Muhabbet
Ravi
:
Nu`man İbnu Beşir
Hadis
:
Resulullah (sav) buyurdular ki: "Birbirlerini sevmede, birbirlerine merhamette, birbirlerine şefkatte mü`minlerin misali, bir bedenin misalidir. Ondan bir uzuv rahatsız olsa, di er uzuvlar uykusuzluk ve hararette ona iştirak ederler."

HadisNo
:
3336

Konu
:
Karşılıklı Muhabbet
Ravi
:
Mikdam İbnu Madikerib
Hadis
:
Resulullah (sav) buyurdular ki: "Biriniz kardeşini (Allah için) seviyorsa ona sevdi ini söylesin."

HadisNo
:
3337

Konu
:
Karşılıklı Muhabbet
Ravi
:
Enes
Hadis
:
Resulullah (sav)`ın yanında bir adam vardı. Derken oradan birisi geçti (Aleyhissalatu vesselam`ın yanındaki): "Ey Allah`ın Resulü!" dedi, "ben şu geçeni seviyorum." "Pekiyi kendisine haber verdin mi?" diye Aleyhissalatu vesselam sordu. "Hayır!" deyince, "Ona haber ver!" dedi. Adam kalkıp, gidene yetişti ve: "Seni Allah için seviyorum!" dedi. Adam da: "Kendisi adına beni sevdi in Zat da seni sevsin!" diye mukabelede bulundu.

HadisNo
:
3338

Konu
:
Karşılıklı Muhabbet
Ravi
:
Ebu Hüreyre
Hadis
:
Resulullah (sav)`ın şöyle söyledi ini işittim: "Dostunu severken ölçülü sev, günün birinde düşmanın olabilir. Düşmanına da bu zunu ölçülü yap, günün birinde dostun olabilir."

HadisNo
:
3340

fzehra

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,490
Konu
:
Karşılıklı Muhabbet
Ravi
:
Ebu Hüreyre
Hadis
:
Resulullah (sav) buyurdular ki: "Aziz ve Celil olan Allah Teala hazretleri Kıyamet günü şöyle diyecek: "Benim celalim adına sevişenler nerede? Gölgemden başka hiçbir gölgenin bulunmadı ı şu günde onları gölgemde gölgelendireyim."

HadisNo
:
3341

Konu
:
Karşılıklı Muhabbet
Ravi
:
Mu`az İbnu Cebel
Hadis
:
Resulullah (sav) buyurdular ki: "Allah Teala hazretleri buyuruyor ki: "Benim celalim adına birbirlerini sevenler var ya! Onlar için nurdan öyle minberler vardır ki, peygamberler ve şehidler bile onlara gibta ederler."

HadisNo
:
3342

fzehra

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,490
Konu
:
Karşılıklı Muhabbet
Ravi
:
Ebu İdris el-Havlani
Hadis
:
Ebu İdris el-Havlani, Mu`az İbnu Cebel (ra)`den naklediyor: "Resulullah (sav) buyurdular ki: "Allah Tebareke ve Teala Hazretleri şöyle hükmetti: "Benim rızam için birbirlerini sevenlere, benim için bir araya gelenlere, benim için birbirlerini ziyaret edenlere ve benim için birbirlerine harcayanlara sevgim vacip olmuştur."

HadisNo
:
3343

Üst Alt